Pabrik Gagasan

bolam lampu

Suwene atusan taun, definisi saka produktif diwajibake supaya ana garis pabrikan sing njupuk produk saka bahan mentah menyang barang kanggo pasar. Kasugihan diukur kanthi ton lan rekaman lan inventaris. Bank nyilih dhuwit adhedhasar pinten aset sing sampeyan duwe. Sistem pendhidhikan nyiapake para kawula mudha supaya siyap-siyap ing wektu, bisa kerja bareng, lan para pegawe dipisah ... warna biru tangane reged lan krah putih diawasi.

Politikus kita nguciwani manawa kita kelangan pegawean pabrikan… amarga dheweke wis tekan luar negeri menyang wilayah sing ora duwe tenaga kerja sing luwih murah lan ora ana peraturan. Kabeh padha rebutan nggawa bali. Nggawa bali menyang sapa? Anak-anak kita duwe utang utang sawise mbiayai pendhidhikan sing paling apik ing planet iki. Dheweke wis lulus langsung dadi pengangguran. Bisnis ora ngrekrut… isih ngeculake wong.

Pabrik barang saiki durung bali. Sanajan kasunyatan kasebut dadi kasunyatan, bank-bank, pimpinan, lan sistem kita isih bisa milih sukses adhedhasar pirang-pirang widget sing diwenehake lan panjaluk widget kasebut. Apa ponsel utawa baris kode, produktivitas isih didhasarake saka produk. Nanging produk pabrikan ora ana maneh sing wis misuwur, lan apa ora bisa ditindakake kanthi mandhiri amarga kasugihan saka negara kasebut.

Bebarengan, karo ana media digital, kita lagi nyaksekake babagan pasar anyar. Pasar ide. Komputasi lan konektivitas sing larang nggawe dalan gedhe kanggo kita ngeterake ide kasebut. Ing DK New Media, kita duwe klien nganti Swiss, desainer ing Rumania, peneliti ing India, lan kita nggawe ide kene ing Amerika Serikat. Kita wis ngembangake cara audit, implementasi lan ngukur sukses mlebu karo klien kanthi unik.

Kita cenderung mikir ide minangka salah sawijining langkah menyang produk. Ora ngono babar pisan. Ideasi bisa be produk. Ana akeh perusahaan, kalebu akeh klien, sing investasi ing ide. Mesthi, asring ana sing bisa disampekno sing kasedhiya bareng karo… audit, infografis, analisis, postingan blog. Nanging kakehan, iku mung ide. Lan nalika kita bisa njupuk ide kasebut lan ngonversi dadi pelanggan, iku asil bisnis sing larang regane investasi.

Lini produksi wis dikemas, lan permintaan saya akeh. Masalahe, mesthine yaiku sistem kasebut ora ngerti panjaluk utawa produk. Sistem kasebut isih diarani a layanan. Sistem kasebut isih yakin yen pengin nambah bisnis, siji-sijine cara kanggo nindakake saya akeh karyawan saya akeh. Ora ana utangan kanggo pabrik gagasan, ora ana perusahaan investasi kanggo pabrik gagasan, lan ora ana pangenalan babagan asil sing digawe gagasan.

Iki dudu keluhan, iki minangka pengamatan lan ajakan tumindak. Kabeh sing wis diinvestasikan ing taun-taun iki ing Lembah Silicon lan ing saben Universitas kanggo nyiapake wektu iki ... lan kita wis ngunekke. Kita ngemas otak anak-anak kanthi pendhidhikan sing paling apik, nanging ora duwe inspirasi lan sumber daya kanggo njupuk ide lan mbukak ide.

bolam lampu

Ora ana wektu sing luwih apik kanggo nindakake iki. Kita duwe ekonomi global supaya bisa ngasilake ide kanthi efisiensi luar biasa… nglumpukake sumber daya saka saben pojokan jagad, nggunakake macem-macem alat gratis lan murah liwat Internet kanggo nggawe lini produksi, lan kirimake ide supaya bisa didol ing pasar ... ora pirang-pirang wulan utawa pirang-pirang taun ... nanging nganti pirang-pirang dina.

Akeh sing nyalahake wong mikir yen, meh 40 yuta wong nganggur, iki minangka wektu paling ala offshore lowongan kerja Ora wayahe paling ala, nanging wektu paling pas. Yen sampeyan bisa njupuk ide, ngembangake, lan ngirimake kanthi sumber daya ing pesisir, sampeyan bisa njaluk menyang pasar lan adol luwih cepet lan luwih murah. Yen sampeyan bisa adol, sampeyan banjur bisa investasi maneh bathi kasebut lan tuwuh bisnis sampeyan. Wutah kasebut ndadekake kita bisa nyewa kabeh tim ing kene ing Indianapolis.

Sawise pirang-pirang minggu, kita bakal urip kanthi sistem konten sing ngidini kita nyambung kabeh klien menyang luwih saka 160 sumber ing saindenging jagad. Tim kita bakal nggawe alur kerja, nglumpukake tim, ngatur, lan nerbitake konten sing dikembangake. Asil pungkasan yaiku produk bermutu paling apik sing dibangun kanthi cepet lan terjangkau. Kita nggawe garis manufaktur!

Wayahe kekuwatan politik, kekuwatan finansial lan kekuwatan bisnis kanggo ngenali kesempatan sing ana ing ngarep kita. Saiki waktune kanggo sistem pendhidhikan kanggo menehi inspirasi lan ndhidhik siswa - ora mung babagan cara mikir, nanging kepiye cara nggawa ide menyang pasar. Pasar kanggo ide ora ana watesan, dadi pasar paling gedhe sing ana.

Kita kudu terus ningkatake alat kanggo pasar iki, kanthi nggunakake superhighway informasi sing kasedhiya kanthi alat sosial, kolaborasi, alur kerja, lan alat kerja tim sing luwih akeh ing jagad iki. Kita kudu nyengkuyung lan menehi inspirasi marang pasar ide. Kita kudu nandur modal ing pasar ide. Ora ana wektu sing luwih apik tinimbang saiki ing industri manufaktur… pabrikan ide.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.