PHP: Nggunakake Is.gd API kanggo Shorten URL

Depositphotos 11843590 s

Cukup maca artikel babagan mupangate lan jebakan nyingkat URL ing SEOmoz. Aku nggunakake Is.gd API kanggo nindakake iki karo Plugin WordPress WordPress sing dak tulis (saiki nyoba lan apik!).

function doCurlRequest ($ url, $ variable, $ value) {$ api = $ url. "?". $ variable. "=". $ value; $ session = curl_init (); curl_setopt ($ sesi, CURLOPT_URL, $ api); curl_setopt ($ session, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $ data = curl_exec ($ sesi); curl_close ($ sesi); ngasilake data $; } fungsi doShortenURL ($ longurl) {$ url = "http://is.gd/api.php"; $ variable = "longurl"; $ shorturl = doCurlRequest ($ url, $ variable, $ longurl); bali $ shorturl; }

Panginten sampeyan bisa uga seneng conto kode sing asli. Priksa manawa ganti kuotasi sing wis disenengi sing ditambahake ing blog. Kanggo digunakake, cukup nambah fungsi ing ndhuwur menyang kaca PHP banjur eksekusi kaya iki:

doShortenURL ('http://thisis.my/long/url/with?lots=of&data=');

Aku bisa uga nambah blok nyoba / nyekel supaya bisa yakin. Kode iki bisa digunakake karo PHP 5+ kanthi perpustakaan cURL diaktifake. Yen host sampeyan ora ngaktifake cURL, golek host anyar.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.