Apa Pemasaran Sampeyan ilegal?

diborgol1

Pengacara David Castor, sawijining firma pengacara khusus kanggo bisnis startup lan SaaS, dikirim email liwat akhir minggu karo kabar yen FTC wis mapan karo korban pertamane ukum pambocoran anyar.

Minangka bagean saka proposal penyelesaian (PDF), perusahaan PR Komunikasi Reverb lan pamilik Tracie Snitker kudu mbusak komentar iTunes sing ditulis dening karyawan Reverb sing dadi pelanggan biasa lan sing gagal nyampekano hubungan antarane Reverb lan klien pangembang game. Kesepakatan kasebut uga nglarang Reverb lan Snitker supaya ora ngirim komentar luwih lengkap ing iTunes sing pura-pura saka konsumen independen utawa ora ngucapake hubungan antara perusahaan lan klien kasebut, miturut FTC.

dicekelIki pancen medeni banget. Sajrone rong dekade, aku ora yakin manawa aku kerja bareng utawa kanggo perusahaan pemasaran utawa PR sing TIDAK nyoba kanggo promosi barang lan layanan para klien. Aku terus promosi karo klien kapan lan ing endi wae - dudu amarga aku pengin ngapusi publik, nanging amarga aku yakin karo apa sing wis ditindakake. Aku nyoba nyampekano tumindakku saben - nanging aku yakin aku bakal kliwat tandhane.

Iki bisa ngganti kabeh. Amarga perusahaan pengin masang strategi komentar, strategi ngubungake, promosi, lsp ... katon kabeh bisa uga tumindak kriminal yen ditindakake ing Amerika Serikat lan ora nyritakake hubungane perusahaan lan klien.

  • bakal Pembalap Nascar kudu ngumumake sponsor ing saben wawancara amarga dheweke nganggo topi utawa ngombe soda? Apa dheweke kudu menehi pambocoran ing ngisor saben stiker bemper?
  • bakal Komite Tindakan Politik (PACs) kudu ngumumake saben komentar ing saben situs manawa dheweke kalebu bagean saka organisasi sing duwe hubungan mbayar karo politisi kasebut? Kepiye nalika dheweke ngirim ewonan anggota kanggo mbukak jajak pendapat kanthi online?
  • Yen aku nyebutake klien ing a presentasi utawa pidato minangka conto sing ora ana gandhengane karo hubungan kita, apa saiki aku kudu nyritakake manawa dheweke klien?
  • Pripun penggemar lan pengikut? Aku ora duwe cara kanggo nyampekano pirang-pirang wong sing ngetutake aku utawa pirang-pirang wong sing ngetutake amarga klien utawa aku klien. Apa nomer kasebut ngganggu pendapat umum lan digunakake kanggo marketing?
  • Aku mung nulis a buku blogging ing ngendi aku nggunakake akeh klien lan vendor (kalebu Castor Alerding) minangka conto ing buku kasebut. Apa aku bakal entuk denda amarga aku ora ngandhani manawa kita duwe, utawa nate duwe hubungan bisnis?
  • bakal penginjil produk ing konferensi kudu nganggo lencana utawa topi sing negesake manawa bakal ngomong babagan klien, produk utawa layanane?
  • Kadang aku perusahaan target lan nulis babagan iki, utawa ngenalake aku supaya bisa nggawe hubungan bisnis ing mbesuk. Apa aku saiki kudu nyritakake nalika aku tuku kopi utawa salaman yen aku nindakake amarga aku kepengin entuk usahane?
  • bakal celebrity pamedhian swara lan tampilan ing iklan saiki kudu diakhiri supaya sampeyan ngandhani manawa dheweke minangka pendhukung produk utawa layanan kasebut?

Aku ngerti manawa ukum nyoba nyoba nggagalake cidra praktik, nanging masalahe yaiku kabeh persona online, akun twitter, status Facebook, situs web, lan tulisane SAKING kabeh adhedhasar sesambungan karo bisnis. Penghasilan perusahaan saya adhedhasar kepiye klien dipasarake. Aku minangka pengacara sing mbayar dheweke - patlikur jam saben dina lan pitung dina seminggu. Aku ora nyoba ngapusi sapa wae… nanging aku nyoba nambah panguwasa, kesadharan, lan penginjil kanggo para klien. Aku arep ngomong sapa maneh ?!

