5 Petunjuk babagan Cara Nggawe Ulasan Pelanggan Media Sosial

Ulasan lan Kesaksian Media Sosial Pelanggan

Pasar minangka pengalaman sing angel, ora mung kanggo amba merek nanging uga kanggo rata-rata. Apa sampeyan duwe bisnis gedhe, toko lokal cilik, utawa platform internet, sampeyan bisa munggah undhak-undhakan khusus bakal tipis kajaba sampeyan njaga pelanggan kanthi ati-ati.

Yen sampeyan wis seneng karo prospek lan rasa seneng pelanggan, dheweke bakal cepet wangsulan. Dheweke bakal menehi keuntungan gedhe sing biasane kalebu kapercayan, ulasan pelanggan, lan pungkasane adol.

Ing kiriman dina iki, aku nuduhake 5 pitunjuk babagan cara nggunakake review pelanggan media sosial kanggo nambah kinerja bisnis sampeyan.

1. Ngerti Apa sing dikarepake pelanggan

Tanpa testimoni pelanggan, umpan balik langsung bakal angel ditindakake. Statistik sing sampeyan klumpukake liwat piranti lunak analytics lan solusi pancen migunani lan tepat, nanging ora bisa dibandhingake karo umpan balik langsung sing bisa diwenehake para penggemar lan pelanggan.

Turban Fick, CEO ing aussiewritings.com, kayane seneng menehi komentar sing rinci:

Kemajuan bisnis gumantung karo optimalisasi. Sanalika, optimalisasi gumantung karo umpan balik. Sawise sampeyan entuk, sampeyan bakal bisa ndeleng bisnis kanthi beda lan ora bakal entek ide optimisasi.

Apa tegese ngoptimalake? Ing istilah sing gampang, ngoptimalake tegese:

  • Kanggo nambah hubungan antarane bisnis lan pelanggan
  • Kanggo nambah cocog lan kualitas produk & layanan sampeyan
  • Kanggo ngembangake proposition nilai unik
  • Kanggo mandhiri wong akeh lan ngluwihi pesaing sampeyan
  • Kanggo nggawe penggemar sing gampang dadi duta besar merek setia

Kesaksian pelanggan minangka sumber nomer siji sing nggampangake komentar sing ora bias babagan merek sampeyan. Semono uga akeh umpan balik (positif utawa negatif), sampeyan bakal ngerti manawa target pamirsa. Sawise suwe, sampeyan bakal bisa ndeleng pola ing tumindak para pelanggan lan nalika iku sampeyan bakal ngerti manawa strategi lan inisiatif paling anyar bisa nambah utawa nyuda kinerja bisnis sampeyan.

2. Ngenali Titik Jual Adol sing Pesaing

Cara liya sing efektif kanggo ningkatake asil bisnis sampeyan yaiku nggatekake jeneng merek pesaing lan testimoni pelanggan.

Sampeyan bisa nglacak saben komentar utawa jeneng merek nggunakake alat analisis kompetitif. Temokake alat sing cocog karo kabutuhan sampeyan lan gunakake kanggo ngenali lan "nyekel" para pelanggan sing ora seneng sing ngupayakake ngritik pesaing sampeyan.

Nyedhiyakake solusi sing luwih apik kanggo masalah lan dheweke bakal langsung ngalih. Sampeyan bisa ngubungi kontak kasebut nggunakake pesen pribadi, utawa luwih becik, nggunakake akun "palsu" kanggo menehi komentar saka komentar wong sing durung puas sing wis dilacak. Mimpin langsung menyang merek sampeyan kanthi ninggalake tinjauan "ora adil" kanggo solusi sing bisa ditindakake potensine.

3. Pamer Paseksen Positif ing Situs Web Sampeyan

Apa cara sing luwih apik kanggo nggunakake testimoni media sosial tinimbang ditampilake ing situs web sampeyan? Sampeyan ngerti, ora kabeh calon pelanggan bakal mbukak kaca media sosial, mula akeh sing ora bisa ndeleng pendapat saka para pelanggan liyane.

Gumantung saka cara nampilake, sampeyan bisa nggunakake app gambar gratis kanggo njupuk testimoni utawa sampeyan bisa nulis minangka teks lan nemokake papan sing apik ing situs sampeyan. Apa wae, elinga manawa 95% konsumen online luwih cenderung tuku apa-apa sawise maca review sing dipercaya.

4. Nambah Tingkat Hubungan karo Pelanggan

Mangkene aturan sing ora tinulis sing kudu dielingi: tansah wangsuli testimoni pelanggan. Apik utawa ora apik, ora masalah. Kanthi nglirwakake ulasan sing sampeyan ora seneng, sampeyan nuduhake manawa sampeyan ora bisa dipercaya. Kanthi nglirwakake sing positif, sampeyan bakal kliwat bisa nambah kapercayan karo pelanggan sing nate Review lan sampeyan bakal mbuktekake manawa merek sampeyan ora duwe pelanggan mikir.

Kanthi terus mangsuli kabeh review lan jeneng merek sampeyan, sampeyan bakal entuk pakurmatan lan kasetyan saka para pelanggan sing lagi wae liwat, nggoleki ulasan sing ora adil.

5. Ngowahi Pengikut sing Setya dadi Duta Besar Merek

Wangsulan testimoni minangka langkah pertama. Ngubungi kaping pindho. Saben sampeyan nampa testimoni kualitas ing media sosial, wenehi wangsulan sing migunani (sing bisa dideleng dening akeh) lan nyiyapake lapangan langsung kanggo wong sing ngupayakake nuduhake pendapat.

Sampeyan bisa miwiti karo "Hei, kita seneng banget karo wektu sing dibutuhake kanggo maneh babagan produk / layanan, lan luwih seneng ngerti sampeyan…" Sampeyan ora prelu nyoba - umume, saben pelanggan sing ninggalake review sing apik ing kaca sosial sampeyan bakal mbukak luwih akeh. ”

Apa sing kudu dijaluk? Dadi, kanggo pamula, sampeyan bisa nyengkuyung para paninjau supaya melu survey babagan pengalaman sing ana ing situs, produk, dhukungan pelanggan, lan liya-liyane.

Utawa, luwih apik maneh, sampeyan bisa menehi kesempatan dadi salah sawijine duta amben. Iki tegese bakal nampa produk gratis utawa diskon, ganti rugi moneter, utawa apa wae sing sampeyan pengin, kabeh minangka ganti dhukungan saka mbesuk. Pakaryan duta besar merek yaiku promosi jeneng bisnis ing endi wae, kanthi nggunakake tagar, nuduhake konten, seneng postingan lan kanthi nyengkuyung kanca lan kanca sing kondhang kanggo mriksa produk merek kasebut.

Takeaways

Tanpa komunitas sing melu pengin mriksa merek, produk, lan layanan sampeyan, nduduhake otoritas ing ceruk bakal dadi tanggung jawab sing angel. Jaringan media sosial minangka tambang emas kanggo wong sing ngerti cara nggunakake kanthi bener. Nambani penggemar kanthi luwih apik kanthi menehi kualitas, nilai, lan perawatan sing luwih akeh. Suwe-suwe, ing jangka panjang, hubungan pelanggan sing wis berkembang kanthi apik bakal nggawe efek apik tenan sing bakal ngganti bisnis sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.