Ati-ati Ngunggah Multiple Skrip Google Analytics

ga

Kanthi integrasi alat kanggo akeh sistem manajemen konten, kita bakal ndeleng akeh klien sing duwe masalah karo skrip Google Analytics sing dilebokake ing kaca kaping pirang-pirang. Iki bakal ngrusak sampeyan Analytics, ngasilake pengunjung sing akeh banget laporan, kaca saben kunjungan lan meh ora ana tingkat bouncing.

Dina iki kita duwe klien sing duwe 2 plugin sing dimuat lan dikonfigurasi kanggo nambah skrip Google Analytics menyang blog. Lan ora plugin sing mriksa apa wis ana skrip sing dimuat! Asile kunjungan kasebut dilaporake banget lan tingkat bouncinge udakara 3%. Yen tingkat bouncing mudhun nganti kurang saka 5%, manawa sampeyan duwe masalah karo macem-macem skrip ing kaca.
tingkat bouncing

Kajaba Analytics, kepiye sampeyan bisa ngerti manawa sampeyan wis nindakake iki? Siji cara yaiku ndeleng sumber kaca lan nggoleki ga.js. Sanajan sampeyan pengin ngawasi situs kanthi macem-macem akun Google Analytics, mung kudu ana siji skrip.

Cara liya yaiku mbukak alat pangembang ing browser lan ndeleng komunikasi jaringan sawise sampeyan nganyari kaca. Apa sampeyan ndeleng skrip ga.js sing dijaluk luwih saka sepisan?
ga js

Google Analytics bisa digunakake kanthi mbukak skrip sing nglumpukake kabeh informasi, nyimpen informasi menyang cookie browser lan dikirim menyang server Google liwat panjaluk gambar. Nalika skrip dimuat luwih saka sepisan, kadang bakal nimpa cookie, lan ngirim pirang-pirang panjaluk gambar menyang server. Pramila ing tingkat bouncing asor banget ... yen sampeyan ngunjungi luwih saka siji kaca ing sawijining situs, sampeyan ora mumbul. Dadi… yen skrip kasebut nembak luwih saka sepisan nalika ngunjungi siji kaca, tegese sampeyan wis ngunjungi pirang-pirang kaca.

Priksa kaca lan Analytics kanggo nggawe manawa sampeyan Analytics skrip wis diinstal kanthi bener ing situs sampeyan, lan priksa manawa sampeyan ora sengaja mbukak skrip luwih saka sepisan. Yen sampeyan nindakake, data sampeyan ora akurat.

2 Komentar

  1. 1

    Matur nuwun, aku bakal njupuk cathetan babagan iki. Aku mikir iki minangka alesan kenapa situs e-dagangku ora duwe lalu lintas sing ana ing laporan analytics. skrip google beda karo kode pelacakan sing ana ing laporan analytics google. matur nuwun sobat.

  2. 2

    Halo Douglas, wawasan sing apik. Aku duwe penurunan sing padha wiwit aku miwiti sawetara eksperimen ing Google Tag Manager sawetara minggu kepungkur: 4 Halaman / Kunjungan 🙂 lan mumbul maneh saiki ing 0.47% 😀

    Sawise kiriman sampeyan, iki asilku:

    1. Naskah: Ana 1 ga.js (Aku mung nempelake kode Analytics lan Tag Manager menyang situsku). Aku ora bisa ndeleng ing script kapindho (Tag Manager) sembarang referensi kanggo ga.js nanging mung gtm.js. Aku ora duwe kode gedhe mung sing 2 pastes bebarengan (analitik pisanan, banjur TM), supaya aku malah ora perlu nggunakake aplikasi, Nanging aku mriksa karo firebug banget.

    2. Ing Tag manager Console aku digawe mung siji acara (wektu padha nggawe, padha wektu wiwitan br nempel). Acara iki sejatine bisa digunakake minangka pamiyarsa klik Link kanggo Link Outbound lan padha karo sing disaranake James Cutroni menyang bloge. Nanging aku nggawe modifikasi tipis: Salah sijine yaiku Non-Interaction Hit disetel menyang True (sing ora kena tingkat bouncing?) Nanging banjur aku nambah Label = referrer tinimbang ninggalake kosong, amarga aku pengin ngerti ana klik saking pundi. (Oalah, aku mbusak dina iki amarga ora migunani kaya sing dakkira)
    3. Aku isih duwe sawetara pranala outbound karo lawas onClick = "_gaq.push ()" ditempelake nanging kabeh mau wis disetel Non-interaksi klik kanggo True.

    Thanks,

    Donald

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.