Marpipe: Nyedhiyani Pemasar Kanthi Kecerdasan sing Dibutuhake Kanggo Nguji Lan Temokake Kreatif Iklan sing Menang

Tes Multivariate Otomatis Marpipe kanggo Ad Creative

Wis pirang-pirang taun, pemasar lan pengiklan gumantung marang data target pamirsa kanggo ngerti ing ngendi lan ing ngarepe sapa sing bakal nggawe iklan kreatif. Nanging owah-owahan anyar saka praktik data-mining invasif - asil saka peraturan privasi anyar lan perlu sing dileksanakake dening GDPR, CCPA, lan Apple iOS14 - nggawe tim marketing scrambling. Minangka akeh pangguna sing milih metu saka pelacakan, data nargetake pamirsa dadi kurang dipercaya.

Merek-merek sing unggul ing pasar wis ngalihake fokus menyang sing ana ing kontrol sing isih bisa nduwe pengaruh gedhe ing konversi: kinerja kreatif iklan. Lan nalika tes A / B wis dadi standar kanggo ngukur daya konversi iklan, para pemasar inovatif iki saiki ngupaya cara kanggo ngluwihi cara tradisional kanthi mbangun lan nguji kreatif iklan multivariat kanthi skala.

Ringkesan Solusi Marpipe

Marpipe mbisakake tim kreatif lan pemasar mbangun atusan variasi iklan sajrone sawetara menit, kanthi otomatis masang gambar statis lan kreatif video menyang pamirsa kanggo dites, lan entuk wawasan kinerja sing dipecah miturut unsur kreatif individu - judhul, gambar, warna latar mburi, lsp.

kanthi Marpipe, merek lan agensi bisa:

  • Nambahake jumlah kreatif iklan sing unik kanggo nyoba, sing bisa nambah kemungkinan nemokake pemain sing dhuwur
  • Mbusak bias saka proses kreatif kanthi nggawe keputusan desain kanthi data konversi
  • Dadi luwih pinter babagan iklan lan unsur kreatif endi sing bisa digunakake lan sebabe supaya bisa nggawe keputusan sing luwih cepet babagan ukuran kreatif iklan lan sing kudu dipateni
  • Gawe iklan sing luwih apik kurang saka setengah wektu - rata-rata 66% luwih cepet

Tes Kreatif Tradisional vs Marpipe
Tes Kreatif Tradisional vs Marpipe

Bangunan Iklan Otomatis, Ing Skala

Cara tradisional, tim kreatif duwe bandwidth kanggo ngonsep lan ngrancang loro nganti telung iklan kanggo dites. Marpipe ngirit wektu, mbisakake puluhan utawa atusan iklan bisa dirancang bebarengan. Iki ditindakake kanthi nggabungake saben kombinasi unsur kreatif sing disedhiyakake dening tim kreatif. Variasi iklan nambah kanthi cepet kanthi cara iki. Contone, limang judhul, telung gambar, lan rong warna latar mburi dadi 30 iklan (5x3x2) kanthi ngeklik tombol. Proses iki ora mung nambah jumlah kreatif iklan sing unik kanggo dites, nanging uga nyiyapake tim marketing kanggo nglakokake tes multivariat ing platform Marpipe - ngetung kabeh variasi iklan siji lan sijine nalika ngontrol kabeh variabel kreatif sing bisa.

Gawe kabeh kombinasi iklan kanthi otomatis karo Marpipe.
Gawe kabeh kombinasi iklan kanthi otomatis

Persiyapan Tes Otomatis, Kontrol

Sawise kabeh variasi iklan wis digawe kanthi otomatis, Marpipe banjur ngotomatisasi testing multivariate. Pengujian multivariate ngukur kinerja saben kombinasi variabel. Ing kasus Marpipe, variabel minangka unsur kreatif ing saben iklan - salinan, gambar, ajakan tumindak, lan liya-liyane. Saben iklan diselehake ing set iklan dhewe lan anggaran pangujian disebarake kanthi rata ing antarane kanggo ngontrol variabel liyane sing bisa nyebabake asil. Tes bisa ditindakake sajrone pitung utawa 14 dina, gumantung saka anggaran lan target pelanggan. Lan variasi iklan mbukak ing ngarepe khalayak utawa pamirsa sing wis ana, sing ngasilake wawasan sing luwih migunani.

