Sing kudu dingerteni para Pemasar babagan Nglindhungi Properti Intelektual

pemasaran properti intelektual hukum

Amarga pemasaran - lan kabeh kegiyatan bisnis liyane - wis saya gumantung karo teknologi, nglindhungi properti intelektual dadi prioritas utama kanggo perusahaan sing sukses. Makane kabeh tim pemasaran kudu ngerti dasar-dasare hukum kekayaan intelektual.

Apa sing diarani Intelektual?

Sistem hukum Amerika nyedhiyakake hak lan perlindungan tartamtu kanggo pamilik properti. Hak-hak lan perlindungan kasebut ngluwihi wates kita liwat perjanjian perdagangan. Properti intelektual bisa dadi produk pikiran sing dilindhungi undhang-undhang kasebut saka panggunaan sing ora sah dening wong liya ing perdagangan.

Properti intelektual - kalebu panemuan, cara bisnis, proses, kreasi, jeneng bisnis lan logo - bisa dadi aset sing paling larang ing bisnis sampeyan. Minangka pamilik bisnis sampeyan kudu ngerti manawa nglindhungi properti intelektual sampeyan minangka penting kanggo ngamanake aset liyane ing neraca sampeyan. Sampeyan kudu ngerti hak lan tanggung jawab sing ana gandhengane karo ngoptimalake lan monetisasi properti intelektual sampeyan.

Nggunakake Hukum IP kanggo Nglindhungi Properti Intelektual Sampeyan

Ana papat jinis properti intelektual dhasar: paten, merek dagang, hak cipta, lan rahasia dagang.

  1. Patents

Yen sampeyan wis ngembangake teknologi kepemilikan, perlindungan paten federal bakal menehi perusahaan hak eksklusif kanggo nggawe, nggunakake, adol utawa ngimpor panemuan utawa panemuan kanggo wektu winates. Yen teknologi sampeyan novel, migunani lan ora umum, sampeyan bisa diwenehi hak eksklusif panggunaan sing bakal terus suwene paten.

Nindakake paten bisa dadi proses sing angel lan dawa. Amerika Serikat makaryakke file sing pertama, dudu sing pertama nggawe sistem, sing artine penemu sing duwe tanggal filing paling dhisik bakal entuk hak paten kasebut. Iki nggawe wektu filing sampeyan penting. Kanggo ngreksa tanggal pengajuan sadurunge, akeh bisnis milih ndhaptar dhisik kanggo paten sementara sing luwih aman. Iki menehi setaun kanggo ngrampungake aplikasi paten sing ora sementara.

Penting kanggo ngakoni manawa paten sing diterbitake dening Paten lan Merek Dagang Amerika Serikat (USPTO) mung ditrapake ing Amerika Serikat. Yen perusahaan sampeyan saingan ing luar negeri lan butuh perlindungan paten ing negara liya, sampeyan kudu ndhaptar ing endi wae sing pengin dilindhungi. Prajanjian Kerja Sama Paten nggawe iki luwih gampang kanthi prosedur file aplikasi paten internasional bebarengan ing 148 negara anggota.

  1. Trademarks

Kaya sing dingerteni profesional pemasaran, merek dagang minangka cara penting kanggo nglindhungi merek perusahaan. Merek dagang nglindhungi tandha sing khas, kayata logo utawa jeneng merek, sing mbedakake merek sampeyan saka liyane ing pasar.

Cukup nggunakake merek dagang ing perdagangan bisa nglindhungi hukum umum. Nanging, ndhaptar tandha sampeyan karo USPTO ora mung njamin manawa sampeyan dilindhungi kanthi lengkap, nanging uga nambah set obat sing kasedhiya yen ana sing nglanggar merek dagang sampeyan. Mula registrasi menehi manfaate pinunjul kanggo perusahaan, kalebu pawarta konstruktif kanggo masarakat, hak eksklusif kanggo nggunakake tandha gegayutan karo klasa barang utawa layanan tartamtu sing kacathet ing registrasi, lan panyebab federal kanggo tumindak pelanggaran.

  1. Katentuan Pangginaan

Pemasaran merek kanthi alami nyakup nggawe karya asli, manawa ana ing gambar gambar pariwara, salinan editorial utawa uga prekara sing katon sederhana kaya kiriman media sosial. Jinis karya kasebut bisa dilindhungi hak cipta. Hak cipta minangka bentuk perlindungan sing diwenehake miturut undang-undang hak cipta Federal kanggo "karya asli saka penulis" sing ditemtokake ing medium ekspresi sing nyata. Iki bisa nyakup karya intelektual sing diterbitake lan durung diterbitake kayata puisi, novel, film, lan lagu, uga salinan pariwara, seni grafis, desain, piranti lunak komputer, lan uga arsitektur.

