Nggunakake jQuery kanggo Nggawe Kaca Web Biasa

jQuery

JavaScript dudu basa sing paling gampang kanggo sinau. Akeh pangembang web sing ngerti HTML standar cukup diwedeni. Sawijining kerangka kerja JavaScript anyar wis ana sawetara saiki lan wiwit nggegirisi web kanthi cepet.

Kabeh browser modern bisa mbukak JavaScript kanthi efisien (sawetara modifikasi pungkasan menyang Firefox wis tenan nyepetake mesin,). Aku nyaranake ndownload lan nggunakake Firefox - ing Plugins piyambakan nggawe paling berharga.

jQuery minangka kerangka JavaScript sing saiki saya akeh eksperimen. Nalika nggawe placeholder kanggo wiwitan anyar, kita ora duwe cukup isi kanggo situs lengkap nanging pengin nggawe kaca sing apik sing bakal nerangake apa sing bakal kedadeyan. Lan kita pengin nindakake sawetara menit!

jQuery nindakake siasat.

Telusuri jQuery + meh kabeh, lan sampeyan uga bakal nemokake manawa pangembang wis nggawe solusi, sing diarani plugin, sing wis siyap! Ing kasus iki, aku nggoleki "jQuery carousel" lan nemokake sing fantastis, lengkap solusi jQuery carousel ing Dynamic Drive.

Babagan liyane sing apik babagan jQuery yaiku kode saiki dadi host Google. Asile, sampeyan ora prelu ngunggah jQuery menyang server sampeyan dhewe, utawa uga para pamaca situs web sampeyan kudu ndownload saben-saben. Yen wis tekan siji situs kanthi referensi menyang jQuery, cache otomatis digunakake kanggo situs sampeyan!

Cukup tambahake kode ing tag sirah lan sampeyan mbukak lan mbukak karo jQuery:


Kanggo mbukak carousel, aku kudu ngunggah lan ngrujuk skrip stepcarousel:


Sawise iku, ngowahi kaca iku gampang! Aku nyelehake carousel ing div sing diarani kampus lan Strip saka panel ing div diarani sabuk. Aku banjur nambah potongan kode setelan ing label awakku.

Sampeyan bisa ngatur tumindak kanthi rada sithik. Ing kasus iki, aku ngowahi skrip supaya bisa mbukak kanthi otomatis nalika kaca akeh. Aku ngatur kacepetan lan durasi sing ditampilake saben panel, uga tombol kanggo muter panel kanthi manual ngiwa lan nengen. Fitur liyane sing apik kanggo plugin iki - nalika tekan panel pungkasan mundur bali menyang sing pertama!

Yen sampeyan wedi gawe program utawa JavaScript medeni, jQuery bisa dadi solusi kanggo sampeyan. Umume, sampeyan mung kudu nyalin lan nempelake referensi file, nyunting sawetara setelan, nyusun kaca kanthi bener… lan sampeyan lagi aktif lan mbukak.

3 Komentar

  1. 1

    Saiki aku nggawe situs web maneh lan ngarahake diluncurake akhir minggu iki yen kabeh apik. Aku nggunakake jQuery kanggo sawetara aspek lan saiki ora duwe keluhan. Kabeh kayane bisa menehi krasa "web 2.0" lan muga-muga mung bakal muji situs sing wis rampung.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.