Apa Pemasaran sing Ditampa Dibales?

ijo

Taun kepungkur Seth Godin nulis ukara sing misuwur Pemasaran Ijin lan nulis buku sing apik banget. Aku duwe salinan otograpi sing dak senengi lan wiwit saiki tuku buku. Pemasaran adhedhasar ijin iku apik banget amarga pelanggan wis menehi idin menyang pasar - kesepakatan sing apik.

Aku mung ngangkat Ekonomi jero: Kasugihan Komunitas lan Masa Depan sing Awet by Bill McKibben miturut dhawuhe kanca apik Pat Coyle. Aku wis maca bab kapisan lan aku kecanthol. Buku kasebut ditampilake ing sisih 'Save the Earth' bisnis nanging menehi perspektif sing beda babagan sing dakkarepake.

Aku dudu jinis individu 'ijo amarga luput'. Aku pancen wong sing percaya marang kapitalisme lan kebebasan. Yen sampeyan pengin nyopir SUV sing ngobong satu ton gas, iku hak sampeyan. Yen sampeyan pengin ora tanggung jawab lan ngrusak jagad iki, banjur coba lan coba. Mesthi aku uga yakin karo keseimbangan kekuwatan lan demokrasi kanggo nyoba ngalang-alangi sampeyan. Paling penting, aku percaya ing tanggung jawab pribadi kanggo tumindak… sing ndadekake aku duwe pemasaran sing tanggung jawab.

Ing Indiana, dheweke bakal menehi utang omah kanggo sapa wae. Sanajan omah-omahé terjangkau, Indiana duwe salah sawijining tarif penyitaan paling cepet ing negara kasebut. Endi tanggung jawab kanggo wong sing adol omah kasebut menyang wong sing ngerti ora bisa tuku? Yen Dhokter menehi resep pembunuh rasa lara sing ketagihan menyang pecandu, kita bakal siyap mbuwang dheweke ing kunjara. Nanging pemasar sing ora tanggung jawab sing adol produk utawa layanan menyang wong sing ora butuh, ora mung ditepuk ing sisih mburi, nanging uga entuk finansial. Adol luwih akeh kanggo liyane… iku motto nyopir!

Aku bakal mbalekake babagan akuntabilitas pribadi sawetara wektu ... Aku yakin manawa kita tanggung jawab marang tumindak dhewe. Aku uga mikir manawa kita kudu menehi tekanan marang wong-wong sing nyoba ngapusi utawa nggunakake kabutuhan lan kekarepane masarakat. Pemasaran sing tanggung jawab kudu menang. Pemasaran sing tanggung jawab tegese pemasaran produk utawa layanan sing sampeyan ngerti yen butuh wong kanggo wong sing butuh. Pemasar sing tanggung jawab nggawe konsumen seneng, ngirit wektu utawa dhuwit .... ora adol apa-apa mung kanggo adol.

Ing bab kaping pisanan ing Ekonomi Jero, tantangan gagasan 'luwih akeh luwih apik' - budaya sing ditindakake pamrentah lan pemasar. Sampeyan terus-terusan diwanti-wanti kanggo tuku dolanan anyar, mobil anyar, omah anyar ... nganggo, konsumsi, konsumsi lan sampeyan bakal luwih seneng. Nanging awake dhewe ora seneng. Aku ora bakal menehi rinci babagan iki - kabeh ana ing sandi Manifesto rasa seneng. Muga-muga nalika maca buku kasebut ora njerit 'ijo' nanging meksa masarakat minimalis sing duwe tanggung jawab dhewe.

Aja nganti adol luwih akeh maneh. Adol luwih akeh kanthi golek wong sing sampeyan ngerti butuh! Yen target akuisisi mung kanggo nyepetake retensi sampeyan, sampeyan bisa uga ora adol barang sampeyan menyang akeh - utawa bisa uga ora duwe produk utawa layanan sing apik.

3 Komentar

  1. 1

    Pikiranku wiwit saiki yaiku sampeyan pancen ora laris, sampeyan nyedhiyakake layanan kanggo wong sing butuh. Ora preduli sepira gedhene utawa cilik, sampeyan bakal luwih sukses ing jangka panjang (ora mesthi jangka pendek) yen sampeyan ngelingi ora "adol", nanging "ngawula". Kajaba, mesthi, jeneng sampeyan RonCo lan sampeyan duwe ide bawang putih / helik bawang / butwaitthere's ide liyane, mula sampeyan bakal sukses karo wong kaya aku sing seneng gadget lan ora bisa turu, mula banjur lull tuku barang sing ora dibutuhake. Kanggo nglayani, iku pancen amanat kita ing Bumi iki, iya?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.