Urip, Katresnan, Ngguyu

Mikir-mikirAku wis akeh mikir akhir-akhir iki lan nggawe puisi karo putra babagan urip, parenting, kerja, sesambetan, lan liya-liyane. Urip teka kanthi bertahap lan sampeyan kepeksa njupuk keputusan sing ora nate sampeyan kepingin.

Tahap 1: Kekawin

Udakara 8 taun kepungkur aku pegatan. Aku kudu ngerti apa aku bisa dadi bapak 'akhir minggu' utawa siji. Aku milih sing terakhir amarga ora bisa urip tanpa anak.

Sajrone pegatan, aku kudu ngerti jinis pria sing bakal dadi aku. Apa aku bakal dadi mantan bojomu sing nesu sing nyeret pacare metu lan metu saka pengadilan, mbucal dheweke sadurunge karo bocah-bocah, utawa aku bakal njupuk berkah amarga anak-anake lan ndalan gedhe. Aku percaya yen liwat dalan gedhe. Aku isih asring ngobrol karo bekas bojoku lan malah ndedonga kanggo keluargane nalika aku ngerti yen dheweke angel. Sejatine, butuh luwih sithik energi kanthi cara iki lan anak-anakku luwih becik.

Tahap 2: Makarya

Ing papan kerja, aku uga kudu njupuk keputusan. Aku wis ninggalake luwih saka sawetara proyek hebat sajrone dasawarsa kepungkur. Aku ninggalake siji amarga aku ngerti aku ora bakal dadi kaya sing dikarepake bosku. Aku ninggalake liyane saiki amarga aku durung kepenak dhewe. Aku mlebu a saiki kerja apik sing nantang aku saben dina ... nanging aku realistis manawa ora ana ing kene dasawarsa saiki, uga.

Aku ora ragu-ragu, nanging aku luwih kepenak karo 'niche' ing Pemasaran lan Teknologi. Aku seneng obah cepet kerja. Yen ana kahanan sing alon lan perusahaan butuh katrampilan sing ora dikarepake, aku ngerti yen kudu maju (ing njero utawa njaba). Aku ngerti manawa nalika ngupayakake kekuwatan, aku dadi wong sing luwih seneng tinimbang kuatir karo kekurangane.

Tahap 3: Kulawarga

Saiki aku nyedhaki 40 taun lan wis dadi titik ing sajroning uripku lan aku uga kudu njupuk keputusan. Biyen, aku ngenteni akeh tenaga kanggo kulawarga sing 'bangga karo aku'. Akeh cara, panemu kasebut luwih penting tinimbang pendapatku. Suwe-suwe, aku ngerti yen ngukur kasuksesan beda banget karo sing daklakoni.

Suksesku diukur karo kebahagiaan anak-anakku, kualitas lan jumlah kekancan sing mantep, jaringan kanca, penghormatan sing daklakoni, lan produk lan layanan sing dakkirim saben dina. Sampeyan bisa uga sok dong mirsani manawa judhul, kondhang utawa rejeki ora ana ing kana. Dheweke ora, lan ora bakal ana.

Asile, keputusanku yaiku ninggalake wong sing nyoba nggeret aku tinimbang ngangkat aku. Aku ngormati, tresna lan ndedonga kanggo wong-wong mau, nanging aku ora bakal nggunakake tenaga kanggo nyoba nggawe dheweke seneng maneh. Yen aku ora sukses miturut pendapate, dheweke bisa tetep menehi pendapat. Aku tanggung jawab kanggo rasa senengku lan dheweke kudu nampa tanggung jawab kanggo dheweke.

Minangka bapak, aku seneng banget karo saiki anak-anakku, lan aku tresna karo dheweke tanpa sarat. Obrolan saben dinane yaiku babagan apa sing sukses, ora amarga kegagalan. Ngandika, aku angel banget karo anak-anakku yen ora bisa urip sesuai karo potensine.

Biji putrine saya mudhun minggu kepungkur. Aku ngira mayoritas yaiku supaya urip sosiale dadi luwih penting tinimbang kerja sekolah. Nanging dheweke nesu nalika entuk biji. Dheweke nangis sedina muput amarga dheweke biasane dadi mahasiswa A / B. Pancen ora katon kuciwo, nanging dheweke kuciwo.

