Apa Pemasaran Tepat-Jam (JITM) lan Napa Pemasar Ngadopsi?

Cukup ing Pemasaran Wektu - JITM

Nalika aku kerja ing industri koran, manufaktur sing tepat wektu iki cukup populer. Bagéyan saka apresiasi yaiku sampeyan bakal nyuda dana sing ana ing stok lan panyimpenan, lan luwih bisa nyiyapake permintaan. Data minangka aspek sing penting, njamin manawa ora bakal entek inventaris sing dibutuhake nalika fleksibel lan bisa memenuhi panjaluk para pelanggan.

Amarga data pelanggan sing akeh dadi kasedhiya ing pemasaran, perusahaan bisa ngoperasikake pemasaran kanthi presisi sing padha. Napa nggawe tanggalan konten tahunan sing bisa uga ora bisa ditrapake sawetara wulan? Pemasaran kanthi ati-ati upaya nyedhiyakake kesempatan kanggo fleksibel nanging tetep njamin strategi pemasaran jangka panjang digunaake lan target bisa digayuh.

Apa sing diarani Marketing Just Time?

Pemasaran tepat wektu fokus mung nggawe konten pemasaran sing dibutuhake, yen dibutuhake, lan cocog karo kabutuhan konsumen sing minat persis nalika lagi swasana tuku. Bentenipun, strategi pemasaran massal fokus ing nggawe konten ekstensif sing tujuane bisa nggayuh pamirsa sing jembar. Miturut survey, strategi iki kabukten dadi kurang sukses, amarga CMO ujar manawa 20 persen pelanggan umume tekan sing kepengin produk sing dipromosekake utawa bisa tuku. Accenture Interaktif

Accenture Interactive ngenali 38% perusahaan minangka pemasar wektu sing tepat wis ngasilake bathi taunan luwih saka 25% dibandhingake mung 12% kancane. Dheweke uga ndhisiki kurva babagan kapabilitas ing ngisor iki:

  • Eling sampah - 82% nglaporake upaya gedhe kanggo nyuda inefisiensi pemasaran ulang
  • Keluwesan pemasaran ing wektu sing tepat - 57% kepenak banget bisa nuduhake pesen sing pas karo konsumen ing wektu sing tepat
  • Kemampuan kanggo nggawe wawasan pelanggan - 87% duwe karyawan kanthi katrampilan analitis khusus kanggo ngembangake wawasan pelanggan sing bisa ditindakake
  • Integrasi digital sing luwih dhuwur - Perusahaan pemasaran tepat waktu ora ngisolasi upaya pemasaran digital saka organisasi pemasaran liyane, amarga 58% nggambarake inisiatif #market digital lan tradisional minangka integrasi banget
  • Merdika nganggo teknologi - 58% nglaporake kamardikan lengkap nalika njupuk keputusan investasi IT - nuduhake manawa hubungan CIO-CMO dadi luwih kolaboratif ing perusahaan pemasaran sing pas.

Pemasaran Teping-Jam dadi praktik sing luwih umum, kaya sing dideleng saka paneliten Accenture Interactive.

Kanthi nggunakake praktik tepat wektu, kita bakal ndeleng organisasi pemasaran terkemuka mbukak kunci nilai sing sadurunge kepepet utawa ora bisa dipikolehi. Nilai kasebut umume entuk saka kemampuan para pemasar sing tepat wektu kanggo melu pelanggan nalika butuh lan ngindhari sampah. Paul Nunes, direktur ngatur, Institut Accenture kanggo Kinerja Tinggi.

Accenture

Langkah-langkah penting ing dalan pemasaran sing pas

Organisasi pemasaran pengin ganti dadi mung-ing-wektu organisasi kudu nimbang rekomendasi ing ngisor iki:

  • Operasi ngoptimalake. Ngasah operasi lan nglatih wong supaya cepet nglakokake; kanggo nanggepi luwih cerdas lan luwih cepet; kanggo golek wawasan lan ngowahi sajrone pirang-pirang dina utawa pirang-pirang minggu, dudu pirang-pirang wulan. Sijine bakat lan keputusan sing luwih cedhak karo garis depan, agregat wawasan banjur tindakake. Optimalake struktur pamrentahan lan priksa manawa sampeyan ngerti sapa sing tanggung jawab lan tanggung jawab kanggo saben keputusan, ngilangi langkah-langkah proses lan pasrah nalika sampeyan bisa.
  • Dadi "pamireng" sing efektif. Rungokake liwat media sosial supaya isyarat bisa ditindakake, lan dadi luwih kepenak nggunakake data sing ora kabentuk kanggo njupuk keputusan adhedhasar kombinasi pemahaman lan naluri adhedhasar data.
  • Ngatasi pratondho utama ora mung kanggo massa. Setel unit analisis ing interaksi individu bebarengan karo pendekatan kampanye sing wiyar minangka sarana kanggo nggayuh kualitas total ing antarane interaksi pelanggan. Ora mung saiki kudu ngatasi wong akeh, nanging uga kudu nimbang wong sing prediksi apa norma ing mbesuk.

Organisasi Pemasaran sing Tep Waktos

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.