3 Kunci Kanggo Nggawe Program Pemasaran Chatting sing Sukses

Tombol kanggo Marketing Chatbot

AI chatbots bisa mbukak pengalaman digital sing luwih apik lan nambah konversi pelanggan. Nanging dheweke uga bisa menehi pengalaman pelanggan. Mangkene carane supaya bener. 

Konsumen saiki ngarepake bisnis bakal nyedhiyakake pengalaman pribadi lan on-demand 24 jam saben dina, pitung dina seminggu, 365 dina saben taun. Perusahaan ing saben industri kudu nggedhekake pendekatan supaya bisa ngontrol pelanggan sing digoleki lan ngonversi interaksi gedhe-gedhe dadi pelanggan sing mbayar. 

Kanggo nggayuh panjaluk iki, akeh bisnis sing dadi agen obrolan cerdas. Chatbots dilengkapi kanthi unik kanggo nganakake obrolan pribadi lan instan, kanggo nyukupi kabutuhane nalika maju liwat lelungan panuku. Chatbot sing bener bisa ngidini para pelanggan takon pitakon nganggo basa Inggris biasa, tinimbang kudu ngubengi kaca produk, postingan blog, lan konten sing bisa didownload kanggo nemokake jawaban sing dibutuhake. Strategi obrolan sing canggih bisa uga nggawe data pelanggan sing ana ing pacelathon supaya bisa nyedhiyakake kebutuhan lan ningkatake lelungan.

Nanging, solusi obrolan ing awake dhewe dudu obat mikat. Nalika chatbot sing efektif wis kabukten nambah konversi online 20 - 30 persen, program obrolan sing ora direncanakake kadang bisa nyebabake luwih cilaka tinimbang sing apik. Nanging yen program chatbot direncanakake kanthi tliti lan katindakake kanthi trampil, luwih gampang bisnis bisa maju luwih cepet, luwih efisien, lan skala.

1. Utaminipun Pamirsa

Nalika ngrancang asisten chatting AI, pikirake babagan pasar sampeyan. Sampeyan kudu ngrancang agen adhedhasar sing wis dingerteni pelanggan, kalebu pangerten babagan gaya obrolan. Apa pamirsa seneng banyolan lan pesona? Utawa dheweke luwih seneng terus terang? Sawise ngerti sapa sing diajak ngobrol, sampeyan bakal bisa nemtokake kepribadian lan nada swarane agen sampeyan.

Kita wis ngerti manawa personalisasi minangka kunci kanggo interaksi obrolan…

80 persen konsumen ujar manawa cenderung tuku saka perusahaan sing nyedhiyakake pengalaman sing disesuaikan.

50 Statistik sing Nuduhake Kekuwatan Personalisasi

Ana pirang-pirang cara kanggo ngenalake sentuhan pribadi. Miwiti kanthi alamat pelanggan kanthi jeneng lan takon babagan preferensi pribadi supaya bisa ngrasakake produk utawa layanan sing digawe khusus kanggo kabutuhan. Yen sampeyan ngerti babagan pelanggan, luwih gampang nggawe dhukungan saka obrolan. 

Intelijen buatan (AI) agen bisa nggunakake data lokasi kanggo mbantu nemtokake lokasi sing cocog, kayata, utawa ngelingi ulang taun lan acara-acara khusus kanggo nawakake diskon lan pesen perayaan khusus. Nanging personalisasi ora bisa ngluwihi relevansi; yen pelanggan golek dhukungan teknis, asisten obrolan cerdas sampeyan aja meksa mbukak corong penjualan. Priksa manawa bisa ngatasi tujuan sing ditrapake pelanggan, apa tegese njawab pitakonan kanthi langsung utawa menehi tautan menyang sumber daya sing migunani.

