Teknologi PariwaraTeknologi sing MunculPemasaran Seluler lan Tablet

Babagan Sabanjure Data Lokasi: Nglawan Penipuan Iklan Lan Ngalahake Bot

Taun iki, pengiklan AS bakal nglampahi cedhak $ 240 milyar ing iklan digital minangka upaya kanggo nggayuh lan narik kawigaten para konsumen sing anyar ing merek, uga narik kawigaten para pelanggan sing wis ana. Ukuran anggaran nyatakake peran penting sing ditindakake iklan digital ing bisnis sing berkembang.

Sayange, pot dhuwit sing cukup gedhe uga narik akeh aktor jahat sing ngupayakake iklan digital lan penerbit. Penipuan iklan bakal nyedhot udakara $ 80 milyar saka pemain sah - sing $ 1.00 saka saben $ 3.00 diparengake kanggo kegiatan bisnis-bangunan kritis iki.

Ora ana solusi sing gampang kanggo nglawan penipuan iklan. Mesthekake yen iklan katon dening pangguna nyata ing lingkungan sing aman merek mbutuhake macem-macem strategi lan kerjasama ing saindenging industri. Untunge, alat sing wis ditrapake industri iklan kanggo tujuan penargetan uga bisa ditambahake menyang arsenal anti-penipuan industri: data lokasi sing asale saka alamat IP.

Kepiye Alamat IP & Data Intelijen Bisa Ndelok Bot lan Lintas Penipuan

Ayo diwiwiti kanthi dhasar, apa sejatine alamat IP lan data intelijen? IP singkatan saka Protokol Internet, yaiku sakumpulan aturan sing ngatur format kabeh data sing dikirim liwat Internet. Alamat IP minangka senar unik saka nomer sing bisa ngenali piranti sing nyambung menyang Internet.

Ana akeh intelijen sing ngubengi data alamat IP, kalebu data geolokasi sing tepat (kutha, negara, lan zip kode), sing luar biasa migunani nalika nerangake klik iklan lan panginstalan app, kaya sing bakal kita deleng ing ngisor iki.

Apa maneh, data iki uga kalebu konteks kritis liyane - utawa data intelijen, kayata alamat IP disambungake menyang a VPN, proxy, utawa Darknet. Saiki, akeh entitas, kalebu perusahaan pangukuran lan atribusi seluler, nggunakake wawasan iki kanggo ndeteksi penipuan atas jenenge klien. Ayo padha ndeleng carane padha nggunakake.

Salah siji cara sing paling penting kanggo data intelijen IP (utawa data IP) bisa mbantu sektor iklan digital nglawan penipuan iklan yaiku ndeteksi klik palsu lan nginstal app, saéngga mesthekake yen anggaran dileksanakake kanggo tayangan nyata sing katon dening manungsa nyata.

Mangkene carane: Data lokasi bisa mbantu verifikasi manawa iklan ditampilake menyang pamirsa sing dituju. Umpamane, data intelijen IP bisa ngenali ngendi iklan dideleng, lan nemtokake manawa katon ing wilayah ing donya sing cocog kanggo kampanye kasebut. Yen ora, bisa uga dadi bukti yen instalasi klik utawa app teka saka farm klik. Kajaba iku, data intelijen IP bisa digunakake kanggo ngenali data proksi, sing ing sawetara kasus minangka data IP sing ditutupi sing digunakake dening penipu.

Ayo ndeleng ing tumindak.

Klik & App Instal Deteksi Penipuan

Instal aplikasi palsu bakal biaya pemasar tambahan $ 20 milyar, miturut AppsFlyer, analytics marketing seluler sing unggul, lan platform atribusi. 

Data IP, nalika digabungake karo forensik liyane, bisa mbantu tim keamanan lan perusahaan deteksi penipuan kanggo netepake yen klik iklan utawa instal app iku sah utawa curang. Umpamane, data IP bisa dimanfaatake kanggo ngenali nalika jumlah klik sing curiga teka saka radius utawa jangka waktu tartamtu, tandha-tandha sing jelas yen asale saka peternakan klik. Sawise klik utawa panginstalan sing curiga diselidiki, perusahaan pangukuran iklan bisa nuduhake informasi kasebut kanggo nyegah peternakan klik kasebut saka tumindak kejahatan marang pengiklan liyane.

Data IP uga bisa ngenali peternakan proxy seluler kanthi netepake alamat IP seluler sing sah, uga ngenali alamat IP seluler sing ora nate obah (skenario sing ora mungkin amarga wong nyata nggawa ponsel nalika dina-dina). Piranti seluler sing tetep stasioner bisa dadi bukti farm proxy seluler. 

Strategi liyane yaiku mbandhingake simpul mlebu lan metu saka alamat IP supaya bisa ngenali kedadeyan lalu lintas bot dicampur karo lalu lintas omah. Lalu lintas bot biasane mlebu saka siji lokasi, ujare Rusia, lan metu liwat liyane, biasane ing wilayah sing ditargetake kampanye. 

Pungkasan, data IP bisa ngenali klompok IP menarik sing katon ing log kampanye, nanging ora bisa disambungake menyang sumber logis. Ing kasus kaya mengkono, agensi media utawa merek bisa nambah lalu lintas menyang panyedhiya pencegahan penipuan kanggo diselidiki.

Data IP dhewe ora bakal nglindhungi industri teknologi iklan digital saka penipuan iklan, nanging bakal nyedhiyakake konteks penting babagan lalu lintas, lan mbantu mbedakake antarane lalu lintas sing sah lan ora sah. Kanthi ngumpulake lan nuduhake wawasan iki, industri bisa nyebabake penipuan iklan sing serius.

Jonathan Tomek

Jonathan Tomek dadi Wakil Presiden, Riset lan Pangembangan ing Unsur Digital. Jonathan minangka peneliti intelijen ancaman berpengalaman kanthi latar mburi forensik jaringan, penanganan insiden, analisis malware, lan akeh katrampilan teknologi liyane.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web