Apa Pendhidhikan Wangsulane?

pendidikan

Aku takon babagan Takon 500 Wong sing nampa wangsulan sing menarik. Pitakonku yaiku:

Apa perguruan tinggi mung minangka cara teratur supaya ora nggatekake saka generasi menyang generasi sabanjure?

Kaping pisanan, aku nerangake manawa aku menehi pitakon kanggo nuwuhake tanggepan - diarani link-baiting lan iku bisa digunakake. Sawetara tanggepan langsung sing dakkirim ora sopan, nanging swara umum yaiku apa sing nduwe pengaruh.

Nganti saiki, 42% saka para pamilih wis ujar ya!

Yen aku takon, ora ateges minangka sudut pandangku - nanging kuatir kanggo aku. Nganti saiki, pengalaman putra ing IUPUI wis apik tenan. Dheweke dadi jurusan Matematika lan Fisika sing wis akeh perhatian amarga nggawe hubungan lan jaringan karo staf. Profesoré nantang nantang terus nindakaké. Dheweke wis ngenalake dheweke karo siswa liyane sing uga wis unggul sinau.

Ing televisi lan diskusi online, aku terus ngrungokake pendhidhikan sing diarani ing panentu faktor ing akeh panguwasa lan pengalaman wong. Apa pendhidhikan bukti panguwasa? Aku percaya pendidikan pasca-sekolah menengah nyedhiyakake telung unsur penting kanggo wong:

  1. Kemampuan kanggo ngrampungake a target jangka panjang. Sekawan taun kuliah minangka prestasi sing luar biasa lan menehi bukti marang majikan manawa sampeyan bisa entuk uga menehi lulusan kanthi percaya marang katrampilane.
  2. Kesempatan kanggo jero ilmu sampeyan lan pengalaman, musataken ing topik sing sampeyan pilih.
  3. insurance. Gelar perguruan tinggi nyedhiyakake akeh asuransi kanggo entuk lapangan kerja kanthi upah sing layak.

Keprigelan kula babagan pendhidhikan yaiku manawa akeh sing percaya manawa pendhidhikan nggawe wong 'luwih cerdas' utawa menehi panguwasa luwih akeh tinimbang sing kurang pendhidhikan. Ana conto sing ora kaetung ing sejarah, yen para pamimpin sing dipikirake dipoyoki wong sing wis sinau kanthi apik ... nganti kabukten beda. Banjur dianggep minangka pangecualian, dudu aturane. Siji komentar babagan pitakonan sing ditulis kanthi sampurna:

… Katon ana penindasan, beda karo ekspresi, dadi meh 'dileksanakake' ing pirang-pirang kasus. Eksposisi keragaman, ing kabeh level, minangka bagean 'nyenengake' ing pendidikan perguruan tinggi. Kanggoku, pajanan iki kudu dadi pengalaman pendhidhikan. Aku rumangsa PC duwe / nemen matesi pikirane gratis.

Milyar lan Pendhidhikan

Mark Zuckerberg minangka wong paling enom sing dadi dhaptar miliarder Forbes. Mangkene cathetan menarik ing Zuckerberg:

Zuckerberg mlebu ing Universitas Harvard lan mlebu ing kelas 2006. Dheweke dadi anggota saka persaudaraan Alpha Epsilon Pi. Ing Harvard, Zuckerberg terus nggawe proyek. Dheweke kamar karo Arie Hasit. Proyek awal, Coursematch, ngidini siswa ndeleng dhaptar siswa liyane sing terdaftar ing kelas sing padha. Proyek sabanjure, Facemash.com, minangka situs rating gambar khusus Harvard sing padha Panas utawa Ora.

Versi situs kasebut online patang jam sadurunge akses Internet Zuckerberg dicabut pejabat pejabat administrasi. Departemen layanan komputer nggawa Zuckerberg sadurunge Dewan Administrasi Universitas Harvard, ing ngendi dheweke dituduh nglanggar keamanan komputer lan nglanggar aturan babagan privasi Internet lan properti intelektual.

Iki minangka mahasiswa ing salah sawijining universitas paling bergengsi ing negara kasebut sing nduwe bakat wirausaha. Tanggepan saka universitas? Dheweke nyoba mateni dheweke! Matur nuwun sanget kanggo Mark amarga dheweke terus ngupayakake lan ora ngeculake perusahaan kasebut mandheg.

Apa Kita Mulang "Kepiye" vs "Apa" kanggo Mikir?