Praktek paling penting liyane sing penting kanggo memelihara obrolan yaiku gaya cekak. Tanggepi tanggepan ukuran cokotan supaya pelanggan tetep lacak tinimbang nambah pilihan, lan nanggapi pitakon umum kanthi rincian akun tartamtu yen bisa. Kanthi cara kasebut, agen sampeyan bakal nggabungake personalisasi lan relevansi dadi jawaban ringkes sing bakal cocog lan antisipasi karo kabutuhan wektu nyata pelanggan.

2. Gawe Pacelathon sing Mbantu lan Menarik sing Ngonversi

Kanggo mesthekake manawa agen obrolan sampeyan bisa mbiyantu, luwih becik bisa uga bisa ngrampungake aliran obrolan. Bayangake carane interaksi karo pelanggan bisa uga diluncurake lan direncanakake kanggo asil sing sukses, dalan buntu, lan strategi keterlibatan maneh gumantung karo tanggepan potensial. 

Banjur bangun basis pengetahuan sing bisa ditrapake asisten AI sampeyan supaya bisa ngrampungake aliran obrolan kanthi efektif. Luwih akeh materi ing basis pengetahuan sampeyan bakal luwih apik; sampeyan bisa ngemot pesen standar, pitakon sing asring ditakokake, tautan sing migunani, deskripsi produk, lan liya-liyane. Yen platform chatbot sampeyan bisa ngatasi konten multimedia, sampeyan uga bisa ngatur aset visual kasebut ing basis ilmu sampeyan. Contone, GIF, video, stiker, grafis, tombol, lan jinis konten media kaya liyane bisa nguripake obrolan obrolan lan nggawe layar langsung uwal.

Konten media sing akeh mbantu nyuntikake agen obrolan cerdas kanthi kapribadian lan nggawe pengalaman sing ora bisa dilalekake kanggo para pelanggan, nanging mesthi elinga tujuane obrolan. Prioritas kejelasan babagan target pelanggan (lan kemampuan agen) bakal njamin kepuasan lan mbantu supaya bisa menyang tujuane; GIF lan stiker mesthine minangka lapisan kue.

3. Aja Mbebayani Umum Asisten Ngobrol

Salah sawijining kaluwihan paling gedhe saka asisten obrolan cerdas yaiku supaya luwih suwe saya suwe. Agen bertenaga AI bakal sinau liwat pengalaman lan nambah nalika ngrampungake obrolan liyane. Yen wis dingerteni, ora apik yen nyetel chatbot sing ora dilatih kanggo pelanggan nyata. Apa staf sampeyan nyoba mriksa agen sampeyan kanthi internal sadurunge kasedhiya kanggo pamirsa tes sing luwih akeh lan pungkasane nerbitake menyang publik. Sampeyan kudu terus ngawasi kinerja lan nglumpukake umpan balik kanggo mesthekake manawa agen sampeyan wis nambah lan sinau, malah sawise diluncurake.

Kanggo ngawasi agen cerdas kanthi sukses, pilih metrik kinerja sing bakal dilacak wiwit dina kaping pisanan. Temtokake carane ngukur sukses lan ngenali KPI kaya total obrolan, tingkat keterlibatan, durasi, lan tingkat pasrah lan fallback. Iki bakal mbantu sampeyan nggawe pagar kanggo agen supaya terus ningkatake target tartamtu, terus-terusan menehi kesempurnaan ngobrol.

Ora preduli sepira akurat saka agen AI sampeyan, para kadang pelanggan butuh dalan sing intuisi menyang jinis interaksi liyane. Pangiriman kanthi lancar menyang titik adol, agen langsung, utawa uga alamat email khusus kanggo nggawe transisi sing gampang lan lancar lan ngindhari frustasi utawa drop-off pelanggan. Malah off-ramp kudu ngewangi para pelanggan supaya entuk target sing wis ditemtokake lan pindhah liwat corong.

Apa wae industri sing ana ing endi wae lan ing endi wae pelanggan, kepemilikan obrolan cerdas minangka cara sing kuat kanggo ngirim pengalaman khusus sing dikonversi. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.