Katie seneng mlebu ing kelas lan sengit ana ing sisih ngisor. Ana sawetara pangowahan - ora ana kanca sing dolan ing wayah wengi lan ora mekap. Dandanan sing angel ... Aku tenan mikir yen dheweke bakal ngobong bolongan karo eyeballs. Nanging sajrone seminggu, bijine wiwit bali maneh. Dheweke wis ora ngobong bolongan maneh, lan malah ngguyu nalika semana ing mobil.

Iki minangka tumindak kawat dhuwur sing angel, nanging aku ngupayakake supaya bisa negesake sing positif, dudu sing negatif. Aku nyoba ngarahake arah ing segara sing apik, ora mesthi ngelingake badai ing mburine.

Nalika anak-anak saya seneng karo sapa sejatine, aku dadi luwih seneng karo sapa sing dadi dheweke. Dheweke gumun saben dina. Aku duwe anak sing luar biasa ... nanging aku ora duwe salah paham sapa 'sing dakkira kudune' utawa 'kepiye tumindake'. Sing kudu dipikirake. Yen dheweke seneng karo awake dhewe, arah urip, lan aku ... mula aku seneng karo dheweke. Cara paling apik sing bisa dakwulang yaiku nuduhake kepiye tumindakku. Buddha ujar, "Sapa wae sing ndeleng aku ndeleng ajaranku." Aku ora setuju maneh.

Tahap 4: Joy

Aku kelingan a komentar nalika bali saka 'kanca virtual' sing apik, William sing takon, "Napa wong-wong Kristen mesthi kudu ngerti awake dhewe?". Aku ora nate mangsuli pitakon amarga aku kudu mikir banget. Dheweke bener. Akeh wong Kristen ngumumake sapa sing duwe sikap 'luwih suci tinimbang sampeyan'. William duwe hak kanggo nantang masarakat babagan iki. Yen sampeyan mlebu ing alas, siyap-siyap njawab kenapa sampeyan ana ing kana!

Aku pengin wong ngerti aku Kristen - dudu amarga aku iki, nanging amarga aku kepengin dadi sawijining dina. Aku butuh pitulung uripku. Aku pengen dadi wong apikan. Aku pengin kanca-kanca ngenalake aku minangka wong sing peduli, menehi eseman, utawa menehi inspirasi kanggo nggawe sing beda karo urip. Nalika aku lungguh kerja makarya karo vendor sing wangkal utawa bug sing aku ngatasi masalah, gampang kanggo aku lali gambar gedhe lan ngucapake sawetara tembung. Gampang yen aku nesu karo wong-wong ing perusahaan sing angel banget.

Pendapatku (winates) babagan piwulang sing dakkandhani, ngandhakake manawa wong-wong ing perusahaan liya bisa uga kerja keras, duwe tantangan sing nyoba diatasi, lan dheweke kudu sabar lan diajeni. Yen dakkandhani yen aku Kristen, aku bakal kritik nalika aku munafik. Aku asring munafik (asring banget) mula aja bebas ngandhani yen aku dudu wong Kristen sing apik, sanajan sampeyan ora duwe kapercayan sing padha karo aku.

Yen aku bisa ngerteni tahap 4, aku bakal ninggalke jagad iki dadi wong sing seneng banget. Aku ngerti aku bakal ngrasakake kabungahan sejati ... Aku wis nikmati kabungahan kaya wong liya lan aku kepengin dhewe. Imanku ngandhani yen iki prekara sing diwartakake Gusti Allah kepengin kula kanggo duwe. Aku ngerti manawa ana sing butuh, nanging angel ngilangi kabiasaan sing ala lan ngganti ati. Nanging, aku bakal terus ngupayakake.

Muga-muga iki kiriman sing ora apik kanggo sampeyan. Aku kudu ngetokake sethithik babagan masalah kulawarga lan nulis kanthi transparan mbantu aku akeh. Mbok uga bakal mbantu sampeyan!

13 Komentar

  1. 1

    Pos sing apik! Lan aku seneng ngerti yen dudu aku siji-sijine wong tuwa sing ngukum kanthi ngilangi dandanan. Anakku wadon mikir eyeliner minangka kanca paling apik. Pancen apik tenan yen dheweke "entuk" nalika dheweke ora diidini. 🙂

    • 2

      Eyeliner minangka mungsuh bapak sing umure 13 taun. 🙂

      Dakkira dandanan minangka lereng lunyu. Aku ora nate dadi penggemar make-up lan teorine yaiku wanita nggunakake saya akeh amarga saya ora kepenak karo ayu sejatine. Dadi… yen sampeyan umur 13, sampeyan bakal katon kaya Picasso nalika umur 30 taun.

