Kaku Wedi: Penipuan Identitas lan Internet

LocutusJohn Stossel saka ABC 20/20 wis acara hebat minggu kepungkur, Kaku Wedi: Kuwatir ing Amerika. Dheweke nyedhiyakake data sing solid kanggo ngerteni pengaruh media ing urip kita lan kepiye pengaruhe kanggo publik lan rasa wedi.

(Dheweke uga duwe Stephen Dubner saka Freakonomics ing acara kasebut, mula aku kudu nonton!)

Masalah sing ditemokake yaiku umume perkara sing kuwatir ora babar pisan. Salah sawijining conto sing nggumunake yaiku mbandhingake bedhil utawa kolam renang sing dimuat… kolam luwih akeh mateni bocah tinimbang bedhil sing dimuat. Amarga sawetara sebab, kita ora wedi ngeterake anak-anake menyang omah kanthi kolam ... nanging ora bakal dikirim menyang omah kanthi nggawa bedhil.

Minggu iki, rasa wedi saya marai karo aku. Aku bakal nyisakke rincian sing apik banget, nanging aku gabung karo situs jejaring sosial sing duwe alat sing apik kanggo nggawe hubungan kulawarga lan nggawe 'jaringan' lan tuwuh dhewe. Trik kanggo situs iki yaiku sampeyan ngetik kabeh kulawarga lan hubungane karo sampeyan ... aplikasi liyane ... ngubungi masing-masing kanggo mlebu lan terus nggawe kulawarga. Iki aplikasi apik tenan karo kabeh fitur sing bener… komponen virus, alat, basis data kontak, kabeh dadi siji paket Web 2.0 sing sithik.

Mangkene gosok ... sampeyan ngetik informasi kulawarga. Aku nggawe gerakan bodho kanggo nendhang kabeh partai lan nyelehake data kulawarga ing kana. Aplikasi kasebut banjur ngubungi saben anggota kulawarga. Wong-wong enom padha nyekel lan miwiti nggawe jaringan. Iki crita sing beda karo wong tuwa. Sampeyan bakal ngira aku ngirim paspor kulawarga lan kertu kredit kanthi online! Dheweke wedi banget yen bakal nindakake perkara kasebut. Ngeri!

Nyolong identitas, nyolong identitas !!! Kewarasan, intelijen, lan - sing paling penting saka kapercayan - langsung ditakokake. Email murub ngetutake email sing murub ... ngajari aku babagan ancaman sing luar biasa iki lan kepiye wae supaya kulawarga saya beresiko. Sanajan ora prihatin karo Pencurian Identitas, aku cepet-cepet nglacak perusahaan kanggo njaluk data sing dimaksud ... lan data sing gegandhengan… langsung dibatalake. Kuwi ora mungkasi omongane. Aku kudu menehi pitutur marang kowe ... ing umur 38 taun lan wis nilar taun kepungkur ing Industri, sampeyan bakal ngira aku minangka perkara paling ala sing kedadeyan ing jaring wiwit SPAM.

Aku uga bakal nemoni masalah iki… ora suwe maneh. Yen kasus kasebut diadili lan dipungkasi ing pamblokiran umum, isih ora bakal ngluwari aku. Aku mikir yen ora duwe kekarepan.

John Stossel bener. Iki nggawe bisnis lan media sing wedi wedi banget. Kasunyatane yaiku business pencurian identitas bakal ngganti dhuwit luwih akeh tinimbang nyolong identitas nyata. Nanging iki entuk perhatian para kreditor, pamrentah, lan media, mula bakal dadi sorotan sawetara wektu. Kabeh data kita wis kapacak ing iki ala Internet lan kita bakal kabeh bakal diasimilasi. Ora ana sing mandheg. Wis rampung. Jagad iki pungkasan.

Utawa apa?

miturut statistik, 69.4% kabeh rumah tangga Amerika saiki nggunakake Internet. 210,000,000 wong Amerika saiki lagi kaget ing Internet. Mangkono uga informasi kertu kredit, riwayat kredit, peta lingkungan, informasi jaminan sosial, bathi perusahaan, investasi lan uga sejarah medis (dijaga).

Wah… kanthi jinis nomer kasebut, mesthine kudu ana jutaan wong sing kena pengaruh Pencurian Identitas, bener? Lha… ora.

Miturut FTC, ana 246,000 kasus keluhan pencurian identitas sing dilaporake ing taun 2006 (mudhun saka 255,000 ing taun 2005). Ya iku 1 ing saben 1,000 Pangguna Internet, bener?

Ora.

