Apa Pemasar Apa Kudu Nggawe Personalisasi?

Personalisasi Pemasaran

Artikel Gartner anyar nglaporake:

Ing taun 2025, 80% pemasar sing wis nandur modal ing personalisasi bakal nglirwakake gaweyane.

Prediksi 2020: Pemasar, Dheweke Ora Kasedhiya Karo Sampeyan.

Saiki, iki bisa uga katon minangka sudut pandang sing rada nguwatirake, nanging kontek sing ilang, lan dakkira iki…

Bebener sing umume universal manawa kasusahan tugas diukur gegayutan karo alat lan sumber daya sing digunakake. Contone, nggali parit nganggo sendok teh minangka pengalaman sing luwih susah tinimbang karo backhoe. Kanthi cara sing padha, nggunakake platform data lawas sing wis ketinggalan jaman lan solusi olahpesen kanggo ndorong strategi personalisasi sampeyan luwih larang regane lan angel dibandhingake. Titik iki katon didhukung dening kasunyatan manawa, nalika takon, para pemasar nyebutake, kurang ROI, bebaya manajemen data, utawa kalorone, minangka alasan utamane kanggo nyerah.

Ora nggumunake. Personalisasi angel, lan akeh prekara sing kudu ditindakake kanthi simfoni supaya bisa ditindakake kanthi efektif lan efisien. Kaya dene akeh aspek bisnis, implementasi strategi pemasaran sing sukses ana ing prapatan telung komponen kritis; Wong, Proses, lan Teknologi, lan kasusahan muncul nalika komponen kasebut ora — utawa ora bisa — tetep cocog karo siji liyane.

Personalisasi: Wong

Ayo mulih karo wong: Personalisasi sing migunani lan efektif diwiwiti kanthi duwe maksud sing bener, supaya pelanggan dadi pusat narasi sentris nilai. Ora ana jumlah AI, analytics prediksi utawa otomatis sing bisa ngganti faktor sing paling penting ing komunikasi: EQ. Dadi, duwe wong sing bener, kanthi pola pikir sing bener, dhasar. 

Personalisasi: Proses

Sabanjure, ayo dideleng proses. Proses kampanye sing becik kudu dipikirake karo target, persyaratan, input, lan garis wektu saben kontributor, lan ngidini tim bisa kerja kanthi cara sing luwih yakin, nyaman lan efektif. Nanging akeh banget pemasar sing kompromi, nemokake prosese diwatesi lan didikte dening kekurangan alat lan platform pemasaran. Proses kudu nglayani tim, ora kanthi cara liya.

Personalisasi: Teknologi

Pungkasan, ayo ngobrol Teknologi. Platform lan alat pemasaran sampeyan kudu dadi tambahan pambiyantu, multiplier kekuwatan, dudu faktor watesan. Personalisasi mbutuhake para pemasar ngerti pelanggan, lan ngerti pelanggan mbutuhake data… akeh data, saka akeh sumber, dikumpulake lan dianyari terus. Mung duwe data durung cukup. Iki minangka kemampuan kanggo ngakses kanthi cepet lan nyaring wawasan sing bisa ditindakake saka data sing ngidini para pemasar ngirim olahpesen pribadi sing njaga kacepetan lan konteks pengalaman pelanggan saiki. 

Akeh sing paling menowo lan dipercaya platform berjuang kanggo memenuhi panjaluk sing saya akeh sing nantang para pemasar modern. Data sing disimpen ing struktur tablular lawas (relasional utawa liya), biasane luwih angel (lan / utawa larang) disimpen, skala, nganyari lan takon tinimbang data ing struktur non-tabel, kayata susunan.

Umume platform olahpesen warisan nggunakake basis data SQL, sing mbutuhake para pemasar ngerti SQL, utawa meksa supaya ora ngeculake pitakon lan pamisahan menyang IT utawa Teknik. Pungkasan, platform lawas iki biasane nganyari data liwat ETL saben wengi lan refresh, matesi kemampuan para pemasar ngirim pesen sing relevan lan tepat wektu.

Diwenehake Iterable

Bedane, platform modern kayata Bisa dirasakake, gunakake struktur data NoSQL sing luwih keukur, saéngga bisa ngatasi aliran data wektu nyata lan koneksi API saka macem-macem sumber. Struktur data kaya ngono luwih cepet dadi segmen lan luwih gampang ngakses elemen drive personalisasi, nyuda wektu lan biaya kesempatan kanggo nggawe kampanye lan ngluncurake kanthi signifikan. 

Dibangun luwih anyar tinimbang pesaing sing umure luwih akeh, umume platform kasebut uga kalebu utawa nyengkuyung macem-macem saluran komunikasi, kayata email, push seluler, in-app, SMS, push browser, retarget sosial lan surat langsung, nguatake para pemasar supaya luwih gampang ngirim pengalaman sing terus-terusan nalika konsumen mindhah pengalaman ing saluran lan titik tutul merek. 

Nalika solusi kasebut bisa ngatasi kurva kecanggihan program lan nyepetake wektu-kanggo-regane pemasaran, adopsi rada alon ing antarane merek sing luwih gedhe utawa wis dawa, sing tradisional luwih konservatif lan ora duwe resiko. Dadi, akeh bathi wis ganti dadi merek anyar utawa anyar sing nggawa bagasi teknis pusaka utawa emosional trauma

Pelanggan ora bakal ngilangi ekspektasi babagan regane, penak lan pengalaman sawayah-wayah. Kasunyatane, sejarah mulang manawa pangarepan kasebut bakal saya tuwuh. Ninggalake strategi personalisasi sampeyan ora ana artine ing pasar sing rame, ing wektu nalika pengalaman pelanggan bisa uga ana kesempatan paling apik para pemasar kanggo ngirim lan mbedakake nilai merek, utamane amarga ana macem-macem alternatif sing kasedhiya. 

Mangkene limang komitmen sing bisa ditindakake para pemasar lan organisasi kanggo mbantu dheweke liwat evolusi sing sukses:

  1. Netepake ing pengalaman sampeyan pengin ngirim. Ayo dadi titik kompas kanggo kabeh wong.
  2. Setuju yen pangowahan perlu lan tumindak kanggo iku.
  3. Evaluasi solusi sing bisa uga anyar utawa ora pati ngerti. 
  4. Nemtokake manawa ing ganjaran asile luwih gedhe tinimbang risiko sing dirasakake.
  5. Ayo masarakat netepake proses; Ayo proses nyetel syarat kanggo teknologi.

Pemasar duwe kanggo nggali selokan, nanging ora duwe kanggo nggunakake sendok teh.

Nyuwun Demo sing Apik

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.