Crita Sejatine: Drop Database? Klik… Doh!

Ndedonga

Ing ngisor iki crita sejatine, tanggal saiki udakara jam 11 esuk nalika arep mangan awan. Iki dudu kiriman sing mbayar, nanging aku wis nambah link BESAR menyang perusahaan amarga dheweke ngirit bokong!

Pangembangan 101 ujar manawa nalika nggawe kode karo data utawa data sampeyan, sampeyan luwih dhisik nggawe serep. Ora ana sing istiméwa. 15 menit wektu sing dibutuhake supaya bisa gawe serep bisa ngirit wulan utawa taun kerja.

Dina iki, aku ngilangi Pengembangan 101.

Nalika mbusak plugin, aku ngerti ana sawetara tabel sing ana gandhengane karo plugin kasebut. Aku cepet milih tabel banjur klik TUTUP.

Mesthine, peringatan wajib muncul saka browser nanging aku, sing cerdas, wis nduwe jempol jempol tombol enter kanthi gemeter. Wayahe sabanjure kedadeyan alon-alon ... nalika jempolku miwiti perjalanan mudhun, menyang tombol, aku wiwit ngati-ati peringatan ing browser.

"Sampeyan yakin pengin ngeculake Database mydatabasename?" Klik.

Aku ora yakin sebabe kemampuan maca lan kognitif dikatutake dening jempolku nalika ngetik tombol enter, nanging kedadeyan sing ora bisa ditolak. Aku mung mbusak database WordPress.

Aku langsung krasa mual lan kringet adhem mlebu ing bathuk. Aku cepet mbukak aplikasi FTP lan nggoleki server kanggo sisa-sisa database sing bisa uga wis dihapus. Sayange, server web ora duwe tong sampah. Dheweke cukup trampil mriksa kaping pindho karo sampeyan sadurunge sampeyan nggawe kesalahan.

Aku bodho.

Minangka pilihan pungkasan, aku mlebu panel kontrol hosting, mbukak tiket dhukungan lan nulis ing ngisor iki:

Aku mung mbusak basis data ing serverku. Tulung critakake yen sampeyan duwe sawetara proses cadangan kanggo mulihake. Iki gaweyan uripku. Sob Hitch Sambat.

Oke, aku sejatine ora ketik tangis, kendhil lan sambat - nanging sampeyan yakin yen bokong kaya ngono sing daklakoni nalika nulis tiket. Sajrone 2 menit, aku duwe wangsulan liwat email:

Dear Customer,

Sampeyan bisa mlebu menyang Akun Reseller lan njaluk dipulihake saka opsi Produk. Rega pamulihan $ 50.

Thanks!

Mesthi wae ... Aku menyang kaca produk lan ing kabeh kamulyan, minangka ikon kanggo njaluk restorasi. Formulir sederhana takon tanggal sing pengin digunakake lan uga ngetik informasi sing ditrapake. Aku mung nulis jeneng basis data lan njaluk supaya mulihake cadangan paling anyar.

njaluk mulihake

Sajrone 20 menit, situsku digawe serep dikurangi 2 kiriman paling anyar. Aku nggabungake maneh kiriman kasebut kanthi cepet saka email (ing ngendi aku langganan feedku) lan situsku wis 100% bali. Aku uga ora kejawab 1 komentar (nuwun sewu Jason!).

Aku wis suwe karo host iki. Saiki aku karo Flywheel lan backup malam kanthi otomatis minangka bagean saka penawaran kasebut.

Yen aku duwe keluhan, yaiku yen tiket wis ditutup, sampeyan ora bisa komunikasi karo wong liya. Muga-muga sampeyan bisa nambah komentar menyang tiket dhukungan sing ditutup.

Dina iki mesthine bakal ujar, "Matur Nuwun!".

4 Komentar

  1. 1

    Aku ora sengaja nundha DB sing uga dudu maksudku 🙂

    Untunge, webhost uga nyimpen serep 🙂

    Dreamhost sejatine mung ditambahake wulan pungkasan, aku yakin bisa nemokake serep dhewe kanthi gratis, sing apik banget, lan kalebu file sing sampeyan karepake.

    Sawise ngilangi DB pisanan kanthi ora sengaja aku miwiti nindakake apa sing dakkarepake sing kudu daklakoni, ngekspor DB menyang salinan lokal. Luar biasa, aku sejatine nggunakake sawise nggawe barang bisu 🙂

  2. 2

    Kita dadi apik banget nalika nindakake perkara sing paling ala. Aku wis ana ing kana lan ngrampungake lan kaya sing diandharake Alex, aku isih kudu nggunakake cadangan.

    Bungah sampeyan bisa mulihake.

  3. 3

    Bungah sampeyan bisa metu saka kekacoan kasebut! Pirembagan babagan blogocide nalika sampeyan ngganti url, mesthine bakal mateni!

    Aku ora njupuk kesempatan nganggo perkara iki, lan nggawe serep kanthi rutin, ora mung nalika arep ngowahi. Aku nggunakake plugin wp-db-backup sing ngirim email backup lengkap saka database saben Senen, sanajan sampeyan bisa milih sepira kerepe sampeyan pengin. Aku nyaranake iki kanggo sapa wae amarga pancen ana masalah sing sampeyan jelasake ing ndhuwur, nanging uga yen ora ana hacking utawa masalah liyane sing bisa ndadekake database sampeyan ora ana gunane. Apike sampeyan bisa mbayar dhuwit kanthi mulihake host, nanging luwih gampang lan luwih murah yen cadangan sampeyan bakal diwenehake.

    Ojok opo maneh Doug 😉

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.