Metrik Acara Utama Saben Eksekutif Bakal Lacak

Metrik Pemasaran Acara Utama

Pemasar sing duwe pengalaman ngerti mupangate entuk kedadeyan. Khusus, ing ruang B2B, acara ngasilake luwih akeh tinimbang inisiatif pemasaran liyane. Nanging, umume pandhuan ora bakal dadi sales, dadi tantangan kanggo para pemasar nemokake KPI tambahan kanggo mbuktekake regane investasi ing acara mbesuk.

Daripada ora fokus kabeh ing petunjuk, para pemasar kudu nimbang metrik sing nerangake kepiye acara kasebut ditampa dening calon pelanggan, pelanggan saiki, analis lan liya-liyane. Kanggo para eksekutif, bisa ngerti carane nambah pengalaman acara kanthi sakabehe bisa mbantu ngasilake asil sing luwih apik ing mbesuk.

Nggoleki metrik kasebut luwih gampang tinimbang rampung. Kanggo mbantu tim pemasaran ngamanake anggaran acara mbesuk, aku nyusun telung metrik sing bisa dimanfaatake para pemasar karo CMO.

Pangenalan Brand

Nomer sales lan lead anyar bakal dadi prioritas kanggo CMO, nanging isih peduli karo metrik liyane kayata pangenalan merek. Sajrone acara, coba elinga metrik liyane kayata kunjungan situs web, sawetara wawancara pers sing dijadwalake lan sebutan media sosial. Kanggo ndeleng efek saka metrik kasebut, deleng bagean saka pra swara lan pasca acara kanggo ndeleng manawa sampeyan bisa ngatasi pesaing nalika nekani acara kasebut. Pungkasan, acara bisa digunakake kanggo nglumpukake perspektif pihak katelu. Coba hosting survey sajrone acara kasebut kanggo nampilake asil babagan kesadharan merek utawa pangenalan merek kanggo dituduhake karo CMO sampeyan.

Jumlah Rapat Strategis

Saben dina, kita kabeh duwe rapat liwat telpon. Nanging, njupuk wektu kanggo rapat kanthi pasuryan penting banget kanggo nutup transaksi. Luangake wektu kanggo ngukur jumlah rapat adhep-adhepan kualitas sajrone acara lan bandhingake nomer kasebut karo metrik ing ngisor iki:

  • Retensi Pelanggan: Entuk pelanggan anyar iku penting, nanging supaya pelanggan saiki bisa uga duwe peran penting kanggo njaga dhuwit lan nambah penghasilan. Rapat ing wong bisa ngiyatake hubungan kasebut lan miwiti obrolan sing dibutuhake.
  • Tumbuh Bisnis: Kanthi akeh pelanggan sing sering kedadeyan kaya sampeyan, coba gunakake kesempatan iki kanggo nggawe hubungan lan tuwuh bisnis ing akun sing wis ana.
  • Tawaran Ditutup: Apa sampeyan duwe metrik kanggo nuduhake pirang-pirang rapat kanthi tatap muka sing nyebabake kesepakatan ditutup? Apa maneh sing duwe peran kanggo nutup kesepakatan kasebut? UKM utawa eksekutif tartamtu? Kanthi duwe informasi iki, sampeyan bisa ngrancang acara sing luwih mbesuk.

Pendapatan sing Pengaruh

Alignment antarane sales lan marketing duwe peran penting kanggo nyopir petunjuk, nutup transaksi lan pungkasane, nambah penghasilan. Acara kasebut ndadekake tim penjualan lan pemasaran dadi toko mandhiri supaya bisa nyebabake pengaruh perusahaan. Kanggo nampilake iki menyang CMO, priksa manawa sampeyan ngukur metrik fokus ing pendapatan ing ngisor iki:

  • Jumlah Tur: Mesthi wae perusahaan bakal ngamanake petunjuk ing acara, nanging apa petunjuk kasebut mesthi nduweni kualifikasi? Ora mung nglacak jumlah petunjuk ing acara, lacak jumlah demo sing rampung. Iki bisa menehi tim wawasan sing jelas babagan calon pelanggan sing pengin produk kasebut lan bisa ngirit wektu kanggo tim penjualan. Kajaba iku, metrik iki bisa nuduhake CMO peran sing dimainake nalika nampilake demo.
  • Efektivitas Rapat: Nelusuri jumlah rapat sing dijadwalake sing diowahi dadi kesempatan bisa nuduhake wakil sales sing paling efektif kanggo nerusake transaksi. Metrik iki ora mung penting kanggo CMO sampeyan, nanging uga Kepala Sales supaya bisa ngerti babagan kekuwatan saben perwakilan. Informasi kasebut bisa mbantu para penjual supaya bisa diselehake sajrone lelungan pelanggan lan menehi wawasan babagan sing kudu rawuh ing acara mbesuk.
  • Ukuran Deal Rata-Rata: Sukses saka acara ora mesthi diukur kanthi jumlah transaksi sing ditutup. Aja fokus kabeh ing transaksi sing luwih gedhe sing biasane duwe tarif sukses sing luwih murah lan mbutuhake wektu luwih suwe kanggo nutup, waca ukuran kesepakatan rata-rata supaya sampeyan bisa mbantu prospek sing dadi target pelanggan sing apik ing arah sing bener.

Kabeh eksekutif didhasarake asil. Nglampahi wektu sadurunge, sajrone, lan sawise acara kanggo nganalisa apa sing bisa digunakake lan apa sing bisa nambah, para pemasar, perancang acara lan eksekutif bisa ngerti babagan pangowahan sing kudu digawe supaya acara mbesuk bisa sukses. Kanthi ngetrapake pendekatan sing didhukung metrik, para pemasar bakal duwe wektu luwih gampang kanggo netepake investasi ing acara, ora nggawe tim kepemimpinan ora ana pilihan liyane kajaba nambah alokasi anggaran kanggo acara mbesuk.