Pemasaran Hoax? Papan reklame Understanding Ivar

IvarsBillboardSurfacing

Miturut Youtube, 72 jam video diunggah saben menit! Pangguna Twitter tweet 400 yuta kaping saben dina. Ing jagad sing rame banget, apike produk, situs web, utawa layanan dirungokake. Luwih angel maneh yen ora ana sing luar biasa babagan barang sing dipasarake. Saben dina, para pemasar ngadhepi tantangan supaya ora rame. Kanthi pangarep-arep stimulasi kreatif, aku dadi taun 2009 lan hoax papan reklame ing ngisor iki Rantai panganan laut Ivar ing Seattle, Washington.

Sejarah Pemasaran Kreatif Ivar

Ivar didegake dening Ivar Haglund, penyanyi masarakat Seattle sing nggawe akuarium pertama ing kutha kasebut. Restoran kasebut didegake amarga Ivar mikir yen kudu menehi panganan kanggo pengunjung panganan laut akuarium. Dheweke menehi restoran ing restoran sing ora umum, modeling salah sawijining dununge sawise omah panjang India. Wis puluhan taun, dheweke dadi sponsor kembang api lokal sing luar biasa, nggambar luwih saka 300,000 wong saben musim panas. Ing wilayah kasebut, Ivar Haglund minangka legenda.

Papan reklame ing jero banyu

Ivar miwiti kampanye papan reklame ing jero banyu kanthi ngumumake nemokake dokumen saka taun 1950-an sing nyedhiyakake peta papan reklame yen pangadeg restoran kasebut dicelupake ing Puget Sound. Mesthine, Haglund mbayangake masa depan ing ngendi konsumen bakal nyopir kapal selam ing jero banyu pribadi lan dheweke wis nyelehake papan reklame ing Sound kanggo entuk pariwara ing demografi sing nyurung kapal selam iki. Banjur, ana warta yen pelaut nemokake salah sawijining iklan papan reklame asli kasebut saka ngisor Puget Sound. Papan reklame kayu sing dibalekake ngiklanake mangkuk clam chowder udakara 75 sen lan dihiasi cat lan lumbung sing wis udan. Papan reklame liyane uga wis dibalekake.

Yen kondhisi papan reklame ora cukup kanggo mestekake sawetara keasliane, salah sawijining sejarawan sing paling dihormati ing Seattle maju kanggo negesake temuan kasebut. Paul Dorpat, sejarawan Negara Bagian Washington lan kolumnis koran kondhang ing kutha kasebut, nambah jeneng kasebut kanthi menehi pernyataan sing negesake manawa dokumen kasebut asli. Pendapat sing dipercaya, digabung karo tanduran sing direncanakake kanthi tliti lan nemokake papan reklame banyu palsu, cukup kanggo mbujuki masarakat yen papan reklame kasebut nyata. Kanggo mengeti penemuan kasebut, Ivar ngedhunake rega clam chowder dadi 75 sen saben mangkuk - rega sing padha ditampilake ing pariwara kasebut.

The Hoax Unravels

Ivar duwe tujuan supaya hoax bisa mlaku nganti promosi pariwara rampung, nanging rodhane wiwit dipateni sawise kampanye entuk kabar yen ana publikasi restoran utama. Nalika dijaluk komentar babagan crita kasebut, Donegan ngakoni yen ditemokake yaiku a kampanye pemasaran virus sing diwiwiti rada apik tinimbang sing diarepake. Sawise diakoni iki, sawetara anggota masarakat wiwit nyalahake eksekutif perusahaan Ivar amarga nandur papan reklame lan ngapusi masyarakat. Paul Dorpat, sejarawan Negara Bagian Washington uga nampa panas masarakat amarga main bareng karo aksi kasebut.

Kepiye Stunt Mengaruhi Dhasar Perusahaan

Sanajan sadhela publisitas ala, kampanye pemasaran kreatif iki sukses! Sajrone kampanye papan reklame, penjualan clam clam Ivar saya mundhak liwat 400 persen, mundhak luwih saka 60,000 adol dibandhingake taun sadurunge. Kaya sing kabukten saka artikel iki, masarakat ngelingi kampanye pemasaran kreatif iki lan isih ngobrol babagan iki. Telusuri Google kanggo Papan Tulis Billboard Undersea Ivar ngasilake luwih saka 360,000 asil.

Key Takeaways

Temenan, akeh rencana lan eksekusi nggawe papan reklame ing sisih ngisor Ivar dadi sukses. Ing ngisor iki minangka cara penting kanggo sampeyan mikir ::

  • Ana artefak fisik sing ngidini foto lan video dijupuk amarga artefak fisik ditemokake.
  • Crita kasebut disengkuyung dening sejarawan sing dipercaya lan lokal.
  • Perusahaan kasebut siyap lan kapitalisasi ing publisitas gratis kanthi mbuwang dhuwit kanggo iklan crita edan lan rega kerang kuping sing mudhun.
  • Crita kasebut pancen aneh nanging bisa dipercaya lan narik perhatian lan imajinasi masarakat.

Kaya sing sampeyan ngerteni, tim ing Ivar pancen luwih dhuwur. Yen sampeyan bakal sukses, sampeyan kudu gelem nindakake apa sing ora dikarepake wong liya. Gawe sesuatu sing ora validitas sing dhuwur banget. Nggawe crita lucu lan sepele dipercaya. Aja ngrampungake status quo. Ing pemasaran, krim kasebut pancen munggah ing ndhuwur.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.