Deepak Chopra takon babagan Seesmic babagan roso. Aku ora bakal menehi pitakon marang keadilan, Deepak Chopra dadi sing paling penting (miturut pendapatku sing sepele) para filosof lan teolog saiki. Dheweke duwe perspektif unik babagan urip, alam semesta, lan panyambungan kita.

Salah sawijining tanggapan marang Deepak yaiku manawa pendhidhikan wong kasebut menehi dheweke kemampuan kanggo napsirake kanthi akurat unsur-unsur ing lingkungane supaya bisa menehi 'intuisi'. Apa intuisi iku? Utawa bias utawa prasangka? Yen generasi demi generasi dididik kanthi 'bukti' sing padha lan cara interpretasi variabel sing padha - apa kita mulang wong carane mikir? Utawa apa kita mulang wong apa kanggo mikir?

Aku matur nuwun amarga aku wis entuk kuliah lan impianku yaiku anak loro uga bakal lulus kuliah. Nanging, aku ndedonga manawa dheweke dadi luwih akeh pendhidhikan, pendhidhikan anak-anakku ora nuntun dheweke tumindak hubris. Pendhidhikan sing larang ora ateges sampeyan luwih pinter, uga ora bakal dadi sugih. Imajinasi, intuisi, lan tenagitas penting banget karo pendhidhikan sing apik.

William Buckley, sing mentas almarhum, nate ujar, "Luwih becik diatur karo 2000 jeneng pisanan ing buku telpon ing Boston tinimbang karo Harvard."

14 Komentar

  1. 1

    Doug - Pos sing luar biasa !!

    Aku dudu penggemar sistem pendidikan saiki. Aku setuju banget karo pinemu yen mung siji generasi sing nggatekke generasi sabanjure.

    Aku yakin kita kudu mulang sampeyan mikir. Kita asring diajari mung ngelingi lan maca.

  2. 2
  3. 4

    Nalika aku ora ngerti kepiye cara ngatur lan nyedhiyakake sistem pendhidhikan AS, aku duwe sawetara pemahaman babagan sistem Inggris. Nyedhot ..

    Ora bakal rame, nanging pamrentahan saiki (http://www.labour.org.uk/education) pengin 50% umur 18 taun entuk gelar ing universitas (http://en.wikipedia.org/wiki/Widening_participation)… Ana masalah apa iki ?? Iki ngedhunake nilai gelar.

    Gelar kasebut dadi ora ana gunane, lan sing luwih penting kanggo entuk asil sing bisa dipercaya, supaya sampeyan bisa sinau PhD utawa master.

    Tujuane gelar yaiku kanggo menehi katrampilan njupuk informasi saka akeh sumber, lan malih dadi pangerten. Dudu sing sampeyan sinaoni, nanging kepiye sampeyan nindakake.

    • 5

      Iz,

      Iki minangka poin sing luar biasa. Yen kabeh wong ing negara kasebut entuk gelar - banjur gelar kasebut bakal dadi minimal minimal maneh. Mbok proyek sing ora mbutuhake gelar bakal mbutuhake nalika kabeh duwe.

      Doug

  4. 6

    Hai Doug,

    Yen sampeyan ndeleng alesan sampeyan dhewe yen pendhidhikan sing luwih penting iku penting, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ora ana sing kalebu sinau mikir.

    Sing paling cedhak yaiku # 2, sing menehi bahan baku kanggo mikir. Wangsulan kanggo pitakon Deepak Chopra sing sampeyan sebutake yaiku, miturut aku, babagan iki. Intuisi mbutuhake bahan baku sing bisa digunakake. Yen sampeyan ngerti, kemungkinane bakal kedadeyan.

    Apa kuliah minangka cara kanggo nggatekake generasi saiki? Katon negatif, ya. Yen dideleng kanthi positif, iki minangka cara kanggo menehi ilmu pengetahuan saiki. Yen sampeyan ana begja, sampeyan bakal nemokake guru lan mentor sing menehi inspirasi kanggo sampeyan ngluwihi level ilmu pengetahuan saiki.

    Nanging, kanggo umume wong, sekolah perdagangan minangka sekolah perdagangan sing dimulyakake, sawijining cara kanggo nggawe sesambungan sing bakal ningkatake karir, lan omah separo ing antarane bocah nganti diwasa.

    • 7

      Hai Rick,

      Aku ora nggawe alesan amarga aku ora ngira apa sing digayuh kanthi pendhidhikan pasca-sekolah modern. Aku sejatine ora duwe kapercayan liyane nalika nyewa lulusan perguruan tinggi tinimbang aku melu lulusan sekolah menengah yen dheweke duwe katrampilan kreatif sing dibutuhake supaya bisa sukses ing papan kerja saiki.

