Garis Pemasaran Blurry babagan Investasi

Depositphotos 1087741 s

Wingi, aku nindakake sesi ing Social Media Marketing World sing diarani Cara Ngalih Saka Pengikut Akeh kanggo Ngasilake Hasil Kanthi Media Sosial. Aku asring kontras karo saran sing terus-terusan diindhesake ing industri iki ... malah condhong rada kontroversial. Premis asli yaiku bisnis terus ngupayakake pertumbuhan penggemar lan pengikut ing media sosial - nanging dheweke nindakake tugas tenan kanggo ngowahi pamirsa utawa komunitas sing wis ana.

Sajrone sesi kasebut, aku malah luwih akeh takon babagan akeh Pangukuran ROI pratelan ing kana nalika ngasilake investasi kanggo upaya media sosial sampeyan. Salah sawijining kanca paling apik ing blog iki yaiku Eric T. Tung… Sing langsung tweet:

Paling lucu amarga rekanku sing dihormati (lan karaoke master), Nichole Kelly, bareng nuduhake sesi dheweke: Merek Mundur Langsir Langsung kanggo Ngukur ROI Media Sosial. Doh!

Dudu aku ora percaya ana ngasilake investasi - Aku yakin ana bathi investasi sing apik kanggo sosial. Nyatane, aku percaya luwih becik tinimbang umume perusahaan sing saiki percaya. Masalahe yaiku pangukuran. Ana macem-macem cara upaya media sosial sampeyan bisa ngasilake investasi:

  1. Atribusi Langsung - wong ndeleng pesen kasebut lan dheweke tuku.
  2. Atribusi Ora Langsung - wong nuduhake pesen utawa menehi wong sosial marang sampeyan lan dheweke tuku.
  3. Atribusi Merek - wong ndeleng sampeyan online lan ndeleng sampeyan minangka panguwasa ing industri sampeyan, sing nuli riset babagan produk lan layanan sampeyan.
  4. Atribusi sing Dipercaya - wong ngetutake sampeyan kanthi online, sampeyan duwe kapercayan, supaya bisa tuku produk lan layanan.

Atribusi langsung gampang diukur… sawetara pelacakan kampanye sing apik lan sampeyan bakal entuk pat pat. Masalah karo ngukur ROI media sosial teka karo wong liya. Dheweke ora mesthi nggunakake pelacakan kampanye - utawa padha teka lan tuku ing situs sampeyan liwat saluran pemasaran online liyane.

Google Analytics duwe alat sing hebat sing diarani Visualizer Konversi Multi-Saluran, supaya sampeyan bisa ndeleng manawa pengunjung nggunakake macem-macem cara utawa ora menyang situs sampeyan. Ing gambar nyata ing ngisor iki - sampeyan bisa ndeleng manawa garis-garis kasebut dadi kabur. Persentasi konversi sing gedhe banget ing situs iki asale saka wong sing ngakses situs kanthi luwih saka siji cara.

Sanajan sampeyan bisa nyimpulake manawa dheweke ora duwe program pemasaran email sing apik banget - nglamar ROI sing tepat babagan lalu lintas rujukan mungsuh telusuran organik ora mungkin amarga sampeyan ora bisa milih saben pengunjung lan mutusake. kang saluran minangka investasi sing nggawe dheweke mutusake tuku.

atribusi medium

Aku bakal ngirim sing ora kang, iku keseimbangane kabeh. Pemasar kudu ngerti kepiye masing-masing strategi bisa menehi pengaruh liyane. Yen sampeyan nyuda upaya media sosial, umpamane, bisa nyebabake konversi telusuran organik sampeyan! Nopo nopo Amarga wong ora kepengin weruh produk lan layanan apa, mula ora digoleki. Utawa dheweke ora duwe kapercayan, mula dheweke golek pesaing kanthi kehadiran sosial sing luwih apik lan ngonversi. Utawa kabeh wong ngomong babagan pesaing sampeyan do duwe kehadiran sosial sing luar biasa… sing ndadékaké artikel tambahan babagan kompetisi… sing ndadékaké peringkat luwih apik.

Minangka pemasar, kita butuh prediktif Analytics alat sing ngenali pengaruh lan hubungan kabeh gaweyan - mbantu kita ngerti kepiye cara menehi feed siji lan liyane. Ora ana maneh yen pengin nuduhake sosial lan ngukur bathi gaweyan kasebut ing atribusi langsung, dadi masalah tes lan nyetel upaya media sosial lan ndeleng pengaruh umum strategi ing kabeh upaya pemasaran digital.

Tugas kita ora maneh kanggo nemtokake medium sing digunakake… minangka masalah ngimbangi sumber daya kanggo ngoptimalake sepira upaya sing kita lakoni. Bayangake dashboard sampeyan minangka papan swara, muter munggah lan mudhun nganti musik apik banget. Pengembalian investasi kanggo media sosial bisa diukur - nanging kasunyatane luwih kabur tinimbang sawetara saran ing njaba.

Catetan: sampeyan bisa tuku pass virtual menyang Dunia Pemasaran Media Sosial kanggo bagean sekedhik biaya nekani lan sampeyan bisa ngrungokake sesiku lan kabeh presentasi liyane!

One comment

  1. 1

    Ah, kerajaanku kanggo alat otomatisasi pemasaran sing apik sing bisa nglacak basa awak digital lan nangani pemasaran multi-kanal, skor timbal, lsp. oh, ngenteni. 😉 #Eloqua.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.