ngerti

DarwinWingi aku rapat apik karo CEO perusahaan lokal. Dheweke cepet dadi mentor lan kanca. Dheweke uga Kristen sing taat. Aku uga wong Kristen… nanging sadurunge sampeyan klik ing kene, coba dakjelasake. Aku percaya marang Jahshua lan aku nggunakake Dèkné dadi mentor babagan cara ngrawat wong liya. Ing umur 39 taun, aku durung nate tugas akeh banget nanging kudu ngupayakake nambah. Ing kene aku perjuangan:

  • Aku angel golek wong liya. Saya tuwa ing urip, aku pengin kanggo mbukak tanganku kanggo wong liya - nanging luwih becik aku ora menehi wektu sedina. Ing perusahaan kanthi politik (apa saben perusahaan?), Aku ora main apik karo wong liya. Aku ora muter. Aku sengit karo game - aku mung pengin ngrampungake pegawean. Aku uga sengit dimainake. Ora ana sing nesu maneh.
  • Aku berjuang kanthi cukup akeh. Aku nyewa amarga ora kepengin duwe omah. Aku nyopir mobil sing apik. Aku ora tuku dolanan akeh. Yen dibandhingake karo kabeh jagad, aku sugih. Dibandhingake karo Amerika Serikat, aku kelas menengah, bisa uga kurang sithik. Apa ora kepenak yen kepenak nalika wong liya ing dunya ora kepenak? Kepiye sampeyan kepenak? Apa dosa dadi wong sugih? Aku ora ngerti.
  • Apa aku kudu anti-perang sanajan tegese wong bakal urip ing diktator sing nindhes? Apa aku mung kuwatir karo negara lan prajuritku? Apa wong Kristen kudu 'mikir urusan sampeyan dhewe' yen wong liya lagi nandhang sangsara? Yen sampeyan ndeleng wong nyoba mateni wong liya lan siji-sijine pilihan sampeyan ngalang-alangi yaiku mateni dheweke - apa wong kasebut Kristen? Sepuluh Prentah negesake manawa ora nyembelih - umum karo agama Yahudi, Kristen, lan Islam.
  • Dadi wong Kristen sing hebat, apa sampeyan urip, sesambungan karo Gusti Allah, utawa carane kokwaca ing Alkitab? Aku wis maca sawetara buku fantastis babagan terjemahan Alkitab sing nyedhiyakake bukti mutlak yen ana kesalahan ing terjemahan. Sawetara wong Kristen bisa uga ujar manawa aku nistha lan malah nyebutake. Aku mung mikir manawa umuk kita percaya manawa ing terjemahan saka basa Aram, Yunani, Latin, Latin (kaping pindho), menyang Inggris Inggris, nganti Inggris Modern sing ora ana sing ilang terjemahan. Dudu aku ora ngurmati Sabda, nanging aku nggunakake minangka pandhuan lan dudu pituduh sing nyata.
  • Aku seneng ngguyu. Aku ora seneng ngguyu 'wong', nanging aku seneng ngguyu 'babagan wong'. Aku wong lemu lan seneng guyon babagan wong lanang sing lemu. Aku wong kulit putih lan seneng ngrungokake guyonan babagan wong kulit putih. Aku ngguyu kabeh Lawakan politik sing ora bener ing South Park lan wis nggawe sawetara dhewe. Aku mikir ora ngguyu dhewe yen tetep semangat, ora semangat. Bedane unik kita sing ndadekake jagad iki warna-warni. Ngenali, dudu nyoba kanggo ndhelikake, dadi kunci supaya kita kudu ngajeni.

Aku ngerti iki luwih saka postingan filosofis tinimbang apa sing wis biasa, nanging aku mikir pancen bisa ngerti 'ngerti' mungsuh 'iman' ing kabeh tumindak. Nduwe kapercayan marang wong minangka hadiah sing luar biasa - nanging angel banget yen dikembangake amarga masarakat asring banget nesu. Mung pemimpin paling gedhe sing duwe iman jinis kasebut.