      Aku wis ngandhani sadurunge, aku pengin anak loro njaluk sarjana (paling ora); Nanging, aku ora percaya yen entuk diploma bakal njamin dheweke sukses. Aku mung yakin yen bakal njamin yen dheweke gagal.

      Doug

      • 8

        Sampeyan ngucapake tembung gaib: kreativitas
        Nggunakake imajinasi / kreatifitas kanthi bener minangka cara kanggo sinau lan nyipta lan ora mbutuhake pendhidhikan menengah. Nanging sing dakpikirake, kita kudu sinau ora nggatekake emosi negatif sing mblokir cara mikir sing mblokir cara tumindak sing bener / positif.

  5. 9

    Aku percaya yen perkara sing paling penting sing bisa entuk kuliah yaiku sing ora kalebu. Aku mikir alasan paling apik kanggo kuliah yaiku bersaing lan kolaborasi karo kanca-kancane, Lan sekolah sing luwih apik, luwih apik para kanca nalika ngupayakake level kancane. Apamaneh yen kanca-kanca kasebut bisa saka pengalaman lan / utawa budaya sing beda tinimbang aku.

    Aku luwih entuk sinau karo siswa liyane lan melu kegiyatan ekstracirricular karo dheweke tinimbang aspek kuliah liyane.

    Sayange ana bagean gedhe saka populasi kita (~ 42%?) Sing wedi karo perguruan tinggi, utamane perguruan tinggi sing luwih apik, amarga dheweke meksa siswa supaya takon prasangka lan gagasan sadurunge. Akeh banget wong sing seneng percaya karo apa sing pengin dipercaya lan banjur ngubengi wong liya sing bisa nggawe sikap myoptic nalika mbatesi tampilan jagad. Pungkasan, cara paling apik kanggo pracaya marang sing dikarepake yaiku njamin ora ana bukti sing nalisir.

    Yen kita bakal maju minangka negara, minangka jagad, minangka bangsa manungsa, manungsa kudu ngliwati kabutuhane patologis iki kanggo nyegah apa wae sing bertentangan karo pandangan jagad sing kaku. Sayange, adhedhasar apa sing wis dakdeleng kedadeyan sajrone dasawarsa kepungkur, aku ora ngarep-arep manawa umume wong bakal nyingkirake ideologi sing kleru supaya bisa kedadeyan.

    • 10

      Mike - iku sawijining titik sing apik banget. Aku asale saka kulawarga sing beda-beda lan kita wis urip ing saindenging negara - nanging kanggo akeh wong, iki minangka pertama kaline wong diwasa enom bisa kontak karo budaya liya ing sanjabane lingkungane.

      Sejatine aku uga ora duwe harapan. Aku mikir manawa masarakat milih kanthi 'angin' lan ora mikir maneh. 2 partai kasebut wis nguwasani manipulasi lemmings.

      • 11

        Aku ora nganggep partai kasebut padha karo masarakat. Utamane wong-wong sing nglumpukake klompok lan kepentingan khusus kaya 501 (c) s lan "tank think." Ora bakal owah nganti masarakat tangi lan sadhar yen dheweke main kanggo pion.

        Bagéyan saka maksudku luwih dhisik yaiku manawa masarakat duwe ideologi sing wis nyata nganti padha njaluk ngapusi. Ora kesalahan partai sing nyebabake ideologi masarakat lan nglawan "liyane" kanggo entuk kekuwatane. Partai kasebut bubar sinau babagan cara nggayuh cita-citane, supaya dipilih.

        "Liberal" lan "konservatif" minangka sawetara label polarisasi saiki ing endi klompok ngapusi wong kanthi ideologi dakwah lan nyiksa sawetara klompok liyane sing ideal lan gampang diidentifikasi yen ing pirang-pirang kasus ora ana. Wong-wong kasebut nggunakake rasa wedi lan dibagi karo agama, ras, jinis, pilihan seksual, budaya, geografi, nasionalisme.

        Nalika aku isih cilik, kita duwe "perang adhem" nanging sawise iku dakkira duwe prentah jagad anyar sing bisa digunakake ing perdagangan lan urip kanthi tentrem. Tuhanku sing naif.

  6. 12

    Bapak,

    Aku mikir sampeyan bakal seneng ndeleng sapa wae sing duwe pendapat iki…

    "… Tradhisi nasional sing ora disengaja kaya penyakit turun temurun saka generasi ke generasi liwat sistem pendidikan."

    -Einstein, 1931

  7. 13
  8. 14

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.