7 Kesalahan sing Sampeyan Nggawe Kinerja Pemasaran

Manajemen Kinerja Pemasaran Allocadia

Anggaran CMO saya mudhun, amarga para pemasar berjuang kanthi mateng fiskal, miturut Gartner. Kanthi tliti babagan investasi sing luwih gedhe saka sadurunge, CMO kudu ngerti apa sing bakal digunakake, apa sing ora, lan ing endi mbuwang dolar sabanjure kanggo terus ngoptimalake pengaruhe ing bisnis. Ketik Manajemen Kinerja Pemasaran (MPM).

Apa Manajemen Kinerja Pemasaran?

MPM minangka kombinasi proses, teknologi, lan tumindak sing digunakake dening organisasi pemasaran kanggo ngrencanakake kegiatan pemasaran, ngevaluasi asil saka target sing wis ditemtokake, lan njupuk keputusan sing luwih pengaruh.

Nanging, saiki, mung 21% perusahaan sing duwe kemampuan kanggo ngerti total kontribusi Marketing kanggo bathi, miturut Sinau Patokan Kinerja Pemasaran Allocadia 2017. Panliten iki nyinaoni masalah ing pacelathon kualitatif karo CMO utama uga survey kuantitatif sing jembar.

Papat Faktor Sukses saka Pemasar sing tampil apik

Umume, nalika industri isih akeh tugas kanggo nambah adopsi lan kadewasan MPM, ana organisasi terkemuka sing menehi standar kanggo kancane.

Kita nemokake sawetara faktor sukses bareng kanggo para pemasar kinerja dhuwur iki:

  1. Fokus banget ing data operasional inti; investasi, ngasilake, lan tampilan strategis data kayata ROI.
  2. Panggunaan teknologi kanthi global, lan integrasi ing antarane kabeh bagean saka tumpukan teknologi.
  3. Sumber data kanthi resik kanthi tliti.
  4. Pangukuran sing mbuktekake regane ing bisnis lan target.

Panliten kasebut uga nemokake pitung kesalahan utama sing ditindakake organisasi gegayutan karo MPM:

  1. Teknologi sing wis ketinggalan jaman - Tim penjualan gumantung karo inovasi sistem CRM modern. Keuangan wis dikelola dening sistem ERP nganti pirang-pirang taun. Nanging, 80% organisasi isih nggunakake Excel ing sawetara cara kanggo nglacak pengaruh Marketing ing bisnis. Panliten kita nemokake manawa 47% organisasi ora nggunakake sembarang kabeh teknologi sing dibangun tujuane nerangake rencana utawa manajemen investasi (kegiatan inti Manajemen Kinerja Pemasaran). Kosok baline, organisasi sing tuwuh kanthi dhuwur nggunakake Piranti lunak Manajemen Kinerja Pemasaran 3.5X luwih asring tinimbang sing tuwuh rata utawa negatif.
  2. Pangukuran pemasaran kanthi sederhana ora ditrapake - Panliten kita nemokake mung 6% pemasar sing nganggep pangukurane mbantu nemtokake tumindak pemasaran paling apik sabanjure. Sing nggawe 94% wong ing panelitian tanpa instruksi resep babagan ngendi mbuwang anggaran lan sumber daya sing winates.

    Atribut MPM kontras banget karo pangukuran pemasaran. Yen pangukuran pemasaran B2B nggambarake apa sing dideleng drivere ing kaca spion mobil, mula MPM dadi lampu utama lan setir mobil dhewe sing bisa nambah visibilitas lan kendharaan kanggo driver. Allison Snow, Analis Riset Senior, Forrester

