Balon, Gum Gumble, lan Martech: Sing Ora Duwe

2017 arah

Ora kaya balon lan permen karet gelembung, Martech ora bakal pecah nalika ditambahi titik sing rusak. Nanging, industri Martech bakal terus ngalih lan nyuda lan nyetel kanggo owah-owahan lan inovasi - kaya sing ditindakake sajrone pirang-pirang taun kepungkur.

Kayane tuwuh industri saiki ora bisa ditindakake. Akeh sing takon apa industri martech - dibedhakake karo luwih saka 3,800 solusi —Nalika tekan titik puncak. Jawaban sederhana kita: Ora, durung. Inovasi ora bakal suwe saya suwe. Ekosistem sing terus berkembang iki minangka kasunyatan anyar lan para pemasar kudu sinau cara ngatur.

Kahanan kasebut

Jumlah solusi martech wis tikel kaping pindho utawa tikel saben taun wiwit chiefmartec.com wiwit nglacak lanskap industri pemasaran ing taun 2011, ukuran saiki 3,874. Minat martech uga wis balon. Miturut Walker Sands State of Technology Marketing 2017 laporan, 70 persen saka 300 pemasar sing disurvei pengin anggaran teknologi pemasaran perusahaan bakal meningkat ing 2017; mung rong persen ngarepake bakal mudhun. Siji alasan para pemasar duwe kenaikan harga sing akeh: asil. Enam puluh sanga persen pemasar sing disurvei dening Walker Sands ujar manawa teknologi pemasaran perusahaan saiki mbantu dheweke nindakake tugas kanthi luwih apik. Iki munggah saka 58 persen taun kepungkur.

Martech bisa digunakake, lan akeh pemasar wis duwe tumpukan martech sing akeh. Dadi, nambah alat tegese golek teknologi sing pas kanggo ndhukung strategi lan target pemasaran tartamtu. Kabutuhan para pemasar unik, mula meh setengah saka pemasar polling 48% wis nggawe tumpukan solusi paling apik, nalika mung 21 persen nggunakake siji vendor suite. Kasunyatane, 83% pemasar nggunakake solusi terintegrasi paling apik ngasilake kemampuan perusahaan kanggo "nggunakake kekuwatane alat minangka banget or apik, ”Miturut panliten Walker Sands.

Sanajan mangkono, akeh pemasar rumangsa industri kasebut luwih cepet ora bisa dibahas.

Solution

Gelembung martech ora bakal pecah. Bakal morf lan berkembang - kanthi hadiah khas para pemain niche - lan, asile, terus ndhukung kebutuhan unik para pemasar. Nanging kanggo nyaring kabeh opsi sing kasedhiya kanggo nemokake solusi sing tepat, para pemasar duwe strategi keterlibatan pelanggan sing komprehensif, uga cara sing efektif kanggo nggabungake alat sing cocog kanggo ndhukung strategi kasebut.

Pelanggan saiki dadi agnostik saluran, mula ana strategi keterlibatan pelanggan sing kudu lintas fungsi supaya efektif sajrone jangka panjang. Strategi keterlibatan sing nglintasi wates internal mbutuhake pemilik sing duwe katrampilan lan jubah kanggo entuk dhukungan eksekutif lan nuntun organisasi liwat pangowahan - kalebu pecahan silo.

Salah sawijining cara kanggo ngilangi silo, uga nggabungake alat martech sing beda, yaiku kanthi njupuk pendekatan kebon terbuka. Aja mung nyambungake alat martech ing lapisan aplikasi, coba integralake ing lapisan data. Iki ngidini para pamimpin pemasaran bisa mikir luwih gampang ngluwihi pemasaran lan nimbang cara ndhukung fungsi kayata penjualan lan layanan ing saindenging perusahaan. Iki uga nggawe para pemasar bisa nggawe jembatan teknologi iklan lan martech supaya bisa nggunakake kabeh titik tutul pelanggan sing kasedhiya.

Platform Data Pelanggan (CDP) tumindak dadi hub sing mbisakake organisasi ngubungake data lan aplikasi ing taman terbuka. Iki njamin manawa para pemasar bisa tumindak lan ngoptimalake saben titik tutul karo pelanggan. CDP demokratisasi akses menyang data, Analytics, saluran, lan pelanggan ing saindenging perusahaan. Pendekatan iki nyedhiyakake akses cepet menyang data ing endi wae, saka macem-macem struktur lan sumber ing perusahaan. Pemasar uga luwih gampang nggunakake teknik canggih kayata nulis biji propensitas lan mesin sinau. CDP uga nyederhanakake akses menyang saluran apa wae liwat ekosistem sing mbukak. Nyambung menyang saluran digital utawa tradisional — kalebu DMP, DSP, ESP - bisa dilebokake ing kebon sing mbukak.

Asile? Nggunakake pendekatan kebon mbukak kanggo ngatur solusi martech sing akeh ngidini para pemasar ngoptimalake keterlibatan pelanggan ing perusahaan kasebut. Yaiku, kanggo nggawe strategi lintas fungsi sing ngluwihi pemasaran, penjualan, lan layanan, lan nutul pelanggan, karyawan, operasi, lan produk.

Gelembung Tanpa Pop

Gelembung martech durung pecah. Uga ora bakal cepet. Kanthi akeh vendor ing papan kasebut, uga inovasi lan konsolidasi sing terus-terusan, para pemasar bisa nemokake solusi sing pas kanggo ngatasi kabutuhan, kekarepan, lan kekarepan sing unik.

Saiki, ora ana ruang kanggo pendekatan pemasaran ukuran siji-ukuran, tegese ora ana ruang kanggo pendekatan teknologi pemasaran ukuran siji-ukuran. Pemasar sing pengin njupuk pendekatan lintas fungsi kanggo keterlibatan pelanggan kudu kerja sama karo vendor teknologi pemasaran sing duwe strategi interoperabilitas kayata ngaktifake pendekatan terbuka kanggo integrasi. Mangkene ROI pemasaran bakal berkembang pas karo tumpukan martech sing saya akeh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.