Pandhuan kanggo Pemasar Babagan Intelektual (IP)

Intelektual

Pemasaran minangka usaha sing terus-terusan. Apa sampeyan perusahaan perusahaan utawa bisnis cilik, pemasaran minangka sarana sing penting kanggo njaga bisnis uga mbantu ngarahake bisnis dadi sukses. Dadi penting kanggo njaga lan njaga reputasi merek sampeyan supaya bisa lancar kampanye pemasaran kanggo bisnis sampeyan.

Nanging sadurunge nggawe kampanye pemasaran strategis, para pemasar kudu ngerti babagan regane uga watesan merek. Sawetara wong cenderung nyuda pentinge hak kekayaan intelektual menyang kampanye pemasaran. Ngerti manawa hak properti intelektual bisa nyedhiyakake dhasar kanggo merek utawa produk, kita ngrembug sawetara mupangate uga mupangate.

Properti Intelektual minangka Kauntungan Kompetitif Sampeyan

Hak properti intelektual kayata perlindungan paten lan merek dagang ngidini para pemasar gampang ngenalake produke menyang publik.

Pemasar wis duwe siji-sijine yen produke dipatenake. Amarga perlindungan paten menehi bisnis hak kanggo mbusak produk sing padha ing pasar, kanthi substansial ndadekake pegawe pemasar dadi luwih angel. Dheweke mung bisa fokus kanggo nggawe strategi pemasaran sing efektif babagan cara ngenalake produke ing pasar, lan aja kuwatir ngluwihi utawa ngalahake pesainge. 

Proteksi merek dagang, ing tangan liyane, ndhukung lan menehi dhasar kanggo kampanye pemasaran. Iki menehi bisnis hak eksklusif liwat logo, jeneng, slogan, desain, lan liya-liyane. Merek dagang nglindhungi reputasi lan gambar merek sampeyan kanthi ngalangi wong liya saka eksploitasi merek kanthi komersial. Tandha bisa dadi pengenal kanggo pelanggan ngenali produk sampeyan ing pasar. Kanthi njaga proteksi merek dagang, sampeyan bisa yakin manawa kampanye utawa strategi pemasaran apa wae sing ditindakake, masarakat nampa pesen sing konsisten karo kualitas produk ing pasar.

Contone, pabrikan batere asli ora kudu tanggung jawab batere sing ditiru sing mbledhos. Nanging, pelanggan bisa uga ora bisa ngerti manawa batere ditiru amarga logo sampeyan bisa dideleng ing produk. Sawise pelanggan duwe pengalaman sing ora apik karo produk, mula bakal nyebabake keputusan tuku lan bisa uga golek merek liyane kanggo alternatif. Dadi tanpa ujar manawa proteksi paten lan merek dagang minangka salah sawijining elemen penting kanggo kampanye pemasaran sing sukses.

Riset Properti Intelektual Pesaing

Pemasar kudu ngerti manawa bisnis kudu nggawe paten utawa merek dagang sadurunge ngirim aplikasi paten utawa merek dagang menyang Paten Amerika Serikat lan Kantor Merek Dagang (USPTO). Sajrone tahap iki, para pemasar kudu melu amarga asil telusuran paten utawa merek dagang bisa ngasilake informasi penting sing bisa digunakake kanggo nyusun rencana pemasaran sing efektif. Informasi umum babagan properti intelektual minangka alat pemasaran sing efisien kanggo digunakake kanggo ngenali calon pesaing.

Amarga aplikasi paten biasane diajukake dening perusahaan komersial, sampeyan kanthi gampang bisa nggoleki bisnis sing ngasilake produk sing gegandhengan utawa padha karo sampeyan. Kanthi mangkono, sampeyan bakal bisa ngerti potensial lan watesan produk ing pasar sadurunge sampeyan miwiti kampanye.

Duwe pangerten babagan cara nggawe telusuran paten iku ateges migunani kanggo pemasaran bisnis menyang bisnis. Sampeyan bakal bisa ngenali bisnis utawa perusahaan sing bisa entuk manfaat saka produk sampeyan. Contone, yen sampeyan ana ing bisnis sing ngasilake mikroskop elektronik, sampeyan bisa nggolek perusahaan liyane sing ana gandhengane karo bidang kegiatan kasebut.

Asil telusuran paten profesional ditambah karo pendapat legal saka Pengacara Paten yaiku apa sing kudu ditampa (lan bisa dingerteni) kabeh penemu lan pamilik bisnis / wirausaha sadurunge maju karo panemuane.

JD Houvener saka Paten Kandel

Nyegah Tuntutan Pelanggaran IP

Penting, sampeyan ngerti sawetara dhasar hukum properti intelektual sadurunge pemasaran produk kanggo tujuan komersial. Kanthi mangkono, sampeyan bakal bisa ngindhari kemunduran bisnis lan litigasi larang sing ana gandhengane karo pelanggaran.

Ing babagan hak cipta, umume para pemasar wis ngerti tali lan ombone hukum hak cipta nalika nerangake materi pemasaran. Nggunakake gambar, video, swara, musik, lan liya-liyane sing mung sampeyan Google utawa telusuran ing mesin telusuran liyane bisa nggawe bisnis dadi risik. Mula, sampeyan kudu priksa manawa karya kreatif sing digunakake kanggo bahan pemasaran sampeyan bebas saka hak cipta utawa pangripta / panulis karya ngidini sampeyan nggunakake kanggo tujuan komersial. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngindhari tuntutan hukum pelanggaran lan biaya litigasi sing larang.

Minangka paten utawa merek dagang, ngerti ringkesan proses intine bisa mbantu para pemasar supaya ora nuntut tuntutan hukum pelanggaran. Amarga proses aplikasi lan pangopènan bisa dadi rumit, pamilik bisnis biasane nyewa merek dagang utawa pengacara paten kanggo mbantu dheweke bebarengan. Ing cathetan kasebut, para pemasar kaya sampeyan kudu melu lan ngelingi proses iki supaya sampeyan bisa nggawe strategi pemasaran sing luwih apik sing ora bakal nggawe bisnis dadi resiko.

Pesen Konsultasi IP Gratis

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.