Sampeyan saiki uga bisa menehi cuffs lan mbuwang kunci.

Utawa aku bisa pindhah menyang Kanada lan tetep nindakake apa sing aku lakoni. Ana wong sing cidra… mindhah laku licik sampeyan ing njaban laut.

17 Komentar

  1. 1

    Kayane dakpikirake tinimbang ing endi wae sudut pandang lan pamarentah, pamrentah federal, nalika nyoba ngatasi level lapangan, meksa nindakake perkara bisnis sing adoh banget. Maksudku apa sabanjure, nggawe iklan ilegal ing umum?

    Mbok manawa dheweke kudu luwih fokus karo perusahaan sing dibangun wiwit dhasar kanggo ngapusi wong - kaya layanan konsultasi kredit. Oh, apa aku mung ujar kanthi banter? LOL

  2. 2

    Kuciwo sampeyan ngomong kaya ngono, Preston! FTC mung nerbitake luwih saka 200 kaca babagan aturan anyar sing ngatur layanan kredit. Sampeyan bisa uga ora apike, amarga bakal nyurung mayoritas bisnis kasebut saka bisnis. Kita duwe klien sing ana ing pihak industri sing positif lan frustrasi yen dheweke kudu bersaing karo penipu kasebut.

    Mesthi wae, ironi utamane yaiku perusahaan kertu kredit terus ngeculake konsumen kiwa lan tengen ... nanging Feds ngupayakake sawetara perusahaan sing nyoba ndandani!

    Nanging, aku setuju karo sampeyan kanthi tulus. Sing siji iki ora mung bakal ngencengi bisnis, nanging bakal ngirim luwih akeh bisnis ing jaban rangkah lan ora entuk FTC!

  3. 3

    Um, ora yakin kepiye kabeh conto kasebut mbandhingake sing bener. Iki pura-pura ngomong yen sampeyan mbayar tanpa ngerti pangguna pungkasan yen sampeyan dibayar kanggo ngucapake perkara kasebut lan dudu pendapat asli sampeyan babagan masalah kasebut. Lan sejatine iki babagan papan-papan sing dianggep entuk ngapusi. Umume perusahaan legit sing duwe tinjauan karyawan utawa ujar babagan produk bakal nyritakake kasunyatane tinimbang nyoba ndalang dadi bocah umur 13 taun sing seneng game utawa ibu sing seneng buku ing amazon. Aku nganggep kejujuran wong sing ngirim apa sejatine sing nggawe bedane.

    Nascar - Aku yakin manawa kita kabeh ngerti manawa sponsor wis mbayar, mula ora prelu nerangake kanthi cetha. Saiki sing bakal nyenengake yaiku nggawe mobil sing disponsori dening perusahaan obat kudu narik trailer sing ndhaptar kabeh efek samping ing papan reklame supaya bisa dideleng kabeh. 🙂

    PACs - Iki minangka masalah serius liyane sing kudu dirampungake nanging ora bakal susah.

    Klien ing presentasi - Aku ngira umume wong kudu lan kudune, ora yakin kenapa sampeyan ora bakal nindakake ing umume kasus yen sampeyan nggunakake conto, sampeyan pengin wong ngerti babagan kasuksesan sing kudu ditindakake, uga njaluk sampeyan. Mungkin aku kelangan conto sing ora sopan, yen ana wong sing bakal entuk manfaat saka iki (liyane uga mung dodolan terus.)

    Dadi penggemar utawa pandherek pancen ora ana gunane, mula aku ora yakin apa tegese. Maksude apa sampeyan pancen ngerti sapa sing ngetutake aku. Utawa apa sampeyan ngomong babagan nggunakake angka kanggo ngiklanake sepira kualitase nalika nomer kasebut regane tanpa dhasar?

