Iku opo Bisa dadi? APUI pertama ana ing kene…

PipoThe APUI (Antarmuka Panganggo Programming Aplikasi) bisa uga ana ing kene. Aku kepengin weruh Yahoo! Pipa, mesin sing pangguna bisa nyaring lan ngapusi RSS pakan.

Nanging iki mung wiwitan, lan bakal bisa ditonton kanthi nyenengake. Aku ngomong babagan kabutuhan iki teknologi pungkasan taun pungkasan lan diprediksi sing 2007 bakal dadi taun GUI interaksi integrasi lan aku percaya tenan yen iki taun putusane.

Yen Yahoo! Pipa bisa digunakake kanggo ngapusi RSS, minangka langkah cendhak kanggo pindhah saka RSS menyang liyane XML API lan Layanan Web. Aku percaya manawa antarmuka iki bakal dadi mantep tenan ing taun-taun mbesuk, mula kebutuhan pangembang bisa wiwit mandheg.

Pipo

Isih akeh gaweyan sing kudu ditindakake ... nanging iki bisa merevolusi web lan nggawe aplikasi bangunan ing level sabanjure. Pemrograman cepet bakal ganti wiwit pirang-pirang minggu, nganti pirang-pirang jam, nganti sawetara menit kanggo ndandani data, nyaring, lan micu prastawa adhedhasar. Bayangake, sampeyan dadi pemasar lan mung 'charting flow' kampanye sabanjure ... ora ana kode nulis, ora ana biaya piranti lunak, ora ana pangembang, ora ana proyek sing terlalu akeh anggaran lan pungkasan.

Mangkene prediksi sabanjure ... kebutuhan pangembang piranti lunak bakal terus meningkat sawetara taun ngarep, bisa uga dasawarsa sabanjure; Nanging, sawise iku kebutuhan pangembang bakal wiwit surut amarga masarakat nggunakake API level perusahaan kanggo nggawe piranti lunak, alur kerja, interaksi, lan pangolahan data.

Iki nyenengake!

2 Komentar

  1. 1

    Kesan singkat banget yaiku konsep sing padha karo kepiye Demicron's Wirefusion mbisakake aplikasi java dibangun…

    Selehake "modul" sing ngubungake menyang wong liya, nemtokake paramèter lan nerbitake.

    Aku mung pengin Demicron bakal teka kanthi "lite" Wirefusion sing ngeculake sawetara dhukungan 3d lan nambah manipulasi gambar 2d ... nanging iki kanggo kiriman liyane.

    • 2

      Kita tekan kana! Aku kelingan nggunakake Solusi Sagen sawetara taun kepungkur lan ETUI GUI sing nulis rencana XML. Dheweke ana ing satengah dalan, kanthi fungsi seret lan culake sing apik tenan. Kita bisa nulis rencana sajrone pirang-pirang jam, tinimbang pirang-pirang minggu. Aku wis ngenteni ana wong sing 'nggawe web' iki rada suwe.

      Kanthi tekane Layanan Web, aku kaget banget ora ana sing nggawe GUI kanggo maca WSDL sing bisa digunakake kanggo nggawe antarmuka drag and drop online. Aku seneng banget amarga iki mesthi luwih cedhak 1 langkah. Muga-muga Yahoo "demokratis" Pipa lan ngidini pihak katelu nggawe modul dhewe.

      Aku dudu wong Jawa, sanajan aku wis nulis sawetara. Dheweke kayane dadi mayoritas sing tenang nalika pembangunan. Amarga pengaruhe Sun terus saya gedhe, muga-muga Java uga bisa uga. .NET mesthi niru sawetara kemampuan lan aku ngerti platform liyane nggunakake Java kanthi luwih gampang. Aku bisa uga kudu nggarap PR liyane ing Jawa. 🙂

      Aku arep mriksa Wirefusion. Matur nuwun!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.