Kalkulator: Ngitung Ukuran Sampel Ukur Survei Sampeyan

Kalkulator Online Kanggo Ngetung Ukuran Sample Kanggo Survei

Ngembangake survey lan njamin sampeyan duwe tanggapan sing bener yen sampeyan bisa nggawe keputusan bisnis mbutuhake keahlian sing cukup. Kaping pisanan, sampeyan kudu nggawe manawa pitakon sampeyan takon kanthi cara sing ora bias nanggepi. Kapindho, sampeyan kudu nggawe manawa survey kanthi cukup akeh wong supaya bisa entuk asil statistik sing valid.

Sampeyan ora prelu takon marang saben wong, iki mesthi intensif kanggo pegawe lan cukup larang. Perusahaan riset pasar ngupayakake nggayuh kapercayan sing dhuwur, kesalahan sing kurang nalika entuk jumlah minimal sing dibutuhake. Iki dikenal minangka sampeyan ukuran sampel. Sampeyan sampling persentasi tartamtu saka populasi umume sing bakal entuk asil sing nyedhiyakake level kapercayan kanggo validasi asil. Nggunakake formula sing ditampa kanthi umum, sampeyan bisa nemtokake sing bener ukuran sampel sing bakal makili populasi kanthi sakabehe.



Yen sampeyan maca iki liwat RSS utawa email, klik situs kanggo nggunakake alat kasebut:

Ngetung Ukuran Sampel Survey Sampeyan

Kepiye Cara Sampling?

Formula kanggo Nentokake Ukuran Sampel Minimal

Formula kanggo nemtokake ukuran conto minimal sing dibutuhake kanggo populasi tartamtu yaiku ing ngisor iki:

S = \ frac {\ frac {z ^ 2 \ kaping p \ kiwa (1-p \ nengen)} {e ^ 2}} {1+ \ kiwa (\ frac {z ^ 2 \ kaping p \ kiwa (1- p \ tengen)} {e ^ 2N} \ tengen)}

Where:

  • S = Ukuran sampel minimal sampeyan kudu survey diwenehi masukan.
  • N = Total ukuran populasi. Iki ukuran segmen utawa populasi sing pengin sampeyan evaluasi.
  • e = Margin Kesalahan. Kapan sampeyan conto populasi, bakal ana wates kesalahan ing asil kasebut.
  • z = Sepira yakin sampeyan manawa populasi bakal milih wangsulan ing sawetara tartamtu. Persentase kapercayan diterjemahake ing skor z, jumlah panyimpangan standar proporsi tartamtu adoh saka tegese.
  • p = Penyimpangan standar (ing kasus iki 0.5%).

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.