Apa Media Sosial dilindhungi Kanthi Wicara Bebas lan Pers Gratis?

Iki bisa uga minangka salah sawijining acara sing paling medeni yaiku ngancam kebebasan ngomong lan pers bebas ing negara iki. Senat wis lulus a hukum tameng media sing nemtokake jurnalisme lan ing endi siji-sijine kelas jurnalis sing dilindhungi yaiku sing melu kegiyatan nglumpukake warta sing sah.

Saka 10,000 tampilan sikil, tagihan kasebut katon apik banget. LA Times malah ngarani "RUU kanggo nglindhungi wartawan". Masalahe yaiku basa sing ndasari sing ngidini pamrentah nemtokake apa a Wartawan yaiku, sapa a Wartawan yaiku, utawa apa nglumpukake warta sah punika.

Iki dakpilih. Jurnalisme warga negesake tekanan kanggo pamrentah sing mbabarake akeh masalah. Mesthi ana dhukungan loro-partisan kanggo nemtokake maneh lan nyuda ruang lingkup sapa utawa apa jurnalisme. Sapa wae sing ngancam bakal mbabarake masalah pamrentah bisa uga kelangan proteksi pers ing Konstitusi kita. Kabeh politisi seneng ... tegese bisa nggunakake pasukan pamrentah kanggo ngancam lan medeni wong sing ora setuju.

Apa sampeyan setuju Edward Snowden utawa ora, informasi sing diluncurake menehi informasi marang masarakat lan nyebabake program sing NSA ndelok kita. RUU iki ora kena pengaruh legalitas sing ditindakake Snowden. Nanging sing nggegirisi, bisa nyebabake wartawan sing ngeculake sah utawa ora, dheweke wis dadi warga negara Amerika. Wis ngeculake bahan klasifikasi nglumpukake warta sah?

Antarane 1972 lan 1976, Bob Woodward lan Carl Bernstein muncul minangka loro wartawan sing paling misuwur ing Amerika lan banjur dikenal minangka wartawan sing ngrusak Watergate, crita paling gedhe ing politik Amerika. Umume informasi sing diwenehake diwenehake liwat informan ing Gedung Putih. Apa kuwi nglumpukake warta sah?

Bisa uga Republik sing duwe kekuwatan bisa negesake manawa MSNBC ora sah. Mungkin Demokrat sing kuwasa bisa negesake Fox News ora sah. Kepiye yen ana jurnalis mbabarake skandal pamrentah sing gedhe kurang saka pangumpulan warta sing sah? Apa dheweke bisa dilebokake ing kunjara lan skandal dikubur? Iku mung masalah ing media tradisional. Bakal tambah parah yen sampeyan mikir babagan Internet lan nulis artikel ing Wiki dilindhungi (sampeyan bisa uga ora diklasifikasikake dadi blogger utawa wartawan).

What about when you start a Facebook page to oppose or support a topic. You spend a ton of time curating information the internet, sharing it on your Facebook page, growing an audience and building a community. Are you a journalist? Is your Facebook page protected? Did you gather the information you shared legitimately? Or… could you get sued by the opposition, the community shut down, and even get locked up because you're not protected under the Government's definisi.

Kanthi media sosial lan web digital, meh kabeh wong sing melu nglumpukake lan nuduhake warta. Kita kabeh kudu dilindhungi.

Mbalik nalika Konstitusi ditulis, sapa wae sing ana ing dalan sing bisa nyilih utawa nyithak mesin cetak yaiku Wartawan. Yen sampeyan bali maneh lan maneh sawetara makalah kaca sing dicithak nalika semana, mula ora bisa ditindakake. Politikus diapusi ngapusi mutlak kanggo nyalahake dheweke menyang publik supaya bisa ngubur aspirasi politik. Dadi wartawan ora mbutuhake gelar ... sampeyan ora kudu ngeja utawa nggunakake tata basa sing cocog! Lan organisasi warta ora katon nganti pirang-pirang dekade mengko nalika koran wiwit tuku sirkulasi sing luwih cilik. Iki nyebabake mogul media warta sing saiki kita lakoni.

Wartawan pisanan mung warga sing ora ngerti kabar kasebut. Ana nol legitimasi to who they targeted, how they acquired the information, or where they published it. And yet… our leaders of our country… who were often the target of these attacks… chose to protect the rights of free speech and journalism. They chose, intentionally, not to define what the press was, how news was gathered, or by whom.

Aku setuju tenan Matt Drudge ing iki, sapa Drudge Report bisa uga ora dilindhungi miturut tagihan iki. Iki minangka tagihan medeni sing diwatesi fasis, yen ora mbukak lawang.

2 Komentar

  1. 1

    Doug - mung mikir, aku duwe masalah nggunakake ekstensi buffer (ora nemokake URL) lan aku ora bisa nggunakake Google+ ing bar bareng amarga kaca "mudhun" lan aku ora bisa nggulung . Flare dadi funky.

  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.