Cara Migrasi Instalasi WordPress kanthi manual

Depositphotos 20821051 s

Sampeyan pengin mikir manawa mindhah situs WordPress saka siji host menyang host liyane pancen gampang, nanging pancen bakal frustasi. Kita secara harfiah nulungi klien bengi sing mutusake pindhah saka siji host menyang host liyane lan cepet dadi sesi pemecahan masalah. Dheweke nindakake apa sing biasane ditindakake wong liya - kabeh padha nginstal kabeh instalasi, ngekspor basis data, dipindhah menyang server anyar lan ngimpor basis data. Banjur kedadeyan… kaca kosong.

Masalahe yaiku kabeh host ora digawe padha. Akeh sing duwe macem-macem versi Apache kanthi macem-macem modul. Sawetara duwe masalah idin sing nyenengake banget sing nyebabake masalah ngunggah file, nggawe mung diwaca, lan nyebabake masalah upload gambar. Wong liya duwe versi PHP lan MySQL sing beda - masalah parah ing industri hosting. Sawetara backup kalebu file sing didhelikake sing bakal ngrusak host liyane amarga cache kepemilikan lan pangalihan ing server.

Lan mesthine, iki ora kalebu watesan upload file. Biasane masalah pertama yen sampeyan duwe instalasi WordPress sing cukup ... file database gedhe banget kanggo diunggah lan diimpor liwat admin MySQL.

Ana sawetara alat sing apik kanggo mbantu, kaya CMS nganti CMS. Sampeyan uga bisa nggunakake Automattic dhewe VaultPress layanan - mung nggawe cadangan situs, instal WordPress sing anyar ing host anyar, instal maneh VaultPress, lan pulihake situs kasebut. Wong-wong iki wis kerja apik kanggo ngrampungake pirang-pirang masalah sing bakal sampeyan alami nalika nyoba migrasi situs web.

Nanging, kita cenderung mandhiri ing bab kasebut, lan kanthi susah, asring ditindakake. Aku seneng faktor instalasi sing anyar nalika pindhah menyang host anyar tinimbang menehi masalah karo kita. Dadi, iki langkah-langkah sing digunakake:

  1. We serep kabeh instalasi lan situs lan undhuh kanthi lokal kanggo dijaga aman.
  2. We ngekspor basis data (ora mesthi kalebu serep) lan undhuh kanthi lokal supaya aman.
  3. We instal WordPress seger ing server anyar lan bukak lan mbukak.
  4. We nambahake plugin siji-siji kanggo mesthekake kabeh kompatibel lan bisa digunakake. Sawetara pangembang plugin wis nindakake tugas sing apik kanggo kalebu setelan ing alat ekspor utawa nyedhiyakake ekspor lan impor setelan dhewe.
  5. We ngekspor konten kasebut saka situs sing wis ana nggunakake alat Ekspor WordPress sing dibangun ing WordPress.
  6. We ngimpor konten kasebut menyang situs anyar nggunakake alat Impor WordPress sing dibangun ing WordPress. Iki mbutuhake sampeyan nambah pangguna… rada angel, nanging usaha sing angel.
  7. We FTP folder wp-content / upload ing endi kabeh aset file sing diunggah menyang server anyar, njamin idin file disetel kanthi bener.
  8. Kita nyetel setelan permalinks.
  9. We zip munggah tema lan instal nggunakake installer tema WordPress.
  10. Kita nampilake tema kanthi langsung lan mbangun maneh menu.
  11. We baleni widget lan nyalin / nempelake konten sing dibutuhake wiwit lawas nganti server anyar.
  12. We nyusup situs kasebut kanggo nggoleki masalah apa wae file sing ilang.
  13. We maneh kabeh kaca kanthi manual saka situs kasebut kanggo mesthekake kabeh katon apik.
  14. Yen kabeh katon apik, kita bakal nganyari setelan DNS kita kanggo nuduhake host anyar lan urip.
  15. Kita bakal priksa manawa Setelan Blokir Telusuran ing Setelan Maca dipateni.
  16. We nambah CDN utawa cache mekanisme sing diidini kanggo host anyar supaya situs kasebut luwih cepet. Kadhangkala iki plugin, nanging kaping liya minangka bagean saka alat host.
  17. Kita bakal recrawl situs kanthi Alat Webmaster kanggo ndeleng apa ana masalah sing dideleng Google.

Kita bakal tetep dadi host lawas sajrone seminggu utawa luwih… yen ana masalah bencana. Sawise seminggu mlaku kanthi apik, kita bakal mateni host lawas lan nutup akun kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.