Miturut FTC, mung 1.9% kabeh keluhan Pencurian Identitas sing digawe ing Internet. 4,674 wong. Dadi 98.1% kabeh keluhan Pencurian Identitas ora ana gandhengane karo Internet. Ayo nggawe matematika…. iku 0.0022% kasempatan kanggo njupuk Identitas sampeyan dicolong saka Internet. Utawa 1 ing saben 45,000 wong. 3 nganti 6% Pencurian Identitas kedadeyan amarga nglanggar data ing sumber, kanthi mayoritas akeh sing kedadeyan ing institusi finansial lan uga dicolong kanthi fisik, dudu elektronik.

Aku ora bisa nemokake siji keluhan ing kabeh data sing ditinjau ing endi data korban diretas kanthi elektronik saka situs web pihak katelu. Ora ana siji keluhan.

Isih wedi? Panjenengan rintangan tiwas utawa tiwas amarga tiba utawa mati amarga nabrak mobil utawa uga saka tatu sing nyebabake awake dhewe luwih gedhe tinimbang sampeyan dadi korban Penipuan Identitas ing Internet. Kasunyatane, kemungkinan Bumi kena asteroid ing abad sabanjure luwih gedhe tinimbang sampeyan sing dadi korban Penipuan Identitas ing Internet.

Yen dipikirake, aku bakal nambahake manawa kabeh, yen ora, kasus Internet Identity Fraud kedadeyan amarga skema phishing ... ing endi pangguna mlebu menyang situs palsu sing dilebokake mung kanggo nyolong identitas sampeyan. Dheweke ora teka saka situs sing sah yen identitas masarakat dicolong.

Nopo mboten? Ana sawetara alasan, nanging sing utama yaiku supaya Internet bisa ngirit data sampeyan, uga apik kanggo ngrekam saben paket informasi sing kasedhiya. Apa sampeyan nate ngelingi sepira cepet masarakat bisa dilacak sawise ngubengi pornografi bocah? Luwih gampang yen wong nyolong sawetara dokumen ing institusi finansial lokal tinimbang sampeyan nyoba njupuk saka web.

Kanggo nyimpulake… aja kuwatir. Kanggo perusahaan keamanan lan media… mungkasi kabeh rasa wedi! Mesthi wae, aku ora menehi saran supaya sampeyan nggunakake jeneng ngarep minangka sandhi lan ninggalake info kertu kredit ing profil, nanging sampeyan uga ora wedi mlebu menyang situs sing sah lan nemokake akun bank sing dikosokke dina esuk. Pancen ora kedadeyan kaya ngono. Ana prekara sing luwih penting sing kudu kuatirake (kayata duwe hubungan sing sehat lan percaya karo kulawarga).

Lan yen sampeyan dadi korban saka sembarang Penipuan Identitas, iki ana sawetara Saran.

3 Komentar

  1. 1

    Pos sing apik. Aku ora ngerti sebabe wong dadi paranoid babagan nyedhiyakake informasi dhasar babagan awake dhewe ing Internet, luwih-luwih amarga akeh sing bisa ditemokake kanthi cara non-elektronik. Umume, aku bisa entuk alamat, nomer telpon, tanggal manten, ulang taun bocah, lan ing sawetara kasus gajine - kabeh tanpa ngakses komputer (sanajan bisa mbutuhake kerja keras). Ngirim gambar dhewe kanthi online ora kaya nyebarake SSN.

    Aku mikir paranoia yaiku kepiye bisnis nggawe prioritas keamanan (utawa bisa uga statistik kaya ngono). Bisnis bakal nggunakake dhuwit ing sertifikat SSL lan firewall, nanging informasi sing dijupuk dicithak lan diajukake ing kabinet sing ora dikunci ing papan sing bisa diakses sapa wae. Mesthi wae, ana akeh bisnis sing ngatasi keamanan Internet kanthi kurang apik, nanging aku kepengin manawa bisnis cilik umume duwe keamanan sing luwih ala tinimbang bank, nalika nerangake kantor fisik tinimbang situs web.

  2. 2
  3. 3

    Hei Doug, matur nuwun kanggo artikel informatif. Aku ora ngerti kepriye kebanjiran kasunyatane nganti statistik sampeyan menehi perspektif. Aku mikir isih bisa mbantu wong supaya ati-ati karo informasi apa wae. Babagan cilik kaya nggoleki alamat web bisa mbantu nyegah phishing (kaya email paypal sing menehi informasi kertu kredit, nanging alamat ing ndhuwur ora duwe "paypal" ing jeneng kasebut). Pangertèn lan ati-ati sing sithik isih adoh.

    VPN ing saindenging Negara

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.