Kepiye Program Kasetyan Sukses Nggawe Wawasan lan Ekonomi Prilaku

Program Kasetyan, Wawasan, Ekonomi Prilaku

Cathetan: Artikel iki ditulis dening Douglas Karr saka wawancara Q&A karo Suzi liwat email.

Program kasetyan nyedhiyakake merek kanthi kesempatan kanggo njaga pelanggan sing ana lan dadi penggemar rapet. Minangka definisi, anggota kasetyan wis kenal karo merek sampeyan, mbuwang dhuwit karo sampeyan, lan menehi data terkenal ing proses kasebut.

Kanggo organisasi, program kasetyan minangka cara sing cocog kanggo nemokake wawasan sing migunani babagan pelanggan, sinau babagan apa sing nggawe obah, lan pungkasane nggawe hubungan sing luwih kuat lan luwih akeh informasi sing duwe mupangat jangka panjang. Kanthi proposisi nilai sing kuat, program loyalitas uga bisa ndhukung upaya akuisisi pelanggan.

Kanggo pelanggan, promosi lan entuk manfaat gratis pancen penting, nanging luwih saka iku. Pelanggan seneng ngrasakake regane lan pengin nggawe sesambetan - iku sing bakal ditindakake. Program kasetyan nyedhiyakake para pelanggan rasa duwe, rumangsa diapresiasi, lan uga menehi dopamin hits nalika ndeleng tunjangan kasebut utawa status kasetyan kita mundhak. Cekakipun, program kasetyan saling migunani kanggo organisasi lan konsumen.

Program Kasetyan Ora Mung Babagan Sales

At Brooks Bell, kita ngatasi masalah bisnis sing rumit liwat eksperimen lan wawasan. Umume organisasi nemtokake program kesetiaan sing sukses minangka target sing cocog nalika entuk sawetara anggota loyalitas anyar utawa mindhah sawetara anggota saka siji level menyang tingkat sabanjure.

Nanging, tandha program sing sukses tenan yaiku organisasi ndeleng program loyalitas minangka saluran kanggo wawasan pelanggan. Ora fokus ing nomer, organisasi kasebut fokus ing identifikasi kok konco keterlibatan pelanggan karo merek.

Organisasi banjur nggunakake informasi kasebut kanggo ngerti pelanggan kanthi luwih jero lan menehi nilai sing luar biasa adhedhasar prekara sing penting kanggo para pelanggan. Sinau kasebut ora kalebu ing program loyalitas - kabeh dituduhake ing saindenging organisasi lan duwe pengaruh kanggo pengaruh akeh titik tutul sing diduweni saben pelanggan karo merek.

Program Kasetyan Mbebayani Supaya Ora Diendhani

Program kasetyan asring dipandang minangka pusat biaya sajrone organisasi, saengga asring ana ing sisi - tanpa anggaran, sumber daya, utawa alat. Program kasetyan duwe potensi banget kanggo ngasilake pemahaman sing migunani, nanging amarga posisi ing organisasi, iki bisa uga ora dianggep utawa diremehake. Kita ngajak merek supaya kesetiaan bisa digunakake langsung karo kabeh bagean pengalaman pelanggan kaya e-commerce, perawatan pelanggan, pemasaran, lan liya-liyane. Dheweke duwe informasi penting kanggo dituduhake lan kudu dipanggonke kanthi pas supaya organisasi bisa entuk manfaat saka sing dingerteni , lan kosok balene.

Apa Ekonomi Prilaku?

Ekonomi prilaku minangka panelitian babagan keputusan manungsa. Panliten iki narik banget amarga konsumen ora mesthi nggawe keputusan sing dikarepake bisnis. Ana akeh panliten sing nemtokake macem-macem prinsip prilaku sing bisa disinaoni kanggo mbantu nyedhiyakake pengalaman positif menyang prospek lan pelanggan. Iki penting banget ing bisnis, amarga fokus kanggo nemokake wawasan pelanggan sing nggawe hubungan sing luwih kuat ing antarane klien lan para pelanggan.

Kanggo pangerten babagan Ekonomi Perilaku sing jero, diwaca sing disaranake yaiku Bisa Diramal Ora Rasional: Pasukan Didhelikake sing Nggawe Keputusan dening Dan Ariely

Nalika nerangake program kasetyan, ana akeh prinsip prilaku sing wis bosok - play of loss oversion, bukti sosial, gamifikasi, efek visualisasi target, efek kemajuan sing diwenehake, lan liya-liyane. Kanggo merek sing mikir cara komunikasi program kesetiaan, penting manawa ngakoni manawa manungsa pengin cocog, rumangsa dadi bagean lan kita sengit ora ngerti apa-apa.

Program kasetyan entuk kabeh tandha kasebut kanthi alami, mula komunikasi kanthi jelas kudu langsung resonasi. Nalika nggawe kesetiaan dadi nyenengake supaya anggota sampeyan pengin melu, merek kudu ngerti manawa kemajuan bisa gampang katon, nampilake prestasi, lan nggawe seneng banget kuat.

Apa pengalaman digital sampeyan digawe kanggo prilaku toko nyata? Download whitepaper sing digandhengake FullStory kanggo njabarake papat prinsip ekonomi prilaku utama sing bisa digunakake kanggo nggawe pengalaman digital sing resonansi, intuisi, lan konversi dhuwur:

Download Ekonomi Prilaku Minangka Tindakan

pambocoran: Martech Zone kalebu link afiliasi Amazon menyang Dan's Book ing kene.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.