Ngerti Panggunaan, Pengungkapan lan IP Sampeyan

pambocoran

Esuk iki aku nampa cathetan saka perusahaan sing wis ditulis. Email kasebut kanthi kuat nuntut supaya kita langsung mbusak referensi jeneng perusahaan merek dagang ing postingan, lan menehi saran supaya kita nyambung menyang situs sing nggunakake tembung.

Dianggo Dianggo Merek Dagang

Aku kira perusahaan bisa uga wis sukses ing manipulasi wong kanggo mbusak jeneng lan nambah tembung - iki taktik SEO supaya bisa pangkat lan nyuda rangking kanggo jeneng perusahaan. Iki uga konyol lan licik, nggawe aku tebak kapindho babagan perusahaan.

Aku ngelingake wong saka perusahaan yen aku nggunakake jenenge kanthi nggunakake sing adil lan ora nggunakake kanggo adol barang uga ora digunakake kanggo menehi dukungan. Sejatine saben perusahaan duwe jeneng merek dagang lan pancen ora ana alesan sampeyan ora bisa nggunakake jeneng perusahaan kasebut sajrone nulis. Mangkene iki Yayasan Frontier Elektronik nyariosaken:

Nalika hukum merek dagang ngalangi sampeyan nggunakake merek dagang wong liya kanggo adol produk sing saingan (sampeyan ora bisa nggawe lan adol jam tangan "Rolex" dhewe utawa menehi jeneng blog "Newsweek"), sampeyan ora bakal nyegah merek dagang kanggo ngrujuk kanggo pemilik merek dagang utawa produke (nawakake layanan perbaikan jam tangan Rolex utawa menehi kritik babagan keputusan editorial Newsweek). Jenis panggunaan kasebut, sing dikenal kanthi jeneng "panggunaan wajar nominatif," diidini yen nggunakake merek dagang perlu kanggo ngenali produk, layanan, utawa perusahaan sing sampeyan omong, lan sampeyan ora nggunakake tandha kanggo menehi saran yen perusahaan ndhukung sampeyan . Umumé, iki tegese sampeyan bisa nggunakake jeneng perusahaan ing review supaya wong ngerti perusahaan utawa produk sing sampeyan sambat. Sampeyan uga bisa nggunakake merek dagang ing jeneng domain (kaya walmartsucks.com), yen wis jelas manawa sampeyan ora ngaku utawa ngomong kanggo perusahaan.

Panggunaan Adil Hak Cipta

Penting, dicathet yen panggunaan wajar uga ditambah karo materi sing duwe hak cipta. Kita takon marang individu lan perusahaan sing nerbitake konten kanthi lengkap kanggo mbusak konten kita kanthi asring. Publikasi liyane, kayata Social Media Today, duwe idin langsung kanggo nyithak konten kasebut. Panggunaan cukup beda. Miturut Yayasan Frontier Elektronik:

Pethikan cekak biasane digunakake kanthi adil, ora nglanggar hak cipta. Undhang-undhang Hak Cipta ujar manawa "panggunaan wajar ... kanggo tujuan kayata kritik, komentar, nglaporake warta, mulang (kalebu macem-macem salinan kanggo digunakake ing kelas), beasiswa, utawa riset, dudu pelanggaran hak cipta." Dadi, yen sampeyan menehi komentar utawa ngritik barang sing dikirim wong liya, sampeyan duwe hak nggunakake kanggo menehi penawaran. Undhang-undhang kasebut milih panggunaan "transformatif" - komentar, pangalembana utawa kritik, luwih becik tinimbang nyalin lurus - nanging pengadilan ujar manawa malah nggawe bagean karya sing ana dadi konteks anyar (kayata gambar cilik ing mesin telusuran gambar). minangka "transformatif." Panulis blog bisa uga menehi sampeyan hak sing luwih luweh liwat lisensi Creative Commons, dadi sampeyan uga kudu mriksa.

Endorsemen lan Pengungkapan

Perusahaan uga njaluk aku ngirim kabijakan pambocoran sesuai karo situs web. Aku sejatine ora nggatekake panjaluk iki. Nalika kita syarat layanan lan privasi privasi wis disetujoni lan saben hubungan kita diungkap, duwe kabijakan pambocoran resmi kaya tambahan sing apik, mula kita nambahake a pambocoran kaca kanggo nyetel pangarepan sing luwih apik babagan cara menehi ganti rugi babagan sponsor, pariwara banner lan postingan afiliasi.

Aku ngelingake perusahaan manawa situs kabijakan pambocoran ora disetujoni dening Federal Trade (AS) dadi, nalika pambocoran dibutuhake, duwe kabijakan ora mesthi dibutuhake utawa migunani. Kita ngarepake FTC supaya luwih jelas babagan carane wong mbukak tweet, nganyari status lan postingan blog ing mbesuk. Salah sawijining perusahaan sing dadi prioritas utama yaiku CMP.LY - sing wis nggawe aplikasi kanggo nggawe, nglacak lan nggolongake pambocoran kanggo perusahaan gedhe utawa perusahaan sing wis diatur banget.

A sambungan materi yaiku hubungan antarane pemasar lan pengaruh sing bisa nyebabake bobot utawa kredibilitas material sing diwenehake konsumen menyang endorsemen sing dikirim dening influencer. Perkins Coie

Aku ngandhani perusahaan yen ana masalah karo postingan lan panggunaan tautan afiliasi, kita bisa langsung mungkasi hubungan kasebut. Aku ora bakal ngidini perusahaan meksa aku ngowahi cara nulis lan nuduhake kiriman supaya bisa entuk manfaat luwih apik. Iki blogku, dudu duweke. Dheweke mundur lan aku yakin dheweke ora bakal bali - lan ora bakal dakkandhakake maneh.

pambocoran: Tindakake mriksa kaping pindho karo pengacara sampeyan babagan iki lan aku ngajak sampeyan dadi pendhukung Yayasan Elektronik Wates.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.