Tantangan Otomatisasi Pemasar saka Pemasar, Salesman, lan CEO (Data + Saran)

Tantangan Otomatisasi Pemasar saka Pemasar, Salesman, lan CEO

Otomatisasi Pemasaran digunakake dening perusahaan gedhe wiwit urip. Fenomena kasebut nyebabake teknologi pemasaran kanthi pirang-pirang cara. Solusi awal yaiku (lan umume isih) kuat, sugih ing fitur, lan akibate rumit lan larang. Kabeh kasebut dadi angel kanggo perusahaan cilik kanggo ngetrapake otomatisasi pemasaran. Sanajan bisnis cilik bisa entuk piranti lunak otomasi pemasaran, dheweke bakal angel entuk nilai sing sejatine.

Tren iki ngganggu aku amarga bisnis cilik kanthi sumber daya sing winates bisa entuk manfaat saka nggunakake otomatisasi pemasaran. Nggunakake otomatisasi bisa nambah produktivitas lan akibate entuk bathi kanthi akeh. Nanging, umume solusi sing saiki ora dirancang kanggo bisnis cilik.

Dadi, minangka pemasar ing perusahaan SaaS otomasi pemasaran email, aku rumangsa dadi tugasku kanggo nemokake samubarang sing angel dialami para pemasar. Aku mung nindakake kanthi survey luwih saka 130 profesional sing kerja ing pemasaran.

Nanging aku rumangsa ora cukup. Aku pengin nuduhake kabeh wawasan lan data iki, mula aku artikel babak lan nulis an laporan epik 55 kaca kapenuhan data kanggo nuduhake temuanku karo kabeh wong. Artikel iki nyoroti sawetara temuan utama lan data laporan. Ditambah maneh, aku milih saran otomasi pemasaran sing paling apik sing diwenehake para ahli sajrone riset.

Download Laporan Lengkap

Tinjauan Laporan Tantangan Otomatisasi Marketing

Ayo dirembug babagan distribusi ukuran perusahaan, posisi responden lan industri sing digunakake. Iki bakal nggawe kabeh data sing bakal teka dadi konteks.

  • Ukuran Perusahaan - Ing panliten, 90% responden saka perusahaan kanthi 50 karyawan utawa kurang. Iki tegese bisnis cilik lan mikro ora bisa diwakili maneh. Ayo ngrampungake rada. Luwih saka setengah responden (57%) kerja ing perusahaan kanthi karyawan 2-10. Jawaban kaping lima (20%) saka perusahaan sing duwe 11-50 karyawan. 17 pengiriman (13%) asale saka solopreneur.
  • Posisi - Paling akeh pengiriman (38%) asale saka profesional sing makarya ing posisi Pertumbuhan kaya Pemasaran lan Penjualan. 31% responden ing survey yaiku pemilik bisnis. Seprapat peserta (25%) minangka CEO. Telung klompok iki njupuk 94% pengiriman.
  • Industri - Distribusi industri ing antarane responden condong karo Pemasaran, kanthi 47%. Iki disengaja nalika nglumpukake data saengga udakara separo responden saka industri pemasaran. Industri Pangembangan Piranti Lunak kalebu nomer loro ing survey, kanthi 25% pangiriman teka saka industri iki.

Kabeh data jus iki apik banget, nanging sampeyan teka ing kene kanggo maca babagan tantangan otomatisasi pemasaran, iya? Dadi ayo entuk!

Tantangan Otomatisasi Pemasaran Utama

Tantangan Otomatisasi Pemasaran

Ing survey, 85% responden nggunakake sawetara otomasi pemasaran.

  • Tantangan paling umum sing diadhepi automasi pemasaran yaiku nggawe otomatisasi kualitas, kanthi 16% responden nyebutake
  • Adhedhasar data, integrasi (14%) minangka tantangan tantangan penting liyane sing diadhepi pangguna karo teknologi otomasi pemasaran.
  • Otomatisasi pemasaran mbutuhake akeh konten. Ora mokal, manawa nggawe konten ana ing urutan nomer telu, kanthi 10%.
  • Keterlibatan (8%) minangka tantangan utama liyane lan ana gandhengane karo konten. Otomatisasi mbutuhake konten sing paling apik kanggo nggawe keterlibatan.
  • Segmentasi, manajemen data, lan optimalisasi diarani 6% peserta minangka tantangan otomatisasi pemasaran.
  • Nggoleki alat (5%), personalisasi (5%), skor timah (5%), analitik (4%), pelaporan (3%), lan pengiriman (1%) kabeh diarani minangka tantangan saka sawetara profesional sing disurvei .

