Sanajan Pasar Pemasar, Pemasaran iku Kerja Sregep

kerja keras

Agensi liyane ing gulu alas kita mlebu wulan iki. Nduwe kabeh karakteristik agensi sing hebat - kepemimpinan sing bakat, tim karyawan kelas internasional, lokasi sing apik ing pusat kota, lan merek online sing ora sampurna kanthi publikasi perdana. Dheweke wis mbuktekake proses internal sing bakal target lan entuk lalu lintas lan nggawa lalu lintas kasebut menyang klien. Nanging isih mlebu.

Agensi kita, DK New Media, wis suwene 7 taun. Aku guyon (sanajan ora sing lucu), iki minangka wiwitan 7 taun. Aku wis nglilani agensi kanthi seneng-seneng urip. Kita wis ngalami drastis munggah ing wektu kasebut. Sing paling dhuwur yaiku jetet ing saindenging jagad sing nyelidiki perusahaan teknologi pemasaran kanggo para investor. Lowongan paling endhek yaiku ngundurake staf, ora njupuk gaji, lan isih duwe utang.

Kita isih saiki, nanging aku ora bisa nemtokake sebabe siji agensi sing duwe bakat akeh bakal ilang lan kita isih bakal kuat. Mbok sing akeh yaiku kegagalan iku dudu pilihan. Liyane yaiku kita ora nate puas nalika nggawe proses lan adol menyang masarakat. Kita toko lincah sing ngetutake a framework (ngisor), nanging mesthi nggawe solusi khusus adhedhasar kesenjangan lan kesempatan sing diduweni klien.

Model Kematangan Pemasaran

Ironi yaiku kabeh sing sampeyan maca kanthi online gampang banget. Dhaptar, infografis, ebook, platform… kabeh pengin ngandhani carane gampang dipasarake lan adol produk kanthi online. Ora gampang lan ora nate dadi. Lan kacepetan teknologi ngewangi keputusan kita meh ora cocog karo macem-macem saluran, medium, lan panjaluk pelanggan.

Pemasar mung bisa masarake rong prekara - asil utawa rega. Asil mbutuhake wektu lan sumber daya, nanging klien asring ora nemoni apa-apa. Dheweke pengin peluru sihir. Akeh banget agensi sing seneng ndhaptar lan nemtokake pangarep-arep yen dheweke minangka peluru sihir, mung bakal dipecat dening klien amarga ora ngarep-arep. Aku ndeleng sawetara agensi kanthi tim sales outbound sing luar biasa sing ngakoni, ora preduli, lan banjur adol siji-sijine klien.

Nanging Badan Iki Beda

Sawetara taun kepungkur, aku duwe kolega sing rekan bisnis nelpon aku lan ngandhani babagan agensi sing apik tenan sing dheweke nyewa kanggo mbantu marketing inbound. Dheweke luwih larang tinimbang agensi, nanging dheweke wis kerja ing industri ing dasawarsa lan duwe program unik sing bakal ngasilake asil sing luar biasa. Aku nggaru sirah lan ngandhani yen aku kuciwa amarga dheweke ora njaluk tulung marang kita. Dheweke mandeng aku lan ujar, "Sampeyan ora ngerti, agensi iki beda. "

Bener, dheweke mecat nalika kontrak wis rampung. Ora mung iku, agensi kasebut duwe akeh sumber daya mula dheweke metu saka hubungane karo apa-apa.

Pancen frustasi amarga lawang sing muter terus nggawe klien sing kecewa ing ngarep kita - kanthi anggaran boros, lan ora ana wektu kanggo mbalek maneh. Ora diraguhi manawa klien kasebut uga ana ing ngarep lawang agensi iki. Salah sawijining masalah sing ditemokake salah sawijining pangadeg yaiku kekurangan kasetyan pelanggan. Kita wis ndeleng masalah sing padha - sampeyan kerja keras kanggo mindhah pelanggan lan dheweke bakal menehi pluru perak (sing ora nate target) utawa layanan sing luwih murah.

Nalika nesu banget, kita ngawasi klien sawise dheweke lunga. Contone, iki pelanggan sing nambah lalu lintas organik lan lengganan sing ngasilake jutaan mayuta-yuta. Katon saiki bali nalika kita wiwit ngrewangi ... mula ora mung penghasilan, uga investasi sing digawe ing agensi kita.

laporan-posisi-tren

Dadi Apa Intine Aku?

Aku ora bakal pura-pura ngerti sebabe sawetara agensi sing apik tenan iki gagal, nanging aku duwe pangertene sing kudu ditindakake karo hubris. Iki mikir yen sampeyan beda nalika sejatine ora. Iki mikir yen sampeyan duwe peluru sihir yen pancen ora duwe. Iki mikir yen sampeyan bisa nulungi kabeh wong nalika pancen ora bisa. Iki ora menehi kritik marang para pimpinan lan karyawan sing nyipta semangat saben dinane, nanging mung pengamatan.

Kita nyoba nindakake tugas sing luwih apik kanggo nyetel pangarepan kanggo para klien yen tuku pengalaman lan gaweyan. Amarga rong prekara kasebut luar biasa ing antarane kanca-kanca, kita optimis bisa mindhah jarum kanggo umume perusahaan. Nanging kalorone mbutuhake kerja keras. Kita kudu mutusake pengalaman kanggo ngarahake klien adoh saka kesalahan lan metodologi sing wis kabukten. Lan kita kudu ngetrapake kabeh sumber daya - ing saluran, media, lan adaptasi kanthi cepet kanggo ngganti panjaluk.

Yen sampeyan ora tuku kerja keras, sampeyan ora kudu ngarep-arep asil sing unggul.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.