5 Pawulangan sing Disinaoni Saka Luwih saka 30 Juta Interaksi Pelanggan Siji-Kanggo-Siji ing 2021

Praktik Best Marketing Conversational kanggo Chatbots

Ing 2015, co-founder lan aku arep ngganti cara para pemasar mbangun hubungan karo pelanggan. Kenging punapa? Hubungan antarane pelanggan lan media digital wis owah kanthi dhasar, nanging marketing durung berkembang.

Aku weruh yen ana masalah sinyal-kanggo-noise gedhe, lan kajaba merek padha hyper-relevan, padha ora bisa njaluk sinyal marketing cukup kuwat kanggo krungu liwat statis. Aku uga weruh yen sosial peteng saya mundhak, ing ngendi media digital lan merek dumadakan ndeleng keterlibatan lalu lintas, nanging ora bisa nglacak sumber kasebut. 

Apa sing katon ing ndhuwur statis lan narik perhatian pelanggan? Pesen. Saben uwong ngirim pesen saben dina, nanging merek ora nggatekake saluran kasebut - ngrugekake. Kita pengin mbantu merek narik perhatian pamirsa kanthi cara anyar, mula kita miwiti Spectrm minangka cara kanggo ngotomatisasi pangiriman konten siji-kanggo-siji liwat olahpesen ing aplikasi sing digunakake wong, lan supaya merek bisa ngomong karo pelanggan, ora at wong-wong mau. Kita kanthi cepet nyadari yen iki minangka saluran pemasaran sing durung rampung sing ngrampungake kabeh tantangan kasebut kanggo merek konsumen online.

Limang taun sabanjure, kita wis sinau akeh babagan marketing obrolan, lan ing taun 2021 wae, kita wis ngaktifake luwih saka 30 yuta interaksi pelanggan siji-kanggo-siji kanggo para pelanggan. Mangkene apa sing kita sinau saka ngewangi pelanggan ngluncurake lan nggedhekake strategi olahpesen chatting dhewe, lan carane langsung melu pelanggan nggawe pengalaman pribadi sing dikarepake.

Lima Pawulangan sing Disinaoni kanggo Ngoptimalake Olahpesen Otomatis

Kita sinau akeh saka mbantu desain merek Fortune 100 lan chatbot marketing skala sing ora mung melu pelanggan nanging dikonversi dadi dodolan. Ing ngisor iki sawetara cara sampeyan bisa nggawe strategi olahpesen otomatis sing sukses, lan kenapa penting.

Pelajaran 1: Mulai nganggo Pancing

Iku tansah dadi pitakonan paling gedhe saka pemasar: Kepiye carane bisa narik kawigaten para pamirsa, lan kepiye cara nyambungake kanthi pribadi lan nawakake barang sing nggawe dheweke pengin melu? Pisanan, gawe pancing sing menarik sing cocog karo titik nyeri sing sampeyan rampungake lan kenapa dheweke kudu melu chatbot sampeyan. Apa nilai sing bakal ditampa saka pengalaman kasebut? Ngatur pangarepan babagan apa sing bakal ditampa saka pengalaman kasebut. Banjur, gunakake salinan respon langsung sing nuntun pelanggan liwat ijol-ijolan kanggo tumindak.

Apa sing penting? Penonton sampeyan kesel karo upaya pemasaran digital sing dideleng saben dina. Dheweke ora mung pengin sing beda nanging bakal milih merek sing menehi pengalaman sing migunani lan relevan. Data kita nuduhake yen pengalaman sing langsung ngandhani nilai pengalaman lan nuntun pelanggan sajrone lelungan kanthi tanggapan sing disaranake duwe keterlibatan lan kinerja konversi sing luwih kuat.

Pawulangan 2: Menehi Chatbot Panjenengan Kepribadian Kuwat

Pelanggan sampeyan bisa ngerti yen lagi sesambungan karo bot sing didhukung dening teknologi ala sing macet yen ditakoni "skrip mati." Ora mung penting kanggo nggawe bot sampeyan menarik, nanging uga bisa nggunakake data obrolan sampeyan supaya luwih pinter lan luwih responsif. Wenehi pribadine bot sampeyan sing cocog karo swara merek sampeyan, nggawe pribadine, lan malah nggunakake emojis, gambar, utawa gif nalika ngobrol.

Apa sing penting? Sanajan ngerti yen lagi sesambungan karo chatbot, konsumen pengin sesambungan ing tingkat pribadhi karo merek sing disenengi. Nalika pesen karo kanca-kanca, banyolan, gambar, .gif, lan emojis kabeh bagean saka komunikasi interaktif. Data kita uga nuduhake manawa merek kanthi kapribaden bot sing kuwat lan kreatif obrolan sing disenengi duwe keterlibatan sing paling kuat.

