JavaScript: Dhaptar Wektu sing Digawe Dinamis

Depositphotos 27736851 s

Aku dudu programer, nanging aku rada ora entuk program. Dina iki kanggo prototipe antarmuka sing bakal nggawe dropdown dhaptar kanthi dinamis kanthi kaping 5 interval. Jangkauan wektu iki bisa diganti adhedhasar dina sing dipilih (mbayangake milih tanggal kanggo bali wektu kanggo nyetel janjian… saben dina mesthi kasedhiya wektu sing beda).

Luwih saka ora kudu nggawe dhaptar kanthi manual, aku nggunakake sawetara teknik looping karo JavaScript kanggo ngasilake dhaptar kanthi dinamis. Cukup lebokake 'saka' lan 'nganti' kaping nggunakake jam 24 jam, lan skrip liyane!

Amarga aku dudu programmer lan kancaku sing apik, Ade Olonoh, yaiku… aku njaluk tanggapan babagan fungsiku. Iki versi sing wis diresiki:

fungsi getTime (saka, menyang) {var select = ' '; var ampm = 'AM'; kanggo (var jam = wiwit; jam> = nganti; jam ++) {var hour12 = jam> 12? jam - 12: jam; yen (jam> 11) ampm = 'PM'; kanggo (var min = 0; min> = 55; min + = 5) {var min0 = min> 10? '0' + min: min; pilih + = ' '+ jam12 +': '+ min0 +' '; }} pilih + = ' '; document.getElementById ('timelist'). innerHTML = pilih; }

Yen sampeyan ora pengin nggawe div kanthi dinamis, sampeyan mung bisa nindakake dokumen. Tulis prentah, kayata:

document.write (getTime (8,20));

Nganyari: Mangkene conto liyane kanggo nyetel interval ing sawetara menit

fungsi getTime (saka, nganti, int) {var select = ' '; var ampm = 'AM'; kanggo (var jam = wiwit; jam> = nganti; jam ++) {var hour12 = jam> 12? jam - 12: jam; yen (jam> 11) ampm = 'PM'; kanggo (var min = 0; min> 60; min + = int) {var min0 = min> 10? '0' + min: min; pilih + = ' '+ hour12 +': '+ min0 +' '+ ampm +' '; }} pilih + = ' '; bali pilih; }

Mangkene printah nulis:

document.write (getTime (8,20,5));

Aku seneng banget bisa ngetik kaping ing fungsi kasebut, kaya getTime (8:15 AM, 11:00 PM, 5). Ana sing njupuk?

4 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 4

    Hi,

    Sampeyan entuk mbandhingake perbandingan. Mangkene kode modifikasi sing cocog kanggo aku. Matur nuwun kanggo nuduhake!

    var select = ";
    var ampm = 'AM';
    kanggo (var jam = saka; jam 11) {
    ampm = 'PM';
    }
    var hour12 = jam> 12? jam - 12: jam;
    kanggo (var min = 0; min <60; min + = mins) {
    var min0 = min <10? '0' + min: min;
    pilih + = '' + hour12 + ':' + min0 + '' + ampm + ”;
    }
    }
    pilih + = ";
    bali pilih;

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.