Kayane Pemasaran Babagan Golek Dhuwit

Nggawe Uang

Yen ana rong tembung sing aku weruh ing industri iki sing nggawe aku nggrundel lan lunga, tembunge kalebu nggawe dhuwit. Aku ora pengin melu politik pungkasan, nanging perusahaan nggawe keputusan ngluncurake kampanye pemasaran sing kontroversial. Salah sawijining kolega ujar manawa pemasaran iku apik banget amarga bakal entuk dhuwit nganti pirang-pirang ton.

Ugh.

Deleng, dheweke minangka perusahaan lan bisa nindakake apa wae sing dikarepake karo pemasaran. Lan mlebu ing kontroversi sing populer bisa uga apik kanggo eyeballs lan uga pratandha dolar. Nanging aku ora percaya yen tujuane pemasaran yaiku golek dhuwit. Aku kerja ing akeh perusahaan sing kabeh golek dhuwit, lan uga nandhang sangsara utawa mati - amarga golek dhuwit minangka metrik sing paling penting.

  • Koran - Aku kerja ing koran sing duwe monopoli pariwara lan terus nambah tarif. Warta kasebut dadi "pangisi ing antarane iklan". Nalika kompetisi ana online, konsumen lan pengiklan ora sabar ngenteni kapal.
  • SaaS - Aku kerja ing sawetara Piranti Lunak paling gedhe minangka panyedhiya Layanan ing industri. Semangat kanggo ngalahake target saben kuartal, aku nonton dheweke shmooze klien banjur mbukak kanggo klien sing luwih penting sabanjure. Nalika para pangadeg ngluncurake startup mbesuk, klien lawas ora mangsuli telpon. Lan nalika solusi anyar ditemokake, klien sing lali pindhah.

Entuk dhuwit minangka target jangka pendek sing ora fokus ing kabeh prekara kanggo mbangun bisnis sing maju. Dhuwit minangka ijol-ijolan antarane perusahaan lan pelanggan babagan regane sing digawa. Dhuwit penting banget - ngisi daya akeh banget lan pelanggan bisa uga r roboh lan lunga. Yen sampeyan ora ngisi daya cukup, sampeyan bisa uga ora bisa mbayar pelanggan kanthi bener. Dhuwit minangka variabel ... nanging nggawe hubungan sing solid apa sing penting.

Pemasaran duwe peran kanthi nyoba nemokake, ngenali, lan target calon pelanggan sing kudu produk utawa layanan sampeyan lan katon kaya pelanggan sing paling apik. Saben minggu aku adoh saka transaksi sing ora dakkarepake yen bisa kerja bareng perusahaan. Sawetara perusahaan malah nesu yen aku ora bakal nulungi - nanging aku ngerti target jangka pendek kasebut nggawe dhuwit meh ngrusak bisnisku mbiyen. Nalika aku nemokake pelanggan sing pas, ngenteni sabar kanggo kerja bareng, nemtokake pangarepan sing cocog, lan yakin dheweke butuh lan pengin produk lan layananku ... nalika semana kita nggawe hubungan.

Ayo kula conto sawetara ing kene:

  • Aku ngewangi a perusahaan penggalangan dana sing cocog karo sekolah saiki. Dheweke wis tuwuh hebat sajrone pirang-pirang taun suwene aku mbantu dheweke - nanging amarga dheweke fokus banget karo sekolah sing pas kanggo nggarap. Dheweke ora nyambut gawe ing sekolah sing produke bisa nyebabake konflik antarane siswa ... lan, dheweke ndhukung sekolah kasebut liwat dermawan. Apa bisa entuk dhuwit kanthi adol? Mesthi… nanging dheweke ngerti yen ora kanggo kepentingan sekolah.
  • Aku ngewangi a perusahaan pusat data sing inovatif lan mandhiri. Dheweke bisa entuk dhuwit kanthi adol pertunangan cilik sajrone taun… luwih entuk bathi ing jangka cendhak. Nanging, dheweke ngerti manawa para pelanggan perusahaan sing duwe tantangan kepatuhan padha maju. Dadi, dheweke pasar menyang bisnis gedhe lan ngindhari pemasaran menyang perusahaan cilik.
  • Aku ngewangi a layanan ing omah bisnis sing nggawe atap, siding, lan layanan eksterior liyane. Dheweke minangka bisnis kulawarga sing wis ana udakara 50 taun ing komunitas kasebut. Kompetisi kasebut menehi janji lan nilarake keterlibatan sing apik banget kanthi nggunakake dodolan abot lan meksa nindakake perkara saben pelanggan menyang toko utawa upsell. Klienaku milih mlaku adoh saka pertunangan kasebut, lan dadi pasar menyang kanca, kulawarga, lan tangga teparo klien.
  • Aku ngewangi a banyu pangujian bisnis sing tujuane pertama yaiku mbantu konsumen nyoba kualitas banyu nganggo kit omah. Nanging, dheweke nemokake masalah sing luwih gedhe yen kotamadya ora duwe piranti lunak pelacakan kanggo tundhuk marang peraturan lokal, negara bagian, lan federal. Dheweke ngerti yen bisa nggawe pengaruh luwih akeh karo tujuane kanggo mbantu ngowahi kualitas banyu ing negara kasebut yen nduwe pengaruh lan fokus jangka panjang ing kontrak pamrentah.

Ing kabeh kasus kasebut, kita ora nggoleki nggawe dhuwit. Upaya pemasaran kita yaiku ngoptimalake lan cocog karo produk lan layanan bisnis sing kita bantu karo calon pelanggan sing bisa dilayani. Kabeh perusahaan kasebut duwe pertumbuhan sing gedhe, nanging amarga dheweke ngerti kapan dheweke kudu ora bisa golek dhuwit… ora bakal golek.

Pemasar apa wae bisa mbantu perusahaan nggawe dhuwit. Kurang pemasar mbantu bisnis berkembang lan tuwuh karo pelanggan sing ngurmati produk lan layanane. Sajrone dasawarsa pungkasan karo bisnisku dhewe, aku nemokake yen dhuwit pancen asale saka golek lan nggarap klien sing pas. Pemasarananku yaiku golek perusahaan kasebut, ora golek lan golek dhuwit. Muga-muga uga fokus sampeyan.

 

 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.