Apa pancen "Kawicaksanan Akeh"?

Akeh wong"Wisdom of Crowds" kayane istilah gaib Web 2.0 lan Open Source. Yen sampeyan Google istilah kasebut, ana sekitar 1.2 yuta asil, kalebu Wikipedia, Blink, Mavericks ing Work, Starfish lan Spider, Wikinomics, Etc.

Apa pancen Kawicaksanan Wong Akeh?

IMHO, Aku ora percaya. Aku yakin luwih saka game statistik lan kemungkinan. Internet nawakake cara komunikasi kanthi efektif kanthi efektif liwat email, mesin telusuran, blog, wiki, lan proyek open source. Kanthi nyritakake nganti pirang-pirang yuta, sampeyan ora entuk akeh kaprigelan yuta. Sampeyan mung nggawa informasi menyang sawetara wong sing pinter sajuta kasebut.

Yen kasempatan kanggo menang lotre $ 1 yuta yaiku 1 saka 6.5 ​​yuta, aku bisa tuku saben 6.5 yuta tiket lan menang. Nanging, aku mung menang kanthi tiket 1! Ora wicaksana kanggo tuku karcis 6.5 yuta… sing ora bisu amarga kelangan $ 5.5 yuta ing kesepakatan kasebut, iya? Nampilake informasi ing web ora regane jutaan - nanging kadang gratis utawa paling sithik.

Aku ngerteni komentar ing blogku padha… nambahake poin sing apik ing kiriman kasebut. Aku seneng banget karo komentar - dheweke bisa ngrembug diskusi lan menehi dhukungan utawa oposisi kanggo titik sing dakkarepake. Nanging, kanggo saben 100 wong sing maca blogku, mung 1 utawa 2 sing nulis komentar. Iki ora ateges manawa pamaca liyane ora cerdas (sawise kabeh, maca blogku ora?;)). Iku mung tegese Kawicaksanan Wong Akeh gegayutan karo kontenku mung amarga sawetara pamaca.

Utawa apa Kawicaksanan Nggayuh Akeh Wong?

Nanging kanthi nggayuh luwih akeh, aku bisa nyekel sawetara pamaca kasebut. Mbok iku dudu Kawicaksanan Wong Akeh, pancen iki Kawicaksanan Nggayuh Akeh.

4 Komentar

  1. 1

    Mbok iku kaya lelang, yen rega pungkasan didhukung dening tawaran sing diterusake. Ing prekara iki, kuantitas intelijen didhukung dening para pemikir kanthi sukses- "Kaya wesi sing ngasah wesi, mula ana wong sing ngasah akal wong liya." (WB. 27:17)

  2. 3

    "Sampeyan mung nggawa informasi menyang sawetara wong sing pinter ing sejuta kasebut"

    Kosok baline, sing liyane milih setengah kasunyatan lan ing sisih tengen bener, lan banjur mbalekke informasi kasebut marang wong liya. Kita bisa matur nuwun marang blog lan forum babagan iki 😉

  3. 4

    Saliyane, sawise ninggalake situs sampeyan, aku ngunjungi blog kaca opini koran lokal lan blog liyane. Aku ora seneng banget karo sawetara diskusi babagan masalah politik sing bener. Aku bakal ujar manawa dheweke asring kearah liya.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.