Iki dudu kesalahan, nanging sampeyan dhewe

Aku ing tengah-tengah buku binge maneh, lan papat saiki lagi dak piring.
Cilik iku Anyar Anyar

Aku ngangkat Cilik iku Anyar Anyar, dening Seth Godin, akhir minggu iki. Aku wis seneng sanajan Pak Godin kaget banget. Yen aku wis maca sethithik babagan buku iki, aku bakal ngerti manawa materi kasebut minangka kompilasi karyane ... dakkira kaya ngrungokake 'Hits Paling Apik', apik banget dirungokake kabeh lagu ... nanging kepengin ngerti kenapa sampeyan ora ngerti mung ora ngrungokake kabeh cd sing ana ing rak.

Pungkasane, aku lali karo apa sing wis dakwaca utawa dirungokake saka Pak Godin. Iku kabeh sing nandhang sangsara. Pira buku sing sampeyan eling? Untunge, aku tuku hardcover amarga aku asring njupuk buku lawas lan nggoleki inspirasi lan ide. Iki minangka salah sawijining buku. Yen aku mung njupuk buku iki lan maca wacana sing bakal dakkandhakake, bakal regane 10 kaping tinimbang sing dakbayar.

Pak Godin minangka panulis sing bakat banget - asring ndadekake kahanan sing paling kompleks dadi istilah sing gampang bisa ditindakake. Ora akeh panulis liyane sing menehi inspirasi kaya ngono. Lan aku yakin ora akeh panulis liyane sing kaya ing ngisor iki kaya Pak Godin. Wacan dheweke ora ngandhani apa sing sampeyan tindakake salah utawa bener, dheweke mung takon lan negesake bab-bab sing nggawe sampeyan ngadhepi kahanan.

Ing kaca 15, Seth ujar:

Yen target target sampeyan ora ngrungokake, iku dudu kesalahan, nanging sampeyan dhewe.

Iki bisa uga ora katon kaya gedhe banget wow, nanging sejatine pancen. Pratelan kasebut bisa diowahi dadi macem-macem papan:

  • Yen pelanggan ora bisa nggunakake piranti lunak, iku dudu kesalahane, iku duweke sampeyan.
  • Yen prospek sampeyan ora tuku produk kasebut, dudu kesalahan kasebut, iku duweke sampeyan.
  • Yen dheweke ora ngunjungi situs web sampeyan, dudu kesalahane, sampeyan dhewe.
  • Yen karyawan sampeyan ora ngrungokake, dudu kesalahane, iku duweke sampeyan.
  • Yen bos sampeyan ora ngrungokake, dudu kesalahane, iku duweke sampeyan.
  • Yen lamaran sampeyan ora bisa digunakake, iku ora salah, nanging sampeyan dhewe.
  • Yen bojomu ora ngrungokake, dudu sing salah, iku duweke sampeyan.
  • Yen bocah ora ngrungokake, iku dudu kesalahane, iku duweke sampeyan.
  • Yen sampeyan ora seneng, dudu kesalahane, iku duweke sampeyan.

Dakkira intine yaiku apa sampeyan arep nggawe babagan iki? Seth terus:

Yen salah sawijining crita ora bisa digunakake, ganti apa sing sampeyan lakoni, aja nganti banter (utawa ngrengek).

Ganti apa sing sampeyan lakoni. Sampeyan duwe kekuwatan kanggo ngganti. Pangowahan ora ateges sampeyan kudu nindakake dhewe. Nyuwun tulung yen mbutuhake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.