      Kanthi istirahat make-up, muga-muga Katie bisa ndeleng dheweke ayu banget banjur ora nggunakake mengko.

      • 3

        Aku setuju. Sanajan katrampilan eyeliner anakku dadi gampang banget bengi iki nalika aku siyap-siyap melu Festival Film Heartland Crystal Heart Awards. Dheweke ngumumake manawa aku "nindakake salah" lan banjur mrentah kanthi selera. Ya, aku dudu penggemar dandanan, umume aku ora seneng mbuwang-mbuwang wektu. Akeh wanita sing nganggo trowel kudu mandheg yen dheweke pancen ayu banget ing sangisore. Sampeyan minangka bapak sing apik amarga nyoba ngajari putrine apa sejatine kaendahan.

  2. 4

    Wah, postingan Doug! Aku seneng banget karo polahmu.

    Sampeyan ngerti, ana tumpang tindih antarane agama Kristen lan Islam babagan nilai kulawarga lan sosial. Akeh prekara sing sampeyan precaya manawa dadi conto saka piwulang Islam. Pancen lucu yen kadang non-Mulsim kaya sampeyan nindakake tugas sing luwih apik kanggo nduduhake nilai-nilai Islam tinimbang sawetara tema Muslim.

    Dadi kanggo iki, aku menehi salam marang sampeyan! Tetep terus tumindak positif. Sampeyan blogger sing apik, lan sampeyan pancen ora kepenak kaya bapak.

    • 5

      Matur suwun AL,

      Kuciwo sampeyan ngomong kaya ngono. Aku wis maca Al-Qur'an lan duwe kanca sing Islam. Saben kumpul, kita padha golek agama ing agama. Matur suwun uga kanggo muji sampeyan - ora ngira aku dadi wong tuwa sing apik kaya saiki, nanging aku nyoba!

  3. 6

    Nuwun sewu, nanging kirim iki aku debat apa bakal lengganan utawa ora - amarga sawetara sebab:

    1. Iki blog babagan pemasaran (utawa kesanku). Sanajan luwih becik nambahake kepribadian lan luwih becik kanggo nyebutake kapercayan sampeyan, postingan dawa babagan agama nyebabake aku mati.

    Aja salah paham; agama ora apa-apa lan aku ngajeni kapercayan sampeyan. Nanging agama iku pribadi, lan aku ora ngira yen ana papan ing blog bisnis. Yen aku pengin maca babagan agama, aku bakal langganan blog kanthi pandangan agama.

    2. Nulis babagan cah anom sing nangis sedina muput amarga nilai sing ora apik nggawe aku lara weteng. Bocah kasebut ora kuciwa, dheweke biasane wedi karo reaksi sampeyan!

    3. Nulis babagan ngukum bocah kanthi nilai ala sawise dheweke nangis sedina muput (sing dudu reaksi remaja wanita sing normal) nggawe saya lara. Hukum wong yen dheweke wis nindakake salah lan aja nyesal, mesthi. Nanging yen ana wong sing wis milih salah, temen maujud, sinau saka iku lan siyap nggawe luwih becik mbesuk, aja nganti rampung. Ayo cah wadon nggawe kapercayan. Ayo dheweke nggawe luwih apik amarga pengin - dudu amarga wedi karo paukuman.

    Aku ngajeni sampeyan bisa uga ora setuju karo aku. Aku mikir sampeyan bisa uga ngerti sebabe postingan blog iki ora bisa ditandhani.

    • 7

      Hi James,

      Matur nuwun wis menehi wektu kanggo nulis. Yen sampeyan rumangsa kepenak lengganan, aku nuwun sewu yen sampeyan lunga, nanging aku ora masalah. Iki dudu blog perusahaan, nanging blog pribadi. Kaya ngono, aku menehi saran marang para pamiarsa babagan kerajinan, nanging aku uga transparan ngandhakake kapercayan karo para pamaca.

      Suwe-suwe, aku dadi kanca apik karo para pamiarsa blog - umume amarga aku nuduhake kerja lan urip karo para pamaca. Aku; nanging, tetepake kiriman pribadi ing kategori "Homefront" supaya sampeyan ora bisa maca manawa pengin.