Pelajaran 3: Lacak Obrolan Sampeyan

Interaksi pelanggan uga njupuk akeh data uga. Pasang pelacakan lan laporan konversi minangka inti saka strategi obrolan sampeyan, nanging njupuk pendekatan holistik kanggo atribusi sing njamin sampeyan kanthi akurat ngukur pengaruh saluran pemasaran anyar iki.

Hasilipun? 

  • Telekom duwe tingkat konversi 9x vs kampanye lalu lintas situs web. 
  • Purple entuk bali 4x kanggo mbuwang iklan.
  • Kanthi nggunakake pesen pribadi, Renault duwe 54% angkat relatif ing wawasan lan 38% angkat relatif ing maksud tuku - loro luwih dhuwur tinimbang pathokan industri otomotif. 

Apa sing penting? Owah-owahan ing peraturan privasi lan cookie mbatesi cara para pemasar bisa nglacak inisiatif iklan digital. Pemasaran obrolan ora mung nyedhiyakake saluran sing bisa ngumpulake data sing diumumake langsung saka pelanggan, nanging uga minangka titik kontak sing bisa dilacak kanggo mbantu sampeyan ngerti ROI sakabèhé. Uga, pengalaman kita karo pelanggan yaiku dheweke wis bisa nggunakake interaksi chatting lan konversi ing situs kanggo ngoptimalake corong.

Pelajaran 4: Tansah Aktif

Amarga pelanggan ora mung ing telpon sajrone jam kerja, olahpesen otomatis siji-kanggo-siji bisa tansah kasedhiya kanggo melu pelanggan ing wektu apa wae. Ngadopsi an tansah ing strategi marketing conversational nuduhake pamirsa yen sampeyan kasedhiya kanggo wong-wong mau. 

Iki diucapake dening responden ing laporan kita babagan State of Social Conversational Commerce. Kita nemokake loro alasan paling dhuwur yen wong bisa komunikasi karo merek liwat aplikasi olahpesen amarga luwih trep amarga bisa milih kapan arep melu, lan luwih cepet.

Nanging tansah aktif ora mung babagan nyukupi pangarepan pelanggan. Iku babagan mikir ngluwihi kampanye. Duwe strategi marketing conversational sing tansah aktif minangka siji-sijine cara kanggo terus-terusan nggedhekake nilai olahpesen minangka saluran.

Apa sing penting? Merek sing nganggo pendekatan jangka pendek, fokus kampanye bisa uga bakal bali, nanging pungkasane bakal kalah karo merek sing njupuk pendekatan sing terus-terusan. Kaya saben saluran pemasaran, olahpesen kudu terus dioptimalake adhedhasar data sing dijupuk ing obrolan. Ngadopsi pendekatan sing terus-terusan sing ngukur olahpesen ing platform ngidini sampeyan nggawe nilai paling akeh ing jangka panjang. Kenging punapa? Sampeyan mbangun khalayak sing bisa digayuh langsung ing saluran olahpesen, sampeyan bisa melu maneh kanggo nambah nilai umur pelanggan. Sampeyan uga ngoptimalake AI obrolan adhedhasar data olahpesen sing dijupuk saka pelanggan. 

Pelajaran 5: Gunakake Data sing Diumumake kanggo Keterlibatan sing Luwih Apik

Data sing dikumpulake saka interaksi pelanggan, bebarengan karo data kampanye iklan lan analytics situs web, bisa nyumbang kanggo upaya marketing sakabèhé. Iki bisa mbantu sampeyan ora mung luwih ngerti pamirsa lan kabutuhan, nanging bisa mbantu sampeyan nggawe segmen pamirsa sing luwih apik, lan nggawe pribadhi carane sampeyan melu maneh ing saluran olahpesen kasebut. 

Apa sing penting? Data kita nuduhake manawa merek sing nggunakake data sing diumumake sing diklumpukake ing obrolan uga bisa nggawe segmen sing ditargetake kanggo melu maneh ing saluran olahpesen, nyebabake kinerja konversi sing luwih kuat. Kabar keterlibatan maneh sing dipersonalisasi kanthi hiper ing aplikasi kaya Messenger entuk 80% tarif mbukak lan 35% tarif klik-tayang ing rata-rata. Sing gedhe banget dibandhingake karo saluran kaya email, sing biasane dianggep minangka saluran retensi sing paling apik. Kajaba iku, 78% saka pelanggan ngandika padha bakal luwih kamungkinan kanggo nggawe tuku liyane saka pengecer yen tawaran padha diangkah kanggo kapentingan lan kabutuhan.

Olahpesen minangka Masa Depan Pemasaran

Pendekatan sing luwih apik kanggo marketing conversational yaiku liwat olahpesen siji-kanggo-siji kanthi otomatis ing aplikasi ing ngendi pelanggan nglampahi wektu. Iku sing bakal ngidini sampeyan dadi musik ing urip pelanggan, ora mung bagean statis merek liyane ing latar mburi.

Unduh Laporan Perdagangan Percakapan Sosial Spectrm

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.