Iki 10 Persentasi Paling Dhuwur

Ing sawetara wulan pungkasan, paling ora ana rolas rilis fungsi anyar ing aplikasi lan integrasi. Sayange, kita uga duwe sawetara proyek sing diwiwiti, pirang-pirang wulan kepungkur sadurunge tekane sing isih durung siap kanggo produksi. Iki dudu salah tim, nanging saiki dadi tanggung jawabku kanggo produksi.

Ora ana pitakonan manawa aku duwe tim sing tepat lan teknologi sing pas. Nanging 90% gaweyan wis suwe banget ditindakake.

Mangkene rencana supaya kita entuk 10% pungkasan:

Presenter gemeter

  1. Apa pangembang sampeyan nduduhake fungsi kasebut.
  2. Pangowahan panjaluk dokumen kanthi rinci lan entuk panriman saka tim kenapa pangowahan kasebut kudu ditindakake.
  3. Entuk persetujuan nalika pangowahan bakal dirampungake dening.
  4. Jadwalake demonstrasi sabanjure.
  5. Pindhah menyang langkah 1.

Sawise project bakal telat, resiko bener mundhak sing bakal njaluk telat maneh. Ing jobs kepungkur, aku wis bener krungu sighs saka relief nalika deadline iki bejat ... amarga mundut liyane wektu kanggo completion. Karyawan tansah pengin nggawe proyek gedhe lan gawe utamané tresna kanggo nuduhake mati bakat.

Kita duwe demo seminggu utawa luwih kepungkur sing ora bisa ditindakake kanthi apik. Pengembang muncul telat, dheweke miwiti panjaluk kanthi manual nganggo aplikasi (rada diretas), lan banjur transaksi gagal. Nalika gagal, ana bisu. Lan luwih meneng. Lan sawetara liyane. Kita ngobrol liwat sawetara kemungkinan solusi lan banjur sopan nutup demo.

Sawise demo, aku ngomong karo direktur pangembangan lan dheweke yakin manawa proyek kasebut wis 90% rampung.

Aku nerangake dheweke yen 90% tegese 0% penjualan. 90% tegese target ora bisa digayuh. 90% tegese pangarepan sing ditemtokake karo prospek lan pelanggan durung bisa dipenuhi. Nalika aku setuju sing 90% iku mayoritas saka karya, iku ora sukses nganti sing pungkasan 10% wis rampung. Sing nambah nganti 100% kanthi cara;).

Minggu iki, kita ndeleng demo maneh lan pancen apik banget. Saiki kita ngapiki produk pungkasan lan aku yakin bakal ngeculake ing minggu mbesuk yen wis setya marang klien. Aku supaya tim ngerti proyek carane gedhe padha lan pinten kita ngormati karya. Iki dudu homerun… sing bakal dadi nalika kita siyap produksi, nanging pangkalane mesthi dimuat.

Sawetara saran tambahan:

  • Tansah wis disetujoni tenggat wektu.
  • Sawise ana owah-owahan sing dibutuhake, re-evaluasi garis wektu lan setuju maneh.
  • Jadwalake demonstrasi kanthi akeh wektu kanggo nyiapake tim.
  • Setel pengarepan kanggo demonstrasi. Ayo tim ngerti manawa sampeyan seneng banget!
  • Sijine tim betah sing ngerti sing masalah uga njedhul, sampeyan mung ngarep-arep wong bakal ora.
  • Dadi dhukungan, aja ngenteni kegagalan banjur nyerang.
  • Pujian ing ngarep umum, kritik kanthi pribadi.
  • Aja ana kahanan apa wae, nggunakake demonstrasi kasebut minangka kesempatan kanggo motivasi kanthi isin. Sampeyan mung bakal menehi motivasi programer kanggo golek gaweyan!
  • Ngrameke sukses.

Elinga yen 10% pungkasan iku paling angel. Iki 10% pungkasan sing nggawe lan ngrusak bisnis. Perencanaan, persiyapan lan eksekusi ing 10% pungkasan bakal nggawe bedane.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.