Yen bakal teka, kita bakal priksa manawa tantangan kasebut beda-beda antarane rong kategori posisi: Wutah (Pemasaran & Penjualan) lan CEO.

Otomatisasi Pemasaran Tantangan Wong ing Posisi Wutah

Tantangan Otomatisasi Pemasaran Wong ing Posisi Wutah

  • Profesional tantangan pemasaran lan sales paling asring kasebut yaiku nggawe otomatis (29%), kanthi wates dhuwur
  • Integrasi minangka profesional tantangan utama liyane ing posisi pertumbuhan sing diadhepi kanthi otomatisasi pemasaran, kanthi 21% responden nuduhake.
  • Nggawe konten ing urutan nomer telu kanthi profesional 17% nyebutake babagan iki.
  • Segmentasi digayuh dening 13% responden saka posisi pertumbuhan.
  • Manajemen data lan skor timah minangka tantangan dening 10% peserta.
  • Tantangan liyane sing ora kasebut asring kalebu: personalisasi (6%), optimalisasi (6%), keterlibatan (4%), alat nemokake (4%), analitik (4%), lan pelaporan (2%).

Tantangan Otomatisasi Marketing saka CEO

Tantangan Otomatisasi Marketing saka CEO

  • Kerumitan otomatisasi pemasaran minangka tantangan nomer siji kanggo CEO, kanthi 21% peserta ing posisi kasebut bakal ngrampungake
  • Ing perusahaan mikro lan cilik, asring dadi CEO sing milih kombinasi piranti lunak sing digunakake perusahaan. Dadi, ora nggumunake manawa integrasi (17%) lan alat nemokake (14%) minangka tantangan sing signifikan.
  • Keterlibatan nyopir pesen pemasaran otomatis dituduhake minangka tantangan dening 14% CEO.
  • Nggawe otomatisasi (10%) kurang dikatutake dening CEO tinimbang profesional sing tuwuh lan pamilik bisnis. Alesan kanggo iki yaiku umume CEO ora menehi hasil karo otomatisasi.
  • Manajemen data lan optimalisasi kalorone diajokake 10% responden ing peran CEO.
  • Sawetara tantangan CEO sing asring kasebut yaiku nggawe konten, personalisasi, pamisahan, pelaporan, lan analitik, masing-masing katon ana 7% jawaban.

Saran Otomatisasi Pemasaran saka Ahli lan Influencer

Kaya sing dakkandhakake, kita uga takon pangguna otomatisasi pemasaran

"Apa sing bakal sampeyan gunakake karo wong sing miwiti otomasi pemasaran? Apa sing kudu digatekake? ”.

Aku milih sawetara jawaban sing paling apik, sampeyan bisa maca kabeh kuotasi ing babak iki.

Guru SaaS lan Pendiri SaaS Mantra, Sampath S ujar babagan pamula otomatisasi pemasaran kudu fokus ing:

SaaS Mantra, Sampath S

Ryan Bonnici, CMO saka G2Crowd uga nuduhake sawetara tips apik tenan sing kudu digatekake para pemasar ing wiwitan:

Ryan Bonnici, CMO saka G2Crowd

Pendhiri Ghacklabs, Luke Fitzpatrick nyoroti pentinge tutul manungsa ing otomasi pemasaran:

Ghacklabs, Lukas Fitzpatrick

Nix Eniego, Kepala Pemasaran Solusi Sprout, menehi saran babagan pamula otomatisasi pemasaran supaya fokus ing woh-wohan sing kurang digantung lan nggawe kerangka kerja sakabèhé sadurunge mlebu ing cerutu.

Nix Eniego, Kepala Pemasaran Solusi Sprout

Bungkus kasebut

Ayo rekap maneh tantangan utama. Nalika nerangake pangguna otomatisasi pemasaran ing posisi sing tuwuh tantangan sing paling gedhe yaiku:

  • Nggawe otomatisasi
  • integrasi
  • Nggawe konten

Saliyane, CEO sing makarya karo otomasi pemasaran dadi angel:

  • Kompleksitas
  • integrasi
  • Piranti golek

Download Laporan Lengkap

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.