Apa Tetep Apa Tetep ing Omah?

I love music, but I've not been to a concert in years.
I love sports, but I've not played in years (and my girth is beginning to show it).
Aku seneng panganan sing enak, nanging mangan sampah.
I love theater, but haven't seen a show since I lived in Denver.
I love going out for a beer, but I've only been out a couple times in the last year.
Aku seneng film, nanging jarang pindhah.
Aku sengit olahraga, dadi aku kerja mandheg. Lan nuduhake!

Kesehatan Kula

PC Gamer BikeWhile meeting with a couple local businessmen, one of them talked about how refreshing his day started – he wakes up early and bicycles 20+ miles. I used to actually ride a lot… I love bicycling (though I'm not sure La-Z-Boy makes a bike seat). We joked that we really need a way to build out a computer with pedals. Guess what, there actually is something similar! Tony Little is on top of it with the PC Gamer Bike! That's not really the answer, though, is it? Bring my exercise to my work because my work consumes my life? I think not.

Komunitas Kula

Mengko dina iki, aku ngobrol karo Julie and Julie started mentioning all the local hotspots for music, art, and fun. I'm coming up on 5 years in Indianapolis and I was absolutely embarrassed that I had really not experienced any of the great things that she had. As Julie went down the list… Yat's, White River State Park, Eagle Creek, The Verizon Ampitheatre, the Eiteljorg Museum, The Indianapolis Zoo, The Indiana State Museum, and a ton more… I hadn't been to any. I have been to the Children's Museum, some AAA Indian's baseball games, a couple Pacers games and a couple Colts games… but that's it.

Museum Negara IndianaIn my mission to build out a fantastic blog and become a great technologist, I've really neglected the very things that I love the most! For 5 years now I've given my days, nights and weekends to my employers – and worked on my blog in between. Not a day goes by that I have someone at work or in my network pinging me for assistance, and I love giving it. I almost never say no. As I wrote this post, I assisted a young friend of my sons in setting up a MySQL database on his system using Xampp. I look forward to helping him much more in the coming year – he's asked me to be his mentor for his senior project developing a web application.

Jaringan Kula

I've acclimated everyone around me that that's why I'm here and that's what I'm good for. Rarely does the occasion happen where I think I'm being used. It is going to be an uphill battle to change peoples' expectations of me. I want to continue assisting where needed, but not at the expense of my personal life.

BluWhen I was out in San Jose a year ago, I was absolutely impressed at how the tech sector keeps active socially. On any given night, there were get-togethers all over the city. I listened as people talked about which place they just left, or said hello to someone they had seen a couple weeks before at another event. Many folks went to shows, restaurants, or other events together. Indianapolis, as far as I know, is lacking the ‘tech night-life'. I know we've got SQL, .NET and Flex users' groups here locally but these are yawnathons. A bunch of folks sitting in a room watching a bad Powerpoint (I'm one of those guys… I've been juicing up my Intro to Blogging powerpoint the last couple weeks) doesn't really interest me.

The closest I get to excitement is attending a local Indianapolis Book Club. Holy crap, I must be 80 years old! The highlight of my social networking (real, not virtual) is a freakin' Book Club? My good friends Bill and Carla are preparing for a cruise to Europe, and I'm trying to catch up on some reading. “Earth to Doug… this isn't working!”.

Masa Depanku

Folks ask how I keep up with technology like I do. Well? I think it's becoming clearer how I accomplish that, isn't it? I neglect absolutely everything else in my life. I could literally have an office in Aniak, Alaska, and have just as active a lifestyle. So – here's the million dollar question:

Apa tetep tetep tegese tetep omah?

Don't take this as a ‘poor me' post – it's quite the opposite. I set goals for myself and my blog and I'm successfully attaining them. I'm just not sure I set the healthiest goals! It's time for some change.

DougI can keep up and not stay home. I'm going to start working on that immediately. I'm not compensated for nights and weekends so I think it's time I stop giving them away for free. No more email, no more documentation. I'm going to a show! I'm also going to ride my (stationary) bike in the morning. And tomorrow I'm leaving work early to go spend some time with my daughter! And… perhaps a date or two is on the horizon.

Matur suwun kanggo Julie babagan ide kanggo kiriman iki !!!

27 Komentar

  1. 1

    Doug,

    Matur suwun maneh kanggo kabeh pitulung sing wis diwenehake. Iku banget dihargai. Aku rumangsa begja nemokake wong ing wilayahku sing bisa menehi wawasan kaya sampeyan.

    Aku ngarep-arep uga taun ngarep; sanajan, ing dhaptar proyek sing ora bisa ditampa kanggo proyek senior taun ngarep nggawe situs web. Aku ora yakin 100% manawa bakal kalebu apa sing bakal aku lakoni, nanging muga-muga ora.

    Pungkasan, matur nuwun dadi blogger sing darmabakti. Kaya sing sampeyan ngerteni, aku maca blog saben dina, lan dadi pandhuan utama.