    Ing buku siji, aku ora duwe salinan (nuwun sewu) mula aku ora yakin kepiye sampeyan nyritakake ing buku kasebut, nanging artikel kasebut kayane bisa ngerti manawa ana sesambungan ing kana. Apa bisa luwih jelas manawa dheweke minangka klien sadurunge / saiki, nanging ora ana sing bakal nganggep dheweke minangka wong njaba sing ora adil sing mriksa buku kasebut amarga ujar manawa menehi kontribusi. Saiki, muga-muga sampeyan ujar manawa sampeyan wis kerja bareng ing situs kasebut yen sampeyan nggunakake conto ing buku, ya. Nanging luwih saka iku kanggo menehi kritik marang apa sing sampeyan ucapake bisa digarap (ora ngerti persis carane digunakake, mula ora bisa ngomong yen aku ngrasakake apa sing sampeyan lakoni bisa dianggep salah.)

    Aku kudu dibagi dadi 2 komentar 🙂

  4. 4

    Penginjil produk - YES! yen sampeyan entuk dhuwit saka wong sing ngomong babagan sampeyan luwih becik sampeyan kudu jelas. Yen MS duwe akeh wong sing ngobrol ing konferensi babagan produk MS, pura-pura dadi pangguna sing setya nindakake produk kasebut lan menehi bayaran supaya bisa uga ana sing nolak. Sanajan aku kudu ngupayakake apa wae, aku bakal ngandelake perkara kasebut nalika aku ngobrol babagan WP, aku yakin manawa aku semangat banget kanggo produk kasebut lan aku ora nate dibayar kanggo menehi katrangan babagan iki ( sanadyan aku wis entuk dhuwit kanggo nggawe khusus wong.)

    Tuku kopi - Sepisan, aku mikir yen bali menyang sing diwenehake. Luwih angel yen wong percaya yen ora duwe adol nalika nindakake.

    Komersial - Dheweke wis nindakake iki kanthi "testimoni mbayar 'nalika wong sejati lagi ngobrol. Aku maneh 'diwenehi manawa dheweke ora ana sing takon apa-apa.

    Aku pungkasane kabeh teka kejujuran apa sing diucapake lan maksud tumindak kasebut. Ing kahanan sing biasane, yen diiklanake, kita ngerti lan nalika ana perkara sing bisa kabur manawa masarakat kudu ngeja (kaya iklan pariwara sing dibayar ing iklan koran sing katon kaya artikel utawa infomersial.) Nalika wong pengin palsu sapa ana utawa sesambetan sing diduweni. Aku ora mikir yen praktik pariwara sing jujur ​​ora kuwatir amarga isih ana sing ora etis lan reged sing kudu dibatalake luwih dhisik.

  5. 5

    Sampeyan nggawe akeh asumsi @ripsup, lan paragraf pungkasan sampeyan ndhukung kabeh argumenku. "Kabeh mau kejujuran ... lan niat." Paling ora setuju karo sampeyan. Dadi… monggo jelasake kepiye FTC bakal ngerti manawa aku jujur ​​utawa apa maksudku.

  6. 6

    FTC umume umume mung bakal mriksa manawa ana keluhan. Yen sampeyan pura-pura dadi wong liya utawa ndhelikake manawa sampeyan duwe sawetara keuntungan finansial amarga ujar positif (utawa negatif kanggo produk pesaing), mula kudu diatasi. Ing artikel kasebut

    "Reverb entuk banyu panas karo pamrentah kanthi tuduhan menehi kesan yen tinjauan kasebut dideleng saka konsumen independen lan ora bisa ngandhakake manawa disewa kanggo promosi game kasebut lan entuk persentase penjualan apa wae."

    Aku setuju karo paragraf pungkasan sampeyan manawa sampeyan jujur ​​(paling ora saka sing dakkerteni babagan sampeyan) mula ora bisa nemokake masalah kasebut. Nanging, yen sampeyan sedina muput ChaCha ujar manawa sampeyan minangka wong sing mandhiri nalika mbayar sampeyan bakal dadi masalah. Kabeh media pariwara liyane wis duwe masalah sing padha iki lan nemokake cara kanggo nyatakake babagan konsumen supaya bisa ngerti babagan masalah kasebut. Iki ora anyar lan aku ngira aturan sing padha ditrapake sadurunge lan kenapa aku melu conto.

