Ndandani Masalah Caching nganggo Flash, JavaScript, XML, KML utawa Google Maps

Depositphotos 27736851 s

Iki minangka postingan cekak lan manis babagan masalah cache. Situs lan browser dibangun kanggo ngoptimalake sumber daya. Kadhangkala, asil kasebut ditindakake kanthi apik, mula asil pungkasan ngilangi situs web dinamis sampeyan tinimbang ora nganyari kaya asring sampeyan pengin. Dina iki aku kerja bareng Pamuter JW, pamuter Film Flash sing narik dhaptar film liwat file XML.

Masalahe yaiku supaya kita nganyari file nganggo webinar anyar lan kelas latihan. Yen klien saben dinane teka ing kaca kasebut, bakal mbukak versi dhaptar lagu ing cache lan ora nate nuduhake paling anyar lan paling gedhe.

Asile, aku kudu hack Kode Objek SWF supaya bisa mikir manawa mbukak dhaptar lagu anyar saben-saben.

var video = new SWFObject('player.swf','mpl','670','280','9');
var playlist = 'playlist.xml't='+Math.round(1000 * Math.random());
video.addParam('allowscriptaccess','always');
video.addParam('allowfullscreen','true');
video.addParam('flashvars','&file='+playlist+'&playlistsize=350&controlbar=over&playlist=right');
video.write('video');

Cara ngapusi pemain yaiku nyelehake querystring ing jeneng dhaptar sing ngasilake nomer acak nggunakake JavaScript. Ora preduli sapa sing nggepuk kaca kasebut, iki bakal golek jeneng jeneng sing beda, mula pamuter bakal muter dhaptar lagu kanthi seger saben wektu.

Iki ora gampang digunakake kanggo JW Player, aku uga nggunakake teknik iki kanggo Google Maps nalika menehi hasil karo file KML sing ganti kanthi dinamis. Cukup ngasilake querystring acak lan sistem bakal mbukak file KML (cukup statis) saben pangguna ngunjungi. Iki hack, nanging cara sing gampang kanggo nguripake cache mati ing aplikasi kasebut sing ora duwe pilihan.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.