    • 2

      Stephen,

      Sampeyan murid sing hebat. Aku seneng banget gaweyan sampeyan sadurunge sampeyan ngubungi aku… nuduhake akeh inisiatif.

      Lan sampeyan seneng banget! Aku ngarep-arep bisa ndeleng apa sing sampeyan pikirake. Sampeyan ngerti, aku ketemu bocah sing berkembang Kasedhiya lan dheweke padha karo sampeyan. Aku ora yakin sampeyan bakal ngluwihi kabisan ing wektu sing cepet!

      Doug

      • 3

        Doug,

        Iki bakal apik banget amarga bisa nambah dandan, nanging mengko ora ana sing njaluk tulung. Haha. Anggere sampeyan mesthi ana ing kana kanggo pendapat kaping pindho.

  2. 4

    Aku lungguh ing kene suwene 10-15 menit mung njupuk kabeh sing sampeyan tulis. Man, iki kiriman jero nanging kebak kejujuran lan nyurung wong ing mburi blog.

    Aku kaya sampeyan Doug kanthi meh kabeh wektu siyaga uga mbukak wektu kanggo proyek lan proyek.

    Ana sing aku ngerti nalika kepungkur yaiku sing sampeyan sebutake ing kiriman sampeyan. Geeks kaya kita kudu tangi lan mlaku adoh saka komputer sawetara wektu.

    Saiki aku ora ngomong yen aku nunggang sepeda udakara 20 mil kaya kanca sampeyan, nanging aku nyoba lan mlaku adoh saka komputer kaping pindho saben dina kanggo mlaku-mlaku. Iki mbantu ngulurake sikil lan gegerku lan getih saya gedhe.

    Aku nyaranake sampeyan nyoba perkara sing padha, sanajan mlaku-mlaku ing dalan lan bali. Saben sithik mbantu.

    Minangka kanggo urip pribadi sampeyan, pancen apik banget babagan tanggal utawa loro sing ana ing cakrawala, priksa manawa dheweke dudu geek lan maksudku kanthi cara sing paling apik, tinggalake PocketPC sampeyan ing omah utawa mateni kabar.

    Gawe kencan kanthi tliti babagan proyek kodhe.

    Masa depan sampeyan katon cerah Doug. Kita kabeh kudu nemoni munggah-mudhun urip lan nyambut gawe. Iki nggawe karakter lan bocah sing duwe sawetara 🙂

    Semoga sukses ing urip, katresnan lan nyambut gawe. Maksudku saka ati Doug.

    Aku seneng yen wis dadi kanca, sanajan pasang surut, sing ora mateni kita mung nggawe kita kuwat…

  3. 5

    Kabeh perkara sing apik kanthi moderat. Ujare Nuff.

    Lan aku andhap asor yen aku lebokake lebet ing bonnet sampeyan supaya bisa lunga lan seneng dhewe. Pancen akeh sing paling apik babagan Indy! Wong-wong ing kutha iki apik banget lan jagad iki bakal dadi papan sing luwih apik yen kita kabeh seneng karo lingkungan sampeyan. Ngganti jagad diwiwiti kanthi ngganti jagad Sampeyan.

  4. 6

    @Julie: Aku ora ngerti Doug nganggo bonnet 🙂

    Matur nuwun kanggo mbantu Doug dadi motivasi kanggo milih awake dhewe. Apik tenan.

    Aku setuju 100%, kabeh sing apik kanthi moderat.

    Saiki, yen kita bisa entuk gambar Doug nganggo bonnet, dina iki bakal rampung… hehe.

    • 7

      LOL. Aku bakal nggarap gambar kasebut. Aku yakin sawetara kanca artis grafis sing duwe katrampilan Photoshop sing gila bisa mbantu aku yen DK ora dadi peserta sing gelem. Saiki, aku nembe ngerti yen kanthi tembung "lebah ing bonnet" aku ngeculake kucing metu saka tas yen aku negarawan minangka bocah wadon kutha ing papan sing apik iki.

  5. 9
    • 10

      Cycleputer metu lan kita bisa uga kudu ngobrol! Ana wong lokal ing kene sing duwe alat tulis kanthi tampilan 6 panel ... Aku ndeleng gambar ing koran. Dheweke, mesthine uga duwe insinyur sistem full time dhewe ing omah.

  6. 11

    "Fotoku nganggo boneka wis rusak wiwit sadurunge, sadurunge jaman web."

