Pitakon sing Ora Ditakoni Ello

pitakon ello

Aku yakin ana wong sing takon, nanging aku bakal nyoba amarga aku durung nemokake. Aku melu Iku cukup awal - matur nuwun kanggo kancaku lan pecandu teknologi pemasaran, Kevin Mullett.

Sanalika, ing jaringan cilik aku mlaku-mlaku lan nemokake sawetara wong apik tenan sing durung nate daktemokake sadurunge. Kita wiwit nuduhake lan ngomong ... lan pancen apik tenan. Ana sing malah komentar yen Ello duwe kaya ngono mambu jaringan anyar. Ing akhir minggu, aku luwih akeh ngenteni wektu ing kana tinimbang ing Facebook… umume ndeleng gambar lan nemokake wong.

Napa Kita Perlu Ello?

Gegayuhan langsung ing sekitar Ello lan tuwuh gedhe, aku crita: Kita ora seneng karo jaringan sing diduweni. Sawetara wong fokus ing kasunyatan manawa Ello ora duwe adopsi massal, lan liyane fokus ing fitur. Kalorone ora bisa ngerteni. Iki dudu babagan adopsi utawa fitur, nanging manawa jaringan kasebut ningkatake komunikasi sing sehat lan sehat ing antarane manungsa.

Apa Ello Wangsulane?

Ora, ora miturut pendapatku. Aku ngerti manawa Ello beta nanging wis jelas visi kasebut nulis manifesto:

Jaringan sosial sampeyan duweke pengiklan. Saben kiriman sing sampeyan bareng, saben kanca sing sampeyan lakoni lan saben tautan sing sampeyan tindakake dilacak, direkam lan diowahi dadi data. Pengiklan tuku data sampeyan supaya bisa nuduhake luwih akeh pariwara. Sampeyan produk sing dituku lan didol.

Iki ora nyatakake, nanging aku bakal menehi prasefase maneh lan negesake manawa Ello percaya yen ana hubungane karo dolar perusahaan iku laris, manawa perusahaan dadi mungsuh.

Dheweke salah. Manungsa duwe hubungan karo bisnis, produk lan layanan saben dina - lan umume kita menghargai hubungan kasebut. Perusahaan sing nggawe produk sing dakgawe dudu mungsuhku, aku pengin dadi kancaku… lan aku pengin nambah hubungan karo dheweke.

Aku pengin dheweke ngrungokake, nanggapi aku, lan komunikasi karo aku dhewe nalika ngerti aku bakal kasengsem.

Pemasaran Media Sosial Gagal Kita

Ing wiwitan Facebook, perusahaan diidini nyiyapake kaca kanggo mbangun komunitas lan nuwuhake hubungan ngluwihi wong karo merek sing disenengi. Janji pemasaran media sosial - yen ora prelu nggawe iklan ing ngarepe kabeh wong lan meksa liwat corong gangguan kanggo nyoba sawetara dodolan. Bisnis lan konsumen bisa saling komunikasi kanthi antarmuka adhedhasar ijin sing apik.

Kita nggawe komunitas lan melu… banjur Facebook narik karpet saka ngisor kita. Dheweke wiwit ndhelikake nganyari kaca. Saiki dheweke meksa kita pariwara karo wong-wong sing njaluk keterlibatan!

Pariwara media sosial yaiku standar pemasaran standar facto - ora owah wiwit potongan surat langsung pertama, pariwara koran pertama, utawa iklan mesin telusuran sing pertama narik perhatian kita saka konten sing penting. Pariwara Media Sosial pancen gagal.

Apa Ello Beda?

Pirang-pirang dina nggunakake Ello, aku ditututi @susanti. Aku penasaran karo sapa wae sing ngetutake aku mula aku ngeklik lan langsung gremengan. Ausdom minangka logo lan nganyari nganyari produke. Uh ... SPAM sing pertama nyerang Ello. Aku sangsi manawa Ausdom minangka merek pertama ing kana, nanging dheweke dadi wong pertama sing ngetutake aku mula dheweke entuk sebutan.

Prediksi kula yaiku Ello saiki bakal melu akun merek (kaya Twitter), ora ana bedane utawa watesan. Iki masalah, kanca-kanca. Nalika pengin nggawe hubungan karo merek, kita ora pengin dheweke nyusahake. Ora tuku lan adol data sing ngganggu aku ing media sosial (sanajan akses pamrentah kanggo nggawe aku wedi), nanging nistha pemasaran media sosial sing ora apik sing nggawe aku kesasar. Ello bakal enggal ditumpes lan dirusak, kajaba nggawe babagan wong dhisik lan ngemot merek kasebut.

Jaringan Sosial sing Perlu!

Aku bakal seneng menehi apa wae merek data saya suwe yen dakwenehake kanggo ijol-ijolan pengalaman pangguna lan pemasaran sing luwih apik. Dheweke ora prelu tuku. Aku ora pengin perusahaan mung bisa mlebu ing platform lan miwiti ngomong karo aku. Aku pengin supaya pasif ngenteni nalika aku pindhah.

Ello dudu wangsulan lan ora bakal dadi wangsulan miturut manifesto. Nanging ora ana sangsi manawa kita kepengin banget ngowahi! Kita butuh liyane kajaba Twitter, Facebook, LinkedIn lan Google+. Kita pengin jaringan sing ana kendala sing menehi konsumen sing tanggung jawab lan nulungi para pemasar nggawe hubungan sing dihormati karo prospek, prospek, lan pelanggan.

Bisnis bakal mbiayai jinis jaringan iki. Bisnis mbayar ewu dolar kanggo alat kanggo ngawasi lan nanggapi obrolan media sosial, mesthine bakal mbayar biaya langganan menyang jaringan sing nyedhiyakake antarmuka gratis kanggo konsumen nanging nggawe hubungan adhedhasar ijin bisa digawe lan tuwuh. PS: Aku tau nggawe produk kaya iki menyang inkubator lan diwenehake. Muga-muga aku duwe dana kanggo mbangun!

Kirim undhangan yen sampeyan wis nemokake jaringan kasebut!

5 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Aku ngerti yen aku wis tuwa amarga meneng-menengan muga-muga wong bakal tekan titik sing dheweke ngerti yen bisa duwe konten sing luwih apik yen gelem mbayar.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.