Ngatur Risiko

Depositphotos 14231329 s

Ana wong ing saindenging negara sing napas lega nalika ndeleng Shuttle Discovery sing sukses diluncurake. Ana sing percaya yen miliaran dolar sing digunakake kanggo program luar angkasa kasebut mung mbuwang-mbuwang dhuwit. Aku ora bisa setuju maneh. Kaya karo peluncuran paling anyar iki, target target sing meh ora bisa digayuh yaiku sing nyebabake inovasi lan kemajuan. Program luar angkasa minangka salah sawijining program sing nindakake. Beban sing gedhe banget yaiku manajemen lan evaluasi risiko.

Perusahaan farmasi kudu nindakake. Dheweke ngatur resiko wong liya supaya bisa nylametake nyawane. (Episode hebat babagan Hukum & Urutan bengi) Dealer otomotif nindakake. Cadillac duwe risiko kabeh kanthi ngrancang kabeh model kanthi radikal. Bayangake yen desaine ora ditampa kanthi apik ?! Gillette lan silet Mach3. Televisi Sharp lan LCD.

Mesthi wae, iki sukses. Uga ana kegagalan!

Aku yakin, jawaban babagan sukses utawa kegagalan ora gumantung ana risiko apa ora. Yen ora ana risiko, sampeyan bakal bisa dipangan dening wong-wong sing bakal njupuk risiko kasebut. Kemampuan organisasi sampeyan kanggo ngukur lan nganalisis risiko uga kekarepan kanggo njupuk risiko minangka kunci sukses.