Gagasan Jeneng Hakim Saka Perspektif Penonton

Depositphotos 79863324 m 2015

Nalika menehi ide babagan ide jeneng, elinga pengalaman nyata, dudu pengalaman semu saka presentasi kreatif. Mangkene, nalika sampeyan ngandhani utawa nuduhake ide jeneng menyang wong sing duwe maksud tuku utawa saran, dheweke ora duwe pengalaman sing padha karo konsumen ing lapangan.

Nalika nyedhiyakake ide jeneng, klien utawa kolega bakal nggawe otak sing logis lan sadar. Dheweke bakal mikir, "apa aku seneng?" Prilaku iki ora cocog karo prospek pengalaman, pelanggan, investor, karyawan, donor, pangguna (lan liya-liyane).

Uga eling, mung wong ing industri merek lan pemasaran sing nggunakake akeh wektu kanggo milih pro lan kontra jeneng. Ya, kajaba jenenge pancen ala, mula. Banjur sampeyan bisa nemokake Joe Consumer duwe pesta sindiran sethithik kanthi biaya sampeyan. Nanging yen jeneng sampeyan cocog karo strategi merek sing dianggep apik, prospek rata-rata ora nggunakake milidetik kanggo kritik logis.

Kasunyatane yaiku wong ngalami jeneng ing level emosional, nanging ora sadar. Ayo ucapake wicara lift sampeyan kaya:

Hai, aku Jan Smith, konsultan mesin telusuran karo Gazillions. Aku ngewangi wong navigasi web nalika nggoleki informasi sing bener.

Pamireng ora mikir:

Apa aku seneng jeneng kasebut? Apa masuk akal? Apa kabeh seneng jeneng kasebut? Apa jeneng kasebut nyritakake babagan perusahaan iki.

Ora, pamireng ngolah kabeh sing wis dicritakake (lan bisa uga ngerteni petunjuk sampeyan supaya bisa dipercaya kabeh nalika mbukak dhaptar 20 perkara sing kudu ditindakake mengko dina kasebut.) Jeneng bisnis utawa produk sampeyan mung siji informasi cilik. Nalika otak kejiret, mula bisa mindhai file internal babagan jenenge utawa beda karo emosi sing ana gandhengane. Otak bisa ndhaptar hit cepet kaya:

Gazillions. Iku akeh. Muni kaya nyenengake. Ora biasa. Mungkin beresiko. Kudu ngrungokake luwih.

Aku ora ateges ngarani jeneng iku ora penting. Nyatane, minangka bagean penting saka sistem sinyal merek sampeyan. Jeneng kasebut menehi nada utawa menehi informasi utawa kalorone. Kaya logo utawa sawetara titik tutul liyane, jeneng minangka titik entri kanggo gambar lan perasaan sing bakal dibentuk ing sekitar sampeyan, perusahaan, produk, lan layanan sampeyan.

Intine yaiku babagan lingkungan gawean saka tinjauan kreatif. Apa sampeyan nindakake dhewe, nggarap konsultan utawa konsultan, sampeyan kudu menehi umpan balik saka perspektif panampa pesen. Saiki, coba golek jeneng sing apik.

One comment

  1. 1

    Aku bakal duwe wangsulan sing beda banget babagan iki sadurunge aku maca Blink (buku Malcolm Gladwell). Sejatine ngrampungake pangadilan sworo seru sing saben dina ditindakake.

    Sadurunge maca Blink, aku bakal ujar "takon akeh wong lan delengen wong sing paling apik" nanging proses nggawe keputusan pancen luwih subliminal. Luwih angel nggawe keputusan pemasaran yen sampeyan nganggep iki.

    Kanggoku, Blink kaya wit ilmu ing Alkitab. Aku ora yakin yen aku luwih seneng nginep ing peteng.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.