  3. Kesalahan salah antarane Marketing lan bisnis - Perusahaan sing ngarepake luwih saka 25% pangasilan bisa tikel kaping pindho duwe laporan tingkat CMO sing nuduhake kontribusi Marketing kanggo bisnis. Bisnis sing tuwuh kanthi dhuwur iki meh 2.5X luwih cenderung tinimbang organisasi sing ora duwe performa supaya bisa ndeleng data pemasaran lan penjualan uga utawa asring selaras karo tujuan umum perusahaan. Iki tegese pimpinan ing MPM duwe fungsi pendapatan saka bisnis sing digunakake kanthi kunci-target karo tujuan perusahaan.
  4. Masalah hubungan CFO lan CMO - Organisasi paling apik ing panelitian iki yaiku 3X luwih cenderung nyelarasake fungsi Pemasaran lan Keuangan. Nanging, mung 14% organisasi pemasaran umume ndeleng Keuangan minangka mitra strategis sing dipercaya, lan 28% ora duwe hubungan karo keuangan utawa mung bisa ngomong nalika dipeksa. Iki mbebayani banget amarga Marketing bisa ngamanake anggaran sing cocog, lan matesi pemahaman Marketing minangka bagean strategis ing bisnis. Kepercayaan CFO iku penting banget kanggo CMO saiki. Beda karo para pemain sing kurang, panliten kita nemokake manawa organisasi tuwuh kanthi kerja sama karo Keuangan kanggo nglacak investasi lan pangukuran (57% dibandhingake karo 20% perusahaan kanthi pertumbuhan rata / negatif). Dheweke uga luwih cocog karo Keuangan babagan pangukuran anggaran lan pengembalian (61% dibandhingake mung 27% perusahaan sing ngalami pertumbuhan flat utawa negatif.)
  5. Investasi, penganggaran, lan kualitas data rencana sing kurang - Kualitas data (ana gandhengane karo investasi, anggaran, lan perencanaan) minangka tantangan umum ing antarane organisasi, sing mbatesi nglaporake lan kemampuan kanggo njupuk keputusan pemasaran sing luwih apik. Mung 8% organisasi duwe data pemasaran, penjualan, lan keuangan ing sawijining gudang data sing tumindak "sumber siji saka bebener." lan mung 28% data pemasaran sing dirasa wis diitung lan diformat kanthi apik (kalebu 8% dhisikan).
  6. Kurang visibilitas menyang metrik garis dasar - Mung 50% organisasi sing nglaporake duwe visibilitas lengkap, utawa luwih apik, dadi metrik pemasaran awal. 13% sing nglaporake manawa dheweke ora ngerti dununge kabeh data lan ora bisa mlaku laporan apa wae. Ouch.
  7. Panggunaan Martech sing ora cocog - Perusahaan sing nggabungake teknologi kanthi konsisten ing kabeh organisasi pemasaran ana 5X sing bisa ndeleng 25% + pangasilan tinimbang tuwuh kanthi rata utawa negatif (57% vs. 13%). Apa maneh, panggunaan teknologi pemasaran kanthi konsisten (kayata pemasaran sing padha platform otomatis tinimbang telung vendor liyane ing organisasi) menehi prabédan. Udakara 60% perusahaan sing ngarepake kenaikan anggaran luwih saka 10% nglaporake panggunaan teknologi pemasaran ing saindenging organisasi supaya mesthi utawa asring konsisten, dibandhingake karo 36% saka perusahaan sing tuwuh kanthi negatif. Pungkasane, 70% perusahaan sing ngarepake bakal nambah bathi nduwe kajelasan sing apik utawa apik banget babagan roadmap teknologi pemasaran, mungsuh 27% saka sing duwe pangarep-arep tumeka negatif.

MPM Penting Kanggo Saben CMO

Pemasaran saiki kudu ndeleng organisasine luwih kaya bisnis, ora mung fungsi. Dheweke kudu ngetung saben dolar kanggo nggedhekake kinerja tim lan mbuktekake pengaruhe.

CEOs ngarepake manawa CMO bisa kanthi gampang nganalisa kepiye marketing nyumbang kanggo dhasar kasebut. Yen CMO duwe akses menyang data, kabeh bakal ganti. Looker CMO Jen Grant, ing wawancara anyar karo CMO.com

CMO sing sukses ing iki entuk kapercayan lan kapercayan saka kancane, lan keamanan kanggo ngerti usahane diukur lan dihargai. Sing gagal, didelegasikan kanggo njupuk perintah lan eksekusi, dudu strategi lan pemimpin. Kanggo sinau luwih lengkap babagan MPM:

Download Laporan Benchmark Lengkap

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.