Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran: 10 Langkah Kanggo Asil sing Unggul

Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran Download PDF

Nalika aku terus kerja bareng karo klien babagan kampanye lan inisiatif pemasaran, aku asring ngerti manawa ana kesenjangan ing kampanye pemasaran sing ngalangi supaya ora bisa nemoni maksimal. Sawetara temuan:

  • Kurang kejelasan - Pemasar asring tumpang tindih langkah-langkah ing perjalanan sing tuku sing ora jelas lan fokus karo tujuane para pamirsa.
  • Kurang arah - Pemasar asring nindakake pakaryan hebat kanggo ngrancang kampanye nanging ora kejawab elemen sing paling penting - ngandhani pamirsa apa sing kudu ditindakake.
  • Kurang bukti - nggabungake bukti, studi kasus, ulasan, peringkat, testimoni, riset, lsp. Kanggo ndhukung premis kampanye sampeyan.
  • Kurang pangukuran - njamin sampeyan duwe cara kanggo ngukur saben langkah ing kampanye lan asil sakabehe.
  • Kurang tes - nyediakake citra, judhul, lan teks sulih sing bisa nambah promosi.
  • Kurang koordinasi - Pemasar asring nindakake kampanye kanthi silo tinimbang mengkoordinasi kabeh medium lan saluran liyane kanggo promosi kasebut.
  • Kurang ngrancang - umume… masalah paling gedhe karo kampanye sing gagal iku gampang - kurang saka rencana. Yen luwih apik riset lan koordinasi kampanye pemasaran, bakal luwih apik asile.

Aku wis ngembangake kurikulum pemasaran digital sing dikarepake karo universitas regional kanggo mbantu bisnis ngetrapake proses kanggo ngatasi kesenjangan kasebut. Iki adhedhasar kerangka kerja sing wis dakkembangake kanggo kabeh klien sing didokumentasikake kanthi grafis ing Perjalanan Pemasaran Agile.

Bebarengan karo lelungan kasebut, aku pengin bisnis lan pemasar kudu duwe proses nalika lungguh kanggo ngrancang inisiatif apa wae. Aku nelpon dhaptar priksa iki minangka Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran - ora winates kanggo kampanye, yaiku babagan kabeh upaya pemasaran sing sampeyan lakoni, wiwit saka tweet nganti video panjelasan.

Tujuan saka dhaptar priksa ora nyedhiyakake strategi sing wis kacathet kabeh. Kaya dene teknisi laboratorium nggunakake dhaptar priksa supaya ora ketinggalan, sampeyan uga kudu nggabungake dhaptar priksa kanggo saben kampanye utawa inisiatif pemasaran sing sampeyan pasang.

Mangkene dhaptar pitakon sing kudu dijawab saben inisiatif pemasaran.

Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran:

  1. Apa sing dadi pamirsa kanggo kampanye pemasaran iki? Ora mung sapa… apa sing nggabungake sapa, personasine, tahapane ing perjalanan tuku, lan mikir kepiye kampanye sampeyan luwih unggul tinimbang kampanye pesaing sampeyan.
  2. Pundi pamirsa kanggo kampanye pemasaran iki? Panggon pamirsa iki manggon ing endi? Media lan saluran apa sing kudu sampeyan gunakake supaya bisa nyedhaki pamirsa kanthi efektif?
  3. Apa sumber daya kampanye marketing iki kudu dialokasikan? Coba pikirake babagan wong, proses, lan platform sing kudu sampeyan gunakake kanggo ngatur kampanye kanthi efektif. Apa ana alat sing bisa mbantu ngoptimalake asil?
  4. Apa bukti sampeyan bisa kalebu ing kampanye sampeyan? Gunakake kasus, testimoni pelanggan, sertifikasi, review, rating, lan riset ... validasi pihak katelu apa sing bisa sampeyan gabungake kanggo ngatasi masalah kepercayaan babagan merek utawa perusahaan sampeyan kanggo mbedakake sampeyan saka kompetisi?
  5. Apa ana liyane efforts sampeyan bisa koordinasi karo kanggo nggedhekake asil inisiatif iki? Yen sampeyan lagi ngembangake whitepaper, apa sampeyan duwe postingan blog, public relations pitch, postingan blog sing dioptimalake, enggo bareng sosial, utawa distribusi influencer ... apa media lan saluran liyane sing bisa digabung kanggo ngoptimalake pengembalian investasi kampanye sampeyan?
  6. Apa ajakan tumindak kasebut kanthi jelas? Yen sampeyan ngarepake target tumindak apa wae, priksa manawa sampeyan ngandhani apa sing kudu ditindakake sabanjure lan aturake pangarepan kasebut. Kajaba iku, sampeyan bisa uga mikir babagan CTA alternatif yen durung siyap melu ing wektu iki.
  7. Cara apa sampeyan bisa nggabungake kanggo retarget pamirsa? Prospek sampeyan bisa uga ora siyap tuku dina iki ... apa sampeyan bisa nggawe lelungan nurturing? Tambahake menyang dhaptar email sampeyan? Nglakokaké kampanye nglirwakake cart kanggo wong-wong mau? Mikir babagan carane sampeyan bisa target maneh pamirsa bakal mbantu sampeyan ngetrapake solusi sadurunge kasep.
  8. Kepiye cara ngukur manawa inisiatif iki sukses? Nggabungake piksel pelacakan, URL kampanye, pelacakan konversi, pelacakan acara... gunakake saben aspek analytics kanggo ngukur respon kanthi akurat ing kampanye supaya sampeyan ngerti carane nambah.
  9. Suwene suwene kanggo ndeleng manawa inisiatif iki sukses? Sepira kerepe sampeyan bakal ngunjungi maneh kampanye kanggo ndeleng apa bisa digunakake utawa ora, nalika sampeyan kudu mateni utawa ngrancang maneh utawa ngoptimalake supaya maju.
  10. Apa sing kita sinau saka inisiatif marketing iki sing bisa ditrapake kanggo sabanjure? Apa sampeyan duwe perpustakaan kampanye sing wis diatur kanthi apik sing menehi tips babagan carane nambah kampanye sabanjure? Duwe gudang kawruh penting kanggo organisasi sampeyan supaya sampeyan ora nggawe kesalahan sing padha utawa nggawe ide tambahan kanggo kampanye sabanjure.

Pemasaran yaiku babagan pangukuran, momentum, lan perbaikan terus-terusan. Wangsulake 10 pitakon kasebut kanthi saben kampanye pemasaran lan aku njamin sampeyan bakal bisa nambah asil!

2022-Marketing-Campaign-Checklist-compressed

Muga-muga sampeyan seneng karo worksheet nalika maju karo prakarsa, dakwartakake babagan carane mbantu sampeyan!

Download Dhaptar Rencana Kampanye Pemasaran

3 Komentar

  1. 1
  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.