Ing taun 2018, Data Bakal Menehi Ekonomi Wawasan Anyar

Wawasan Data

Prospek saka Kacerdhasan gawéyan (AI) ngganti kabeh sing ngasilake buzz ing lingkaran pemasaran ing 2017, lan iki bakal dilanjutake ing taun 2018 lan taun ngarep. Inovasi kaya Salesforce Einstein, AI komprehensif pertama kanggo CRM, bakal menehi profesional sales babagan wawasan sing durung pernah ana sadurunge babagan kabutuhan pelanggan, mbantu agen dhukungan ngrampungake masalah sadurunge para pelanggan ngerteni lan supaya pemasaran nggawe pengalaman dadi derajat sing durung bisa ditindakake sadurunge.

Perkembangan kasebut minangka ujung utama shift sing kedadeyan meh ora dingerteni: munculé Wawasan Ekonomi. Kaya dene Zaman Industri nggawe ekonomi produksi sing fokus karo manufaktur, Jaman Informasi uga nyurung Ekonomi Wawasan, kanthi data sing nyedhiyakake bahan bakar. Piranti AI paling apik bisa ngowahi data mentah dadi wawasan sing bisa ditindakake.

Nanging kudu dielingi manawa, sanajan canggih, intine AI minangka program piranti lunak, lan yen data sing diwenehake ora lengkap utawa ora akurat, kualitas output bakal dikurangi. Kanggo nggayuh janji AI, para pemasar kudu golek cara kanggo nyusun data, ngetrapake standar, nganyari informasi lan ngresiki data sing cocog.

Penting banget kanggo bisa ngenali kualitas data lan ngowahi data dadi wawasan. Nalika Wawasan Ekonomi minangka kedadean sing lagi ana, bahan bakar sing dibutuhake kanggo maju luwih jelas: data bermutu. Sajrone taun kepungkur, luwih akeh perusahaan bakal ngetrapake proses papat langkah kaya iki kanggo nggayuh kualitas data sing dibutuhake kanggo ngasilake wawasan sing bisa diganti game:

  1. Langkah 1: Perencanaan - Pemasar nggunakake data historis kanggo nggawe rencana ing langkah iki, nggarap penjualan kanggo ngenali target lan nemtokake ukuran transaksi rata-rata, volume timbal, lan kecepatan sing dibutuhake kanggo nggayuh tujuan kasebut. Banjur, dheweke nemtokake tarif konversi adhedhasar kinerja kepungkur lan nemtokake apa sing kudu ditindakake (kayata, pirang-pirang timbal sing ngasilake, siklus sales optimal, lsp.) Kanggo nggayuh target sing saiki.
  2. Langkah 2: Nggawe - Ing langkah iki, para pemasar ngevaluasi kinerja kampanye kanggo ngukur kemajuane karo target lan inferensi. Kanthi cara iki, dheweke bisa ngowahi data dadi wawasan kanggo nggawe loop umpan balik. Salah sawijining conto yaiku "sampeyan uga seneng" sing disedhiyakake platform e-commerce rekomendasi produk, sing dianyari nalika data anyar mili.
  3. Langkah 3: Ngoptimalake - Kaya jenenge, langkah iki kalebu proses pangapikan terus-terusan, kayata handoff antara marketing lan sales. Nalika ana informasi anyar, para pemasar sing ngoptimalake proses nindakake kajian kanthi tliti lan ngenali teknik sing bisa digunakake kanggo nambah asil. Proses diatur, lan asile diukur.
  4. Langkah 4: Evaluasi - Ing langkah penting iki, para pemasar ngevaluasi program lan nemokake kampanye apa sing ngasilake paling dhuwur. Dheweke ndeleng saluran, olahpesen lan faktor liyane kanggo nemtokake ROI supaya bisa ngrancang kampanye mbesuk adhedhasar pendekatan sing paling sukses. Pengetahuan sing dipetik ing langkah iki asale saka wawasan sing digawe dening data.

Amarga luwih akeh pimpinan bisnis ngerteni owah-owahan menyang Wawasan Ekonomi, goleki perusahaan kanggo miwiti nggabungake data babagan sistem rekam kaya platform CRM lan ngetrapake langkah-langkah kasebut. AI minangka komponen penting ing evolusi pemasaran, nanging mbutuhake data anti peluru supaya bisa digunakake kaya sing dikarepake, sing tegese sales lan marketing butuh siji sumber kebenaran data.

Nalika adol lan pemasaran nggunakake solusi umum, tim bisa kerja bareng kanthi luwih rapet, nggunakake langkah-langkah sing diandharake ing ndhuwur kanggo nambah kualitas data - lan ngasilake pemahaman sing luwih penting. Kemampuan kanggo nduduhake pengaruh kampanye lan ngakses data ing sistem pusat kaya Salesforce menehi kredibilitas pemasaran lan nambah kolaborasi tim karo sales.

Dadi, nalika taun 2018 diwiwiti, perusahaan bakal terus golek solusi AI. Iki minangka langkah positif - kemungkinan teknologi AI kaya Einstein pancen apik tenan. Nanging penting kanggo elinga yen data ngasilake AI. Wong-wong sing ngakoni peran utama data lan nggunakake strategi sadar kaya patang langkah iki kanggo nambah kualitas bakal maju nalika Insight Economy terus muncul.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.