Perusahaan sing pindhah menyang Jaringan Sosial Internal

Ana akeh informasi babagan kabeh Jaringan Sosial sing metu ing web, nanging ana gerakan sing ditindakake kanggo nggawa sawetara kaluwihan jaringan sosial menyang Intranet. Aku riset ing topik kasebut sajrone sesi jejaring sosial setengah dina sing dakkandhakake IABC wingi lan temuan kasebut bisa dideleng luwih jero. Aku kudu nggolek jero kanggo nemokake info lan tangkapan layar, nanging ana sawetara sumber daya sing ana ing target Intranet.

Intranet pancen kepenak lan tilar donya ing umume perusahaan sadurunge teknologi Web 2.0. Apes banget, amarga akeh perusahaan jaminan yen ora bakal bali maneh yen gagal. Intranet asli ora liya yaiku pembangun kaca web dhasar sing kudu digunakake saben departemen kanggo ngirim warta lan informasi, tanpa sumber daya uga otomatis. Microsoft ngluncurake Sharepoint, nanging upaya sing dibutuhake kanggo ngotomatisasi lan njaga konten isih ana ing level katrampilan karyawan rata-rata.

Kanthi tekane saka Aplikasi Google, Jaringan Sosial, Wikis, Layanan Windows Sharepoint 3.0 lan alat kolaboratif lan jaringan liyane, saiki wayahe Intranet nggawe comeback.

Kasus Bisnis kanggo Jaringan Sosial Internal

  • Ngawasi lan Ndhukung Strategi Perusahaan - priksa manawa karyawan, tim lan proyek didadekake siji karo visi perusahaan.
  • Hierarki Perusahaan Flatten - nyedhiyakake dalan langsung saka CEO nganti karyawan paling murah lan uga kosok balene. Iki nyebabake komunikasi, transparansi, kepercayaan, lan pemberdayaan saka karyawan.
  • Ningkatake Jaringan Internal - nyedhiyakake karyawan kanthi cara kanggo golek karyawan liyane kanthi kapentingan umum ing njero perusahaan lan uga ing sanjabane perusahaan - olahraga, Gereja, hobi, lsp. Duwe tenaga kerja sing gegandhengan banget nyebabake kepuasan lan retensi karyawan.
  • Gagasan - Generasi Idea - alat kanggo ngasilake ide umum ing sawetara intranet perusahaan utama. Alat kaya Digg kanggo promosi ide kanggo dhuwit nyata lan hadiah liyane umume.
  • Warta lan Informasi - nuduhake berita perusahaan lan karyawan lan rilis pers.
  • Resources - nyedhiyakake perpustakaan, tutorial, materi pemasaran, dokumentasi produk, pitulung, strategi, target, anggaran, lsp.
  • Nuduhake Ilmu lan Kolaborasi - nyedhiyakake wiki lan aplikasi sing dituduhake kanggo nambah kacepetan syarat proyek, dokumentasi, lsp.
  • Tenaga Kerja adhedhasar Proyeke - nyedhiyakake sarana kanggo karyawan supaya bisa ngatur ing sanjabane lokasi fisik, level katrampilan, departemen, lsp. Kemampuan kanggo nggoleki lan nemokake karyawan kunci ngilangi jaringan komando saka proses kasebut, saengga tim virtual bisa ngatur lan nglakokake kanthi cepet.

Nalika nyemak net, ana sawetara 'rasa' kepiye perusahaan nggunakake jaringan liwat intranet - lan karakteristik perusahaan lan alat kasebut dikatutake. Tulung dakwartakake babagan panemuku ing kene - amarga aku ora duwe akses langsung menyang Google, Microsoft, Yahoo lan IBM, aku nggarap artikel lan gambar screenshot sing umure wis pirang-pirang minggu ... utawa taun!

Google Moma

telusuran intranet google
Moma Google dudu mesin telusuran sing sederhana, Moma uga ngidini sumber daya manungsa diindeks lan diidentifikasi uga aset digital. Saka sawetara situs sing wis dakwaca, Google duwe sistem review kode adhedhasar web sing padha, sing diarani Mondrian.

Yahoo! Kebon mburi omah

502243282 9d96a1f09e
Yahoo! Backyard katon jelas nampilake pernyataan misi uga ngatur materi sing ndhukung pernyataan kasebut supaya para karyawan kudu digatekake. Aku kaget banget babagan polesan iki - lan, miturut tantangan Yahoo babagan strategi, aku ora yakin kepiye carane cara iki bisa lunas.

Lebah Lebah IBM

ibm tawon

Ing organisasi sing padha karo IBM, kanthi atusan ewu karyawan, mesthine dadi ide sing paling apik kanggo nyelehake situs sing bisa ditemokake wong liya! Beehive katon dadi sumber sing apik kanggo para karyawan ngenali lan nemokake karyawan liyane.

Web Microsoft

279272898 8cba23d892

Situs Microsoft pancen fokus ing sumber daya kanggo para karyawan ing produk lan layanane. Paling anyar, Nanging, Microsoft wis ngluncurake Townsquare - aplikasi sosial kanggo jaringan lan kolaborasi.
kutha

Sampeyan ora kudu dadi perusahaan gedhe kanggo nggabungake alat kolaborasi menyang proses kerja sampeyan. Ing perusahaanku, kita wis pindah kabeh menyang Aplikasi Google lan malah wis integral karo Salesforce.

7 Komentar

  1. 1

    Hei Doug, pos sing gampang - ing perusahaan aku uga wis pindhah menyang Google Apps. Gampang banget. Dadi kanggo ngobrol internal lan prekara sing paling gedhe. Kalender lan dokumen uga cocog kanggo tujuan internal. Aku ngerteni glitch cilik. Dadi perusahaan media, kita nggarap macem-macem proyek lan aku ora pengin sawetara karyawan nampa informasi babagan kabeh proyekku. Kita ngalih menyang Meja lan aku ngerti manawa aku rumangsa ora bisa ngontrol luwih akeh. Ditambah uga ana fasilitas enggo bareng ing saben proyek supaya aku bisa nuduhake blog lan file lsp - njaga supaya kabeh bisa kompartemen karo proyek - lan analitis minangka bonus tambahan. sing ora ana ing aplikasi yaiku obrolan nanging Google Apps luwih akeh tinimbang sing ngrampungake. DA dudu mung alat - kabeh Zoho lan Wrike lan Basecamp lsp - nanging aku ngerti manawa Deskaway cukup wajar - $ 10 - $ 25 - gumantung karo kabutuhan sampeyan lan uga entuk antarmuka SUPER - apa sampeyan wis nyoba alat kaya ngono?

  2. 2
  3. 4

    Hei Doug,

    kirim apik. Sampeyan ora kejawab sing ditanam kanthi organik, dibangun dening rong karyawan nggunakake platform open source lan pangembangan (drupal) lan minangka conto sing apik saka pendekatan anti-top-down. Blueshirtnation.com, jaringan sosial internal Best Buy. Gary Koelling lan Steve Bendt minangka pangripta. Sawetara link….

    http://www.garykoelling.com/

    Artikel babagan Blueshirtnation

    Dheweke uga kasebut ing buku Charlene Li, "Groundswell".

    Cheers,

    Joshua Kahn
    twitter.com/jokahn

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.