Teknologi Trendi lan Data Gedhe: Apa sing kudu Diteliti ing Riset Pasar ing taun 2020

Tren Riset Pasar

Saiki wis katon jaman mbesuk: Taun 2020 pungkasane bakal teka. Panulis fiksi ilmiah, ilmuwan terkenal, lan politikus wis suwe ngramal kaya apa jagad iki lan, nalika isih durung duwe mobil mabur, koloni manungsa ing Mars, utawa dalan gedhe tubular, kemajuan teknologi saiki pancen luar biasa - lan mung bakal terus nggedhekake.

Nalika nerangake riset pasar, inovasi teknologi ing dasawarsa anyar nggawa tantangan sing kudu diatasi supaya bisa sukses terus. Mangkene sawetara masalah sing paling penting sing kudu ditliti ing pasar ing taun 2020 lan kepiye perusahaan kudu nyedhaki.  

Kasedhiya Terus karo AI

Tren paling penting ing dasawarsa sabanjure yaiku kemajuan intelijen buatan ing kabeh industri. Kasunyatane, total belanja kanggo AI lan sistem kognitif dikarepake luwih saka $ 52 milyar ing taun 2021, kanthi panliten anyar nemokake 80% peneliti pasar percaya manawa AI bakal menehi pengaruh positif ing pasar. 

Sanajan iki bisa uga nuduhake pengangkatan kantor sing dipimpin mesin, kita isih kudu isih adoh sadurunge mesin ora bisa ngontrol papan kerja - ana akeh banget perkara sing durung bisa ditindakake AI. 

Ing bidang riset pasar, dibutuhake alat riset konvensional lan adhedhasar AI supaya paling efektif. Alesan ing ngisor iki yaiku, sanajan kamajuan teknologi AI pancen luar biasa, isih ora bisa nurunake pangerten manungsa utawa menehi wawasan sing jero babagan macem-macem faktor eksternal industri tartamtu. 

In Riset pasar, AI paling apik digunakake kanggo nindakake tugas cilik sing nyiyapake wektu para peneliti - kayata nemokake conto, cara survey, ngresiki data, lan analisis data mentah, mbebasake manungsa nggunakake pikiran analitik kanggo tugas sing luwih rumit. Para peneliti banjur bisa nyuguhake mayoritas ilmu sing jembar kanggo napsirake tren lan menehi wawasan - sing akeh diklumpukake kanthi alat otomatis.

Cekakipun, teknologi AI bisa nemokake macem-macem data sajrone wektu sing sithik. Nanging, ora mesthi data sing bener - lan ing endi pikiran manungsa golek data sing paling relevan kanggo digunakake kanggo riset pasar. Nggunakake kekuwatan AI lan intelijen bisnis manungsa ing unsur alami menehi perusahaan wawasan manawa ora bakal entuk cara liya. 

Keamanan Data lan Transparansi ing Jaman Digital

Kanthi skandal privasi anyar sing katon saben taun, keamanan data lan pamrentahan sing tambah akeh minangka masalah gedhe ing meh kabeh industri sing ana hubungane karo data pelanggan. Rasa ora percaya umum kanggo menehi data minangka topik penting sing kudu dipikirake saben perusahaan riset pasar saiki lan mbesuk. 

Iki penting banget ing taun ngarep. 2020 uga bakal nggawa rong acara global utama sing kemungkinan bakal diisi karo kampanye disinformasi saka pihak katelu: Brexit lan pemilihan Amerika Serikat. Transparansi saka industri riset pasar bakal dadi kunci: Perusahaan kudu nuduhake jagad sing wawasan sing dipikolehi bakal digunakake minangka kekuwatan sing apik kanggo ningkatake urip masarakat tinimbang digunakake kanggo nyebar. Dadi, kepiye perusahaan bisa adaptasi lan entuk kapercayan kasebut miturut kahanan iklim saiki? 

Kanggo nyedhaki debat etika iki, perusahaan riset pasar kudu njupuk kesempatan kanggo nggawe kode kanggo panggunaan data kanthi etis. Nalika lembaga perdagangan riset kayata ESOMAR lan MRS wis suwe netepi pandhuan tartamtu supaya perusahaan riset pasar kudu tundhuk nalika ngrampungake masalah kasebut, kudu ana panelitian etika sing luwih jero nalika nindakake riset.

Umpan balik minangka bahan bakar panelitian pasar, umume ana ing survey sing banjur digunakake kanggo nambah produk, keterlibatan pelanggan utawa karyawan, utawa macem-macem panggunaan liyane. Apa sing ditindakake perusahaan karo data sing dipikolehi liwat panelitian iki - lan sing luwih penting, carane efektif dikirimake menyang sapa data sing dijupuk - penting banget kanggo kampanye riset mbesuk.

Nalika nerangake privasi data, pamblokiran bisa uga dadi jawaban kanggo mesthekake pelanggan data kasebut ditahan kanthi aman lan transparan. Blockchain wis misuwur minangka salah sawijining teknologi paling inovatif ing abad kaping 21 lan, ing taun 2020, pentinge blockchain mung bakal nambah amarga industri-industri anyar wiwit nggunakake sistem proteksi data kasebut. Kanthi pamblokiran, data pangguna bisa diklumpukake kanthi aman lan transparan dening perusahaan riset pasar, nambah kapercayan tanpa nyuda efektifitas data.

Masa Depan sing Cantik saka Koleksi Data 5G

5G pungkasane ana ing kene, kanthi perusahaan telekomunikasi terus mbukak aksesibilitas ing kutha-kutha ing saindenging jagad. Sanajan butuh sawetara wektu kanggo entuk mupangat sing paling penting, mobil tanpa driver, game VR nirkabel, robot remot, lan kutha cerdas minangka bagean saka masa depan sing luar biasa sing bakal ditindakake teknologi 5G. Asile, perusahaan riset pasar kudu sinau babagan cara ngetrapake teknologi nirkabel 5G ing strategi pengumpulan data.

Korelasi sing paling jelas kanggo riset pasar yaiku kenaikan jumlah survey sing rampung liwat piranti seluler. Amarga pelanggan bakal bisa ngrasakake kacepetan sing luwih dhuwur ing piranti seluler, luwih cenderung ngakses survey ing piranti seluler. Nanging kanthi nambah panggunaan piranti pinter ing mobil, piranti ing omah, sistem omah, lan bisnis, ruang lingkup pangumpulan data potensial saya saya tambah. Riset pasar kudu nggunakake iki. 

Saka inovasi teknologi nganti pangowahan ing reaksi konsumen ing data, 2020 bakal nggawa akeh owah-owahan sing kudu ditrapake perusahaan riset pasar. Kanthi terus adaptasi karo kemajuan teknologi kanthi nyetel strategi, riset pasar bakal luwih siyap kanggo sukses saiki lan nganti sepuluh taun kepungkur.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.