Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran: 10 Langkah Kanggo Asil sing Unggul

Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran Download PDF

Nalika aku terus kerja bareng karo klien babagan kampanye lan inisiatif pemasaran, aku asring ngerti manawa ana kesenjangan ing kampanye pemasaran sing ngalangi supaya ora bisa nemoni maksimal. Sawetara temuan:

  • Kurang kejelasan - Pemasar asring tumpang tindih langkah-langkah ing perjalanan sing tuku sing ora jelas lan fokus karo tujuane para pamirsa.
  • Kurang arah - Pemasar asring nindakake pakaryan hebat kanggo ngrancang kampanye nanging ora kejawab elemen sing paling penting - ngandhani pamirsa apa sing kudu ditindakake.
  • Kurang bukti - nggabungake bukti, studi kasus, ulasan, peringkat, testimoni, riset, lsp. Kanggo ndhukung premis kampanye sampeyan.
  • Kurang pangukuran - njamin sampeyan duwe cara kanggo ngukur saben langkah ing kampanye lan asil sakabehe.
  • Kurang tes - nyediakake citra, judhul, lan teks sulih sing bisa nambah promosi.
  • Kurang koordinasi - Pemasar asring nindakake kampanye kanthi silo tinimbang mengkoordinasi kabeh medium lan saluran liyane kanggo promosi kasebut.
  • Kurang ngrancang - umume… masalah paling gedhe karo kampanye sing gagal iku gampang - kurang saka rencana. Yen luwih apik riset lan koordinasi kampanye pemasaran, bakal luwih apik asile.

Aku wis ngembangake kurikulum pemasaran digital sing dikarepake karo universitas regional kanggo mbantu bisnis ngetrapake proses kanggo ngatasi kesenjangan kasebut. Iki adhedhasar kerangka kerja sing wis dakkembangake kanggo kabeh klien sing didokumentasikake kanthi grafis ing Perjalanan Pemasaran Agile.

Bebarengan karo lelungan kasebut, aku pengin bisnis lan pemasar kudu duwe proses nalika lungguh kanggo ngrancang inisiatif apa wae. Aku nelpon dhaptar priksa iki minangka Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran - ora winates kanggo kampanye, yaiku babagan kabeh upaya pemasaran sing sampeyan lakoni, wiwit saka tweet nganti video panjelasan.

Tujuan saka dhaptar priksa ora nyedhiyakake strategi sing wis kacathet kabeh. Kaya dene teknisi laboratorium nggunakake dhaptar priksa supaya ora ketinggalan, sampeyan uga kudu nggabungake dhaptar priksa kanggo saben kampanye utawa inisiatif pemasaran sing sampeyan pasang.

Mangkene dhaptar pitakon sing kudu dijawab saben inisiatif pemasaran.

Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran:

  1. Apa sing dadi pamirsa kanggo kampanye pemasaran iki? Ora mung sapa… apa sing nggabungake sapa, personasine, tahapane ing perjalanan tuku, lan mikir kepiye kampanye sampeyan luwih unggul tinimbang kampanye pesaing sampeyan.
  2. Pundi pamirsa kanggo kampanye pemasaran iki? Panggon pamirsa iki manggon ing endi? Media lan saluran apa sing kudu sampeyan gunakake supaya bisa nyedhaki pamirsa kanthi efektif?
  3. Apa sumber daya apa kampanye pemasaran iki kudu dialokasikan? Pikirake babagan wong, proses, lan platform sing kudu digunakake kanggo ngatur kampanye kanthi efektif. Apa ana alat sing bisa mbantu nggedhekake asil sampeyan?
  4. Bukti apa apa sampeyan bisa nyakup kampanye? Gunakake kasus, testimoni pelanggan, sertifikasi, review, rating, riset… apa validasi pihak katelu apa sing bisa sampeyan lebokake kanggo ngatasi masalah kepercayaan babagan merek utawa perusahaan sampeyan kanggo mbedakake sampeyan saka kompetisi?
  5. Apa ana upaya liya sing sampeyan bisa koordinasi karo kanggo nggedhekake asil inisiatif iki? Yen sampeyan nggawe whitepaper, apa sampeyan duwe postingan blog, lapangan hubungan masyarakat, postingan blog sing dioptimalkan, enggo bareng sosial, distribusi influencer… media lan saluran liya apa sing bisa digabungake kanggo nggedhekake investasi sampeyan?
  6. Yoiku call-to-action dituduhake kanthi cetha? Yen sampeyan ngarepake target kanggo njupuk tindakan, coba critakake apa sing bakal ditindakake banjur coba diarepake. Kajaba iku, sampeyan bisa uga mikir babagan CTA sulih yen durung siyap melu ing tahap iki.
  7. Cara apa sampeyan bisa nggabungake retarget maneh pamirsa sampeyan? Prospek sampeyan bisa uga durung siyap tuku dina iki… apa sampeyan bisa lelungan? Tambahake menyang dhaptar email sampeyan? Nindakake kampanye ninggali keranjang menyang dheweke? Mikir babagan carane sampeyan bisa target ulang pamirsa bakal mbantu ngleksanakake solusi sadurunge wis kasep.
  8. Kepiye carane langkah apa inisiatif iki sukses? Nggabungake piksel pelacakan, URL kampanye, pelacakan konversi, pelacakan acara… pengaruh saben aspek analitis kanggo ngukur respons sing akurat ing kampanye supaya ngerti carane nambah.
  9. Suwene apa butuh priksa manawa inisiatif iki sukses? Sepira kerepe sampeyan ngunjungi kampanye maneh kanggo ngerti apa sukses utawa ora, yen sampeyan kudu mateni utawa ngrancang ulang utawa ngoptimalake supaya bisa maju.
  10. Apa sing kita sinau saka inisiatif pemasaran iki sing bisa ditrapake ing sabanjure? Apa sampeyan duwe perpustakaan kampanye sing diatur kanthi apik lan menehi tips babagan carane nambah kampanye sabanjure? Nduwe repositori ilmu penting banget kanggo organisasi sampeyan supaya sampeyan ora nggawe kesalahan sing padha utawa nggawe ide tambahan ing kampanye sabanjure.

Pemasaran yaiku babagan pangukuran, momentum, lan perbaikan terus-terusan. Wangsulake 10 pitakon kasebut kanthi saben kampanye pemasaran lan aku njamin sampeyan bakal bisa nambah asil!

Dhaptar Perencanaan Kampanye Pemasaran

Muga-muga sampeyan seneng karo worksheet nalika maju karo prakarsa, dakwartakake babagan carane mbantu sampeyan!

Download Dhaptar Rencana Kampanye Pemasaran

3 Komentar

  1. 1
  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.