    Cathetan sisih: Aku luwih seneng aturan Inggris babagan pariwara sing luwih ketat tinimbang karo kita lan muga-muga bisa nggunakake sing padha.

  7. 7

    Bakal mesthi ana vendor sing ora jujur ​​lan, amarga sosial, tembung kasebut bakal diwartakake kanggo wong-wong iki. Nanging, apa wae sing kedadeyan karo 'pembeli sing ati-ati'? Apa kita ora duwe tanggung jawab pribadi maneh? Salah sawijining prihatin babagan iki yaiku supaya akeh proyek sing 'jujur' bakal pindhah menyang luar negeri nalika para pemasar lan agensi PR kepeksa nutup lawang amarga wedi nglanggar keputusan FTC (sing sejatine minangka pedoman, dudu undang-undang). Sedulur lanang lan aku ora tahan.

    PS: Go ChaCha! 😉

  8. 8

    Ya, sadurunge miwiti komentar, coba dakkandhakake yen aku ora duwe hubungan komersial resmi Douglas Karr, macem-macem perusahaan lan entitas komersial, uga ora duwe kapentingan langsung entuk dhuwit saka melu blog lan komentar sabanjure sing bisa uga ora nggambarake perasaan utawa rasa sejatine. Kajaba iku, kepentingan bisnis sing entuk komentar iki pancen amarga upaya non-komersial kanggo promosi promosi sing ditindakake dhewe, sing bisa uga ora duwe pengaruh apa-apa sing ana gandhengane.

    Pos sing apik, Doug.

  9. 9

    Aku kuwatir lereng lunyu kaya wong mbesuk, Douglas. Nanging nalika sampeyan nuduhake ing pungkasan, praktik sing dimaksud kasebut pancen apus-apus. Iki dudu masalah pambocoran, nanging masalah penipuan "posing minangka pelanggan biasa". Ing kene ana sendok maksud.

  10. 10
  11. 11

    Aku kelingan nalika kedadeyan iki pecah lan aku ngira wis jelas ana ing apus-apus samubarang wektu iku, mula banjur dak goleki.

    http://www.mobilecrunch.com/2009/08/22/cheating-the-app-store-pr-firm-has-interns-post-positive-reviews-for-clients/

    Artikel cnet sejatine ora cocog karo apa sing ditindakake lan semono uga nggunakake loro-lorone kanggo apa sing dikandhakake (bisa uga amarga pemukiman.) Aku ngira yen sampeyan ndeleng artikel liyane, dadi luwih jelas terus lan iku cara sing luwih jelas.

  12. 12
  13. 13

    @ripsup Wow… dadi… malah luwih parah. Panyangka kasebut yaiku yen sampeyan ora nyampekano = sampeyan NGAPUS. = -X

  14. 14

    Ora iku

    "No Disclose" + "perwakilan palsu digawe" = ngapusi

    Ngenteni kajaba sampeyan "SeksiHotCheerTeen17" sing aku ngobrol karo AIM lan sampeyan bakal kuwatir golek masalah. Aku nganggep aneh nalika topik kasebut ujug-ujug ganti menyang ChaCha. 🙂

  15. 15

    Aku nulis * ing jejere hubungan afiliasi lan wis disambung maneh karo kaca pambocoran. Rampung

  16. 16

    Sayange, iku ora bisa digunakake Dave. Aku wis nyoba supaya cara kasebut disetujoni karo David lan dheweke ujar yen aku ora bisa negesake ing TOS ... kudu cocog karo saben sebutan.

  17. 17

    Douglass, Matur nuwun kanggo kirim, topik sing apik banget. Aku ujar manawa praktik kasebut mirip karo menehi testimoni palsu ing bungkus sampeyan. Minangka dhaptar keprihatinan sampeyan, iki bakal dadi conto, padha karo apa sing wis ditindakake pamrentah karo Napster lan bisnis kanthi jutaan lagu ing server bareng. Kayane sampeyan bisa njupuk conto sing rada ekstrem, apa iki kanggo ilustrasi? Aku ngira manawa ora nindakake apa-apa sing ngapusi pelanggan supaya ora tuku produk lan sampeyan bisa uga wis cetha.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.