Ngerti minangka salah sawijining istilah sing asring bertentangan karo awake dhewe lan butuh sawetara hubris, bener? Kita ngomong kaya:

  • "Aku ngerti perasaan sampeyan" - ora, sampeyan pancen ora ngerti.
  • "Aku ngerti apa sing dikarepake klien" - kita mesthi beda
  • "Kita ngerti yen kita wis ngalami evolusi" - nanging ora bisa ngobati selesma umum
  • "Aku ngerti ana Gusti Allah" - sampeyan duwe kapercayan sing ora suda yen ana Gusti Allah. Nanging, sampeyan bakal ngerti!

Ing dina Jumuah aku ngombe ombenan karo sawetara wong. Kita ngrembug kabeh perkara sing kudu dihindari - kalebu Politik lan Agama. Aku kaget amarga sawetara kanca wis Ateis. Aku pancen ngerti tenan. Aku mikir butuh wektu sing apik iman dadi Atheis lan aku ngarep-arep bisa ngomong luwih akeh babagan dheweke babagan keputusane lan kenapa. Aku pancen ora ngremehake Ateis - amarga dheweke iku wong, aku yakin aku kudu nganggep dheweke kanthi rasa hormat lan tresna kaya wong liya.

Jagad iki seneng nggawe kita dadi wong sing percaya lan wong sing ora precaya tanpa toleransi utawa hormat ing antarane. Ngerti ireng lan putih, iman luwih akeh ngapura lan menehi prekara kayata pakurmatan, apresiasi, lan wani. Saya tuwa, iman saya kuwat. Lan iman iku luwih sabar kanggo wong sing 'ngerti'.

Muga-muga bisa terus iman lan dadi luwih nampa wong liya.

UPDATE: Aku lali nyebutake kiriman sing nyebabake aku nulis luwih akeh babagan iki. Matur nuwun Nathan!

10 Komentar

  1. 1

    Ora kanggo mbanting kiriman liyane (adoh), nanging iki kudu dadi sing paling apik.

    Banget dipikir lan apik. Aku bubar blog babagan blog preacher sing pincang, lan yen luwih blog kaya iki… aku bakal dadi wong sing seneng.

  2. 2

    kurang ajar;

    kiriman iki minangka salah sawijining sebab sampeyan bakal mesthi duwe papan permanen ing pamaca feed. mesthine ora adhedhasar teknologi utawa pemasaran, nanging kadhang ora salah manawa masarakat menehi ngerti manawa ana sisi manungsa kanggo para geeks.

    thanks

  3. 3
  4. 4

    Aku seneng debat agama sing apik. Aku nganggep aku atheis, nanging iki dadi slide sing menarik saka kekristenan sajrone limang taun kepungkur. Aku ora bisa nyatane yen sampeyan precaya karo siji agama, sampeyan bakal menehi pangapura ing salawas-lawase masarakat liya, tanpa preduli kepenak urip sing ditindakake.

    Mesthi wae diskusi sing apik,…

  5. 5

    Mesthi dudu dosa dadi sugih. Nanging aku ngerti perjuangan sampeyan. Nalika aku kuliah, aku lunga menyang perjalanan misi menyang India ing ngendi aku kerja bareng bocah yatim piatu lan lepra (ya, isih ana). Aku berjuang pirang-pirang wulan nalika mulih karo wong liya nggunakake $$ kanggo perkara "bodho".

    Banjur aku kerja ing toko Hallmark nalika istirahat Natal amarga butuh $ kanggo buku semester sabanjure. Sajrone wektu kasebut, aku ngerti manawa sanajan prekara kaya kristal Swarovski ora duwe nilai kekal - tetep menehi lapangan kerja tumrap masarakat.

    Pulpen apik banget - nanging ana produsen pena sing kulawargane seneng yen duwe proyek.