    Dadi aku kira ora ngirim ngirim salah siji saka sampeyan ing jaman Angkatan Laut nalika nganggo bonnet? Sampeyan tahap banget ngelingi nanging manungsa, sampeyan dadi hoot ho

  7. 12

    Hai Doug,

    Pos sing apik, lan sampeyan pancen bener. Saiki aku nggarap PhD lan miwiti bisnis ing wektu sing padha, mula aku cocog karo sampeyan yen digodha kanggo ngrusak sajrone seminggu ing ngarep komputer. Rong taun kepungkur, aku lan bojoku (oh yeah, lan aku wis omah-omah) nemtokake manawa kita bakal nyisihake wektu "ora bisa dirundingake" kanggo siji liyane (kita durung kliwat tanggal wengi jumuah ing 2 taun), lan kanggo olahraga (olahraga paling ora 1/2 jam saben dina). Mangkene sawetara perkara sing wis daklakoni kanthi apik. Mungkin bakal migunani kanggo sapa wae sing berjuang karo iki:

    1. Aku nyoba lan nyimpen maca apa wae sing kudu daklakoni, banjur cetak lan diwaca nalika nganggo sepeda nulis sajrone 1/2 jam. iki rada suwe, nanging aku) tetep siyaga nalika maca makalah ilmiah lan b) mateni 2 manuk kanthi watu siji (kerja lan olahraga)

    2. yen aku nemoni masalah lengket sing mbutuhake mikir, mula aku mlaku-mlaku, latian cepet ing gym, utawa game basket cepet, lan mikir babagan topik kasebut nalika daklakoni. nggumunake apa perspektif sing bisa dipikolehi babagan prekara sing beda-beda, lan endorfin mlaku luwih dhuwur.

    3. mentorku nganakake rapat mlaku-mlaku, lan aku uga wis nindakake perkara kasebut. padha apik kanggo ngganti perspektif.

    ps apa sampeyan ngerti manawa Thomas Jefferson dilaporake ngleksanani 2 jam saben dina?

    • 13

      Kristen,

      Pitutur sing apik tenan. Aku pancen paling apik ing target target lan njaga - dakkira bakal ngetutake sampeyan ing kene! Kabeh 3 solusi yaiku sing bisa daklakoni kanthi cepet ... utamane 1 lan 3. Aku bakal mlaku-mlaku bengi awan iki!

      Matur suwun - lan muga-muga sukses ing PhD. Yaiku prestasi sing apik tenan. Aku ngarep-arep bali sekolah lan njupuk MBA. Aku ora yakin manawa PhD bisa digunakake, nanging aku seneng sekolah bisa kedadeyan kanthi alami. Kita bakal weruh apa sing bakal ditindakake mbesuk!

      Matur suwun inspirasi lan tips!
      Doug

  8. 14

    Doug, aku seneng banget maca blog sampeyan nanging sing iki pancen dakeling-eling. Aku rumangsa yen sampeyan nggambarake nalika maca. Dakkira apik banget yen ana liyane kaya kita ing njaba. Matur nuwun kanggo akun sing kejam banget sajroning urip. Lan semoga sukses ing "masa depan"!

    • 15

      Matur suwun Patric! Aku ora mikir manawa sampeyan bakal ndeleng pangowahan ing blog ing kene… umume bakal ana gandhengane karo pakaryan lan kesehatan ing njaba blog. Yen kiriman iki mbantu wong liya supaya bisa ndeleng awake dhewe, iku paling apik!

      Mesthi, dina anyar diwiwiti kanthi sepedha olahraga esuk iki lan wis mati. Aku mikir ana batere ing endi wae sing kudu diganti saben pirang taun ... aku mung kudu golek!

  9. 16

    Goleki! Apa sampeyan ngerti yen Mike ninggalake sepedha non-listrik ing kana bengi! Kita lagi mlaku-mlaku luwih akhir-akhir iki.

  10. 17

    Doug,

    Matur nuwun kanggo nuduhake akeh dhewe. Aku mikir manawa akeh wong sing bisa nemokake dhewe ing kapal sing padha! Nalika aku miwiti blog, aku pancen kepenak banjur aku nglirwakake wong-wong sing ana ing sekitarku. Gampang "tetep omah" lan "sambung" karo komputer lan kabeh kanca blog anyar (sing aku tresnani banget!). Sawetara wulan kepungkur, aku wis nyoba metu karo acara sosial profesional uga nindakake sawetara jaringan lokal (ing kene ing San Diego, penting banget kanggo kontak lokal!). Iki pancen menehi energi lan ngunggahake ora mung kanggo kesejahteraan nanging uga bisnis.

    Aku ora nate blog ing akhir minggu, lan apa angele, terkadang aku malah ora nguripake PC ing akhir minggu! Nggawe tembok ing antarane kerja lan urip pribadi iku penting kanggo aku.

    Saiki, Doug, lunga menyang kana lan nuli akhir minggu sing apik! Blog sampeyan disenengi! 🙂

  11. 18

    “Dina anyar ku diwiwiti nganggo sepeda olahraga esuk iki lan wis mati. Aku mikir ana batere ing endi wae sing kudu diganti saben taun suwene? Aku mung kudu golek ”

    Kabeh gagal, waca manual 🙂

    Sampeyan bisa uga ing area sing ditampilake ... goleki prekara lawang sworo cangkem.

    Yen cuaca ngidinke, coba mlaku-mlaku sore iki… supaya getihmu mili.

  12. 19

    Sampeyan begja sampeyan ora manggon cedhak karo aku, kita bakal duwe bir saben minggu utawa bisa uga luwih asring, kita malah bisa menyang gym! Sampeyan komunikator sing wasis.

  13. 20
  14. 21
  15. 26

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.