Kepiye Pemasar njaba Sukses ing China

marketing china

Ing 2016, China minangka salah sawijining pasar sing paling rumit, apik banget lan digital sing gegandhengan, nanging nalika jagad terus nyambung, kesempatan ing China bisa uga luwih gampang diakses perusahaan internasional. App Annie bubar ngeculake a laporan ing momentum seluler, nyorot China minangka salah sawijining pendorong paling gedhe ing penghasilan app store. Sementara, Administrasi Cyberspace China mrentah supaya toko aplikasi kudu ndhaptar karo pamrentah kanggo ngawasi luwih akeh konten sing kasedhiya kanggo pangguna Tionghoa.

Ana akeh pesen campuran sing dikirim menyang para pemasar, lan angel dingerteni perusahaan tantangan apa sing bakal diadhepi kanggo sukses ing pasar Tiongkok, nanging bisa uga - lan bisa dakkandhakake saka pengalaman dhisik. Ing taun 2012, nalika perusahaan saya ndeleng sukses minangka pemain global ing pariwara seluler, kita nyadari kesempatan ing China ora kudu diabaikan. Mbangun bisnis berkelanjutan ing China nuntut perubahan pola pikir lan strategi sing digawe kanthi tliti sing ngimbangi campuran teknologi sing tepat, ngerteni kerumitan pasar lokal, kerja sama karo mitra sing duwe keahlian pasar lokal, lan duwe tenet sing hormat kanggo ndeleng bisnis sukses.

Ngerti Pemasaran kanggo Pasar Tionghoa

Nalika para pemain global goyah ing China, pahlawan wirausaha saka omah wis tuwuh. Gampang kanggo wong ing Amerika Serikat ujar manawa WeChat minangka copycat Facebook, nanging nyatane, dheweke wis merevolusi apa sing bisa ditindakake platform sosial kanthi ngerteni lan nyukupi kabutuhan unik ing pasar Tiongkok. Kanthi luwih saka setengah milyar pangguna aktif saben wulan ing China daratan, WeChat's sukses unmitigated ing China diwiwiti saka adaptasi produke ngluwihi jaringan sosial dhasar kanggo nyakup layanan liyane kanggo nggabungake karo pangguna. Fitur sing katon biasa kaya mbayar tagihan utilitas ngidini WeChat mbedakake karo saingan asing utama, pesaing domestik lan nambah nilai nyata kanggo atusan yuta WeChat. Pemasar barat duwe kaluwihan amarga bisa nggunakake jaringan sosial umum, jaringan kaya WeChat kudu nggunakake kaprigelan siji-siji utawa klompok cilik.

eMarketer prediksi yen mbuwang iklan digital bakal entuk luwih saka $ 80 milyar ing China ing taun 2020, pasar Tiongkok bisa uga ora cukup mikir babagan pariwara asli ing pasar China. Nalika iklan asli Tiongkok bisa uga katon beda banget tinimbang ing AS, ing InMobi, China weruh jaringan iklan pribumi independen paling gedhe ing taun 2016.

Mitra kanggo Sukses

Usaha patungan bisa uga dadi jalur paling cepet kanggo sukses amarga tembok China nglawan bisnis lan wirausaha asing; bisa dadi angel kanggo nggabungake rong organisasi manca lan ngupayakake siji tujuan. Perusahaan kudu golek cara alternatif kanggo nggarap mitra lokal kanggo nyukupi kabutuhane China, amarga pasar mesthi ora bisa siji-ukuran-mathuk-kabeh pamirsa.

Salah sawijining pilihan yaiku kemitraan sing longgar karo perusahaan sing duwe keahlian lokal. Penting kanggo para pemasar, utamane saka AS, ngelingi manawa China duwe sawetara provinsi sing beda-beda kanthi luwih saka 200 dialek sing dituturake ing saindenging negara. Tantangan wong njaba yaiku perusahaan sing nyoba mlebu ing negara kasebut bakal asring nawakake tawaran sing tumpang tindih kanggo layanan sampeyan. Ing wektu liyane, perusahaan kasebut bakal dianggep dadi pesaing, nanging China nganakake koopetisi. Contone, nalika bisa ndeleng raksasa Internet sing aktif kayata Baidu, Alibaba, lan Tencent minangka kompetisi, ana akeh kesempatan kanggo kolaborasi lan campuran kekuwatan kanggo nuwuhake sesambungan sing migunani. Akeh perusahaan internet Tionghoa sing angel nggayuh sukses ing pasar internet global, nanging ing kene kemitraan karo pemain internasional sing kuwat bisa nulungi jarum kasebut.

Priceline nyedhiyakake macem-macem cara ing kemitraan ing pasar Tiongkok. Ora milih langsung karo perusahaan lokal, Priceline nggawe keputusan sadar yen nandur modal luwih saka $ 1 milyar ing perusahaan China kalebu Ctrip, Baidu, lan Qunar. Iki nyebabake kemitraan strategis ing ngendi Priceline saiki nyedhiyakake akeh inventaris hotel kanggo pangguna Cina sing pesenan liwat Ctrip, lan entuk penjualan dodolan pesenan utama kanggo Priceline.

Lokalisasi lan Desentralisasi

Pelokalan bisnis ing China mbutuhake pola pikirane. Perusahaan kudu siyap mbangun tim lokal kanthi total, insinyur budaya perusahaan supaya cocog karo pasar lokal lan nggawe keputusan desentralisasi.

Sampeyan bisa uga nggawe sampeyan ora kepenak ing wiwitan; tim sinau percaya lan mbantu saben liyane liwat wektu. Ngrekrut warga berbahasa Inggris kanthi ekspos global mbantu ngatasi kesenjangan budaya lan nggampangake proses nggabungake tim Tiongkok menyang entitas global. Kanthi lokalisasi tim ing China, para pemasar bakal duwe pangerten sing luwih jero babagan nuansa budaya sing bakal nggawe kabeh beda. Ing ndhuwur duwe pangerten babagan kaping puncak kanggo target pangguna. Contone, bakal luwih migunani kanggo para pemasar nggunakake modal ing Dina Singles ing wulan November, sing nyuda rekor $ 17.8 milyar ing taun 2016 tinimbang pariwara ing Natal.

Amarga tingkat pangembangan teknologi, mula ora bakal ana atusan, utawa ora ewu, perusahaan ing taun-taun mbesuk njaluk ekspansi menyang China. Perusahaan sing tetep wangkal ora bisa ngimbangi keseimbangan koopetisi, ketahanan lan entuk pangerten sing jero babagan spektrum bisnis, bakal terus ngalang-alangi dalan supaya sukses. Minangka paribasan Cina misuwur:

Aja wedi tuwuh alon-alon, wedi mandheg mandheg.

慢, 就怕 停。

 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.