    Aku kuncine yaiku - apa sampeyan duwe bandha utawa ora - sapa sing dipercaya? Lan kepiye carane nggambarake babagan cara sampeyan mbuwang dhuwit?

    Minangka komentar sampeyan babagan humor - Aku ora sengaja maca Humor Kristus. Lan tampilan sing beda banget ing Prajanjian Anyar. Nanging iki mbahas babagan - lan aku bakal menehi daging iki - kepiye humor bisa digunakake kanggo ngatasi kahanane manungsa - yen kita gelem ngguyu dhewe.

    Oalah, matur nuwun kanggo postingan sing beda banget!

  6. 6

    Doug,

    Teks lan tenor saka kiriman iki apik banget. "Hal-hal sing kudu dihindari" yaiku perkara sing kudu dibahas, bebarengan karo web 2.0 lan teknologi pemasaran, lsp. Yen ora ngrembug babagan dhasar - predisposisi - sing menehi informasi babagan tumindak, mula kita bakal menehi ora ngerti tumindak apa wae.

    Minangka wong Kristen (kanthi jeneng lan iman), aku luwih dhisik (yen aku duwe prinsip) kanggo nyedhaki kabeh jagad kanthi cara tartamtu - kaya para atheis, agnostik, lan liya-liyane (yen padha duwe prinsip). Mula penting supaya kita terus ngupaya ngerti lan takon babagan predisposisi kasebut lan prinsip sing diasilake - kanthi bebarengan lan individu. Aku wedi manawa akeh kanca lan kanca ing AS nyingkiri agama lan politik dudu amarga topik kasebut terlalu pribadi, nanging amarga kita minangka masarakat lali pentinge lan pentinge ngerti predisposisi lan prinsip (Kristen, ateis, Yahudi lan liya-liyane) .), lan mung bisa ngrembug prekara kasebut kanthi cara Spray Jerry Springer, sing paling kontroversial.

    Kayane tulisan blog kaya iki minangka langkah sing apik ing arah sing bener.

    Terus kerja tenanan, cak.

  7. 7

    Pos sing apik. Kepenak dirungokake yen isih ana wong sing ngentekake sawetara wektu kanggo ngobrol babagan iki. Akeh wong sing mikir bisnis mung mikir babagan bisnis lan umume malah lali karo kulawargane ..

  8. 8

    Pos sing apik. Kepenak dirungokake yen isih ana wong sing ngentekake sawetara wektu kanggo ngobrol babagan iki. Akeh wong sing mikir bisnis mung mikir babagan usahane lan umume malah lali karo kulawarga.

  9. 9

    Kaping pisanan, kenapa wong-wong Kristen mesthi kudu ngerti awake dhewe? Lan sejatine, kenapa ana wong sing kudu ngenali agama apa wae?

    Aku mung njijiki tembung "iman" amarga tumindak percaya sing tanpa pikiran. Sing paling penting babagan "kapercayan" yaiku murni dipengaruhi dening pangerten - amarga pangerten sampeyan ganti, mula uga kapercayan sampeyan. Tantangan kanthi iman yaiku manawa ora ana owah-owahan (utawa nganyari!) Lan informasi anyar sing mbantah utawa nantang iman biasane langsung nolak.

    Kanggo aku, aku duwe 'kapercayan' - aku yakin prekara samubarang, lan kabeh bisa diganti adhedhasar pangerten. Aku bebas ngowahi pangerten, tegese aku duwe pilihan, lan aku duwe tanggung jawab kanggo takdir.

    Aku wis ngirim posting ing 'draf' suwene pirang-pirang wulan, lan mung menehi regane $ 0.02 ing kene wis mbantu aku ngrampungake konsep liyane (saiki yen aku mung bisa nulis tulisane ing papan iki).

    Doug, iki kiriman apik lan matur nuwun.

    (cathetan teknologi sisih: ana pikirane kenapa aku kudu mateni coComment ing FireFox supaya bisa ngirim ing kene?)

  10. 10

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.