Struktur tes multivariate ndadekake efisiensi lan ngontrol kabeh variabel.
Struktur tes multivariate ndadekake efisiensi lan ngontrol kabeh variabel

Intelligence Kreatif

Nalika tes mlaku, Marpipe ngirim data kinerja kanggo saben iklan uga saben unsur kreatif individu. Platform nglacak jangkauan, klik, konversi, CPA, CTR, lan liya-liyane. Sajrone wektu, Marpipe nglumpukake asil kasebut kanggo nemtokake tren. Saka kene, para pemasar lan pengiklan bisa mutusake iklan sing bakal diukur lan apa sing bakal dites sabanjure adhedhasar asil tes. Pungkasan, platform kasebut bakal duwe kemampuan kanggo menehi saran jinis unsur kreatif sing kudu diuji merek adhedhasar intelijen kreatif sejarah.

Temokake iklan lan unsur kreatif sing paling apik.
Temokake iklan lan unsur kreatif sing paling apik

Book Tur 1:1 saka Marpipe

Praktik Paling Apik Tes Kreatif Iklan Multivariasi

Pengujian multivariate kanthi skala minangka proses sing relatif anyar, sing ora bisa ditindakake sadurunge tanpa otomatisasi. Dadi, alur kerja lan pola pikir sing dibutuhake kanggo nguji kreatif iklan kanthi cara iki durung dipraktekke sacara umum. Marpipe nemokake manawa para pelanggan sing paling sukses ngetutake rong praktik paling apik utamane sing mbantu dheweke ndeleng nilai ing platform kasebut ing awal:

  • Ngadopsi pendekatan kreatif modular kanggo desain iklan. Kreatif modular diwiwiti kanthi cithakan, ing njero ana papan panggonan kanggo saben unsur kreatif supaya bisa diganti. Contone, spasi kanggo judhul, spasi kanggo gambar, spasi kanggo tombol, lan liya-liyane. Mikir lan ngrancang kanthi cara iki bisa dadi tantangan, amarga saben unsur kreatif individu kudu nggawe akal lan nyenengake kanthi estetis nalika dipasangake karo saben liyane. unsur kreatif. Tata letak fleksibel iki ngidini saben variasi saben unsur kreatif bisa diganti kanthi terprogram.
  • Nggawe jurang antarane tim pemasaran kreatif lan kinerja. Tim kreatif lan tim marketing kinerja sing makarya ing lockstep kathah reap ganjaran saka Marpipe luwih cepet. Tim kasebut ngrencanakake tes bebarengan, kabeh entuk kaca sing padha babagan apa sing arep disinaoni lan unsur kreatif sing bakal ditindakake. Ora mung mbukak kunci iklan lan unsur kreatif sing paling apik, nanging uga ngetrapake asil tes menyang babak kreatif iklan sabanjure kanggo entuk wawasan sing luwih jero karo saben tes.

Pelanggan intelijen kreatif Marpipe nemokake ora mung mbantu dheweke ngerti babagan kreatif iklan apa sing bakal ditindakake saiki, nanging uga kreatif iklan apa sing bakal dites sabanjure.
Pelanggan intelijen kreatif Marpipe nemokake ora mung mbantu dheweke ngerti babagan kreatif iklan apa sing bakal ditindakake saiki, nanging uga kreatif iklan apa sing bakal dites sabanjure.

Kepiye Merek Busana Pria Taylor Stitch nggayuh target wutah kanthi 50% Kanthi Marpipe

Ing wayahe tombol ing lintasan munggah perusahaan, tim marketing ing jahitan taylor nemokake masalah bandwidth ing manajemen kreatif lan akun. Alur kerja tes kreatif kasebut dawa lan mboseni, sanajan karo staf perancang sing duwe bakat lan mitra agensi iklan sing dipercaya. Proses mbangun iklan kanggo nguji, ngirim menyang agensi kanggo diunggah, milih pamirsa, lan diluncurake kanthi gampang rong minggu. Kanthi target agresif sing disetel kanggo akuisisi pelanggan anyar - 20% YOY - tim Taylor Stitch kudu golek cara kanggo ngukur upaya testing iklan tanpa nambah staf utawa biaya.

Kanthi nggunakake Marpipe kanggo ngotomatisasi bangunan lan pangujian iklan, Taylor Stitch bisa nambah jumlah kreatif iklan unik kanggo dites nganti 10x. Tim saiki bisa ngluncurake rong tes kreatif saben minggu - saben duwe luwih saka 80 variasi iklan unik, kabeh kanthi tujuan kanggo nggoleki pelanggan anyar. Skala anyar iki ngidini dheweke nyoba baris produk lan variasi kreatif sing ora bakal bisa ditindakake sadurunge. Dheweke nemokake wawasan sing nggumunake, kayata kasunyatan manawa pelanggan anyar luwih seneng ngowahi kanthi olahpesen babagan kelestarian lan kualitas kain tinimbang diskon. Lan padha ngluwihi target pertumbuhan YOY kanthi 50%.

Waca Studi Kasus Marpipe Lengkap