      Aku ngormati pendapat sampeyan babagan kedadeyan karo putri uga. Putriku ora dikunci ing endi wae :), dheweke wis cukup persiyapan ... ponsel, pamuter mp3, komputer, televisi, lsp. Dadi dheweke meh 'diukum' sanajan ngilangi dandanan dadi angel banget. Aku bisa njamin yen dheweke ora wedi karo aku. Dheweke bisa uga nesu yen mikir yen nguciwani aku, nanging aku durung nate menehi alasan kanggo 'wedi' marang Katie.

      Aku ora yakin, ing umur 13, aku mesthine wis ngidini dheweke dandanan nanging dheweke bocah wadon sing apik lan duwe nilai apik - mula aku nyoba menehi kebebasan sing dikepengini. Nalika dheweke nuduhake manawa dheweke bisa ngatasi, aku ora nate menehi watesan marang dheweke. Yen sampeyan dadi wong tuwa, sampeyan bakal ngerti kahanane angel kaya ngono.

      Muga-muga sampeyan tetep bisa ngerteni aku! Ana info sing apik ing blog iki lan aku seneng nuduhake apa sing aku sinau ing industri.

      Cheers,
      Doug

  4. 8

    Lumayan, Doug. Aku duwe blog bisnis uga kategori sing diarani "Rambling Pribadi" kanggo jinis barang sing padha. Tata letak lan jangkoan situs kasebut saiki menehi kesan yen blog bisnis pancen ketat.

    Aku duwe posisi aneh ing Internet. Aku Kanada, lan budaya kita cenderung luwih tenang babagan agama tinimbang tangga teparo Amerika, sing umume cenderung ekstremis (miturut pendapatku, lan aku ora ujar manawa sampeyan ekstremis). Aku ngormati kepercayaan masarakat lan duwe kapercayan uga, aku ora seneng dipeksa kanthi paksa.

    Sayange, ekstremisme kasebut nggawe aku waspada banget supaya bisa dadi bibel, lan radar saya kanggo thumping sing mlebu katon katon sensitif banget. Dadi, yen ora bakal banter ing kene, aku tetep wae. Kesepakatan sing adil?

    Minangka kanggo anak wadon ... Apik banget yen sampeyan ngerti manawa sampeyan ngerti remaja butuh kebebasan kasebut, lan matur nuwun amarga wis dirampungake. Aku percaya tenan yen undhangane saya ketat, mula saya akeh kasusahan sing ditindakake wong tuwa. Aku uga ora "njaluk" wong tuwa sing ngasah tangan karo bocah-bocah. Mung ora wangsulan.

    Lan… Entuk bocah sing umur 14 taun lan bocah cilik, mula aku bisa ngganggu tantangan parenting lan kekuwatan dandanan.

    Matur suwun maneh kanggo tanggepan sampeyan. Aku duwe reaksi (nyuda) lutut ing kiriman, dadi nuduhake sawetara babagan aku supaya sampeyan ora ngira aku bokong lengkap, wacanen babagan postingan babagan reaksi dhengkul.

    • 9

      Kita wong Amerika seneng ngetrapake kabeh sing ana ing saben wong - perang, kekayaan, teknologi, musik, agama… sing sampeyan jeneng lan kita bangga bisa nggawe kita ala! Yen salah siji saka kita tulus, mula ora bakal serius.

      Aku urip ing Vancouver suwene 6 taun, lulus saka Sekolah Menengah Tinggi ing kana. Nyatane, kulawarga kulawarga Ibuku kabeh Kanada. Simbahku minangka pensiunan pejabat saka pasukan Kanada. Aku penggemar Kanada lan isih bisa nyanyi lagu (ing basa Inggris, aku lali versi Prancis). Ibuku yaiku Quebecois, lair lan gedhe ing Montreal.

      Aku guyon karo kanca sekolahku sing Amerika ora bisa njaluk toque sing luwih apik tinimbang Kanada!

      Matur nuwun kanggo tanggepan sing dipikirake ... Aku ora nate nate nganggep cara kasebut.

  5. 10

    Kayane sejarah utama sampeyan. Nanging kiriman sampeyan pancen rada nyenengake. Muga-muga sampeyan bisa entuk kabungahan luwih akeh saben dina!

  6. 12

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.