Sing duwe hak cipta bisa nyegah wong liya supaya ora adol, nindakake, adaptasi, utawa ngasilake karya tanpa idin - sanajan karya sing padha biasane digunakake kanggo tujuan sing padha. Nanging, penting kanggo dicathet manawa hak cipta mung nglindhungi wujud ekspresi, dudu kasunyatan, ide, utawa cara kerja sing ndasari.

Umume, hak cipta kanthi otomatis nemplek menyang pencipta karya anyar nalika digawe, nanging sampeyan uga bisa milih ndhaptar kanthi resmi menyang Kantor Hak Cipta Amerika Serikat. Registrasi nyedhiyakake kaluwihan sing signifikan, kalebu nduwe rekor hak cipta umum, asumsi validitas tartamtu, lan hak nggawa tuntutan ukum kanggo nglanggar lan nglumpukake kemungkinan kerusakan kukum lan biaya pengacara. Registrasi karo Bea Cukai AS uga ngidini sampeyan nyegah impor salinan karya sing sampeyan ganggu.

  1. Rahasia dagang

Kategori properti intelektual liyane sing penting dilindhungi yaiku rahasia dagang perusahaan sampeyan. "Rahasia perdagangan" ditetepake minangka rahasia, informasi proprietari sing nyedhiyakake bisnis kanthi kauntungan kompetitif. Iki bisa ngemot apa wae saka dhaptar pelanggan nganti teknik manufaktur nganti prosedur analisis. Rahasia perdagangan umume dilindhungi undhang-undhang negara, sing umume dimodelake sawise Undhang-undhang Rahasia Dagang. Undhang-undhang iki nganggep informasi kepemilikan sampeyan minangka rahasia dagang nalika:

  • Informasi kasebut minangka formula, pola, kompilasi, program, piranti, metode, teknik, proses utawa instrumen sing dilindhungi liyane;
  • Kerahasiaan kasebut nyedhiyakake perusahaan kanthi nilai ekonomi sing nyata utawa potensial kanthi ora dingerteni utawa bisa dingerteni; lan
  • Perusahaan njupuk upaya sing cukup kanggo njaga kerahasiaan.

Rahasia perdagangan dilindhungi tanpa wates nganti ngumumake rahasia umum. Kabeh perusahaan kudu nyegah pambocoran sing ora sengaja. Nindakake perjanjian non-pambocoran (NDA) karo karyawan lan pihak katelu minangka cara legal sing paling umum kanggo nglindhungi rahasia dagang sampeyan. Kesepakatan kasebut nemtokake hak lan tugas sing ana gandhengane karo informasi rahasia, lan menehi sampeyan pengaruh yen ana salah laku rahasia dagang sampeyan.

Salah laku nalika rahasia dagang dipikolehi kanthi cara sing ora bener utawa liwat rasa percaya diri sing ora sah, lan bisa ditindakake ing pengadilan. Sepira umume perusahaan sampeyan nggunakake NDA bisa uga dadi faktor sing digunakake pengadilan kanggo nemokake manawa sampeyan nindakake "upaya sing cukup kanggo njaga kerahasiaan," mula penting banget kanggo njamin manawa perusahaan nggunakake NDA sing digawe kanthi apik kanggo nglindhungi IP sampeyan .

Pengacara IP sing Pengalaman Yaiku Pertahanan Pertama

Ing lingkungan sing kompetitif saiki, perusahaan sampeyan kudu ngerti kanthi lengkap babagan aset properti intelektual lan nglindhungi kanthi bener. Pengacara properti intelektual bisa mbantu perusahaan sampeyan nggedhekake kauntungan kompetitif liwat strategi proteksi IP lengkap.

Pengacara IP sampeyan minangka garis pertahanan pertama tumrap wong liya sing nggunakake utawa nyalahake IP sampeyan. Apa sampeyan mitra karo pengacara njaba sing mumpuni, kayata liwat Jaringan Priori, utawa nyewa penasihat omah kanthi lengkap, pengacara IP dilengkapi paling apik supaya IP sampeyan bisa dadi kauntungan kompetitif.