Alur Kerja Produksi Infographic

Alur kerja produksi infographic

Ngatur produksi infographic kanggo klien ing DK New Media lan kanggo Martech Zone, Aku wis ngerti siji utawa loro babagan ngasilake infografis. Perlu wektu kanggo nambah alur kerja lan desain kanthi suwe. Produksi infographic bisa mbutuhake pirang-pirang minggu utawa pirang-pirang wulan kanggo ngasilake yen sampeyan ora duwe rencana sing tepat, utawa alur kerja sing tepat. Mangkene sawetara tips kanggo (muga-muga) nyuda wektu lan nggawe sampeyan lacak.

1. Brainstorm konsep "nuduhake pantes".

Alur kerja produksi infographicApa sampeyan nggawe infographic kanggo klien utawa bisnis sampeyan dhewe, sampeyan kudu nggawe tema umum sing bakal digunakake kanggo bisnis kasebut. "Berbagi pantes" kalebu sawetara perkara:

  • Apa ana gandhengane? 
  • Apa panas? Ngising
  • Apa ana topik sing "telusuran pantes"?

Sawise duwe konsep, gawe kemungkinan judhul pasangan. Priksa manawa target pasar target lan kalebu tembung kunci ing judhul. 3 - 5 kombinasi tembung kunci bisa digunakake paling apik. Contone: Infographic paling anyar kalebu kombinasi tembung kunci "pemasaran konten seluler, "Nanging judhul sing cocog kanggo narik klik.

Tip konsep: Nyuwun tulung, monggo ora mikir bab iki. Iki kudu ora luwih saka seminggu kanggo ngerteni lan pinuju karo klien sampeyan (utawa internal).

2. Panliten, panliten, panliten.

Luwih penting sampeyan kudu njupuk data luwih akeh tinimbang ora cukup. Goleki dhaptar titik peluru jinis statistik sing sampeyan goleki. Ana sumber daya sing efektif biaya sing bakal metu lan entuk data kanggo sampeyan. Nanging sampeyan uga duwe Internet ing pucuk driji. Ukir sawetara wektu kanggo metu lan riset topik sing wis diputusake.

Tip riset: Aku nyaranake nyalin lan nempel kabeh tautan sing sampeyan migunani ing dokumen, banjur bali lan maneh saben link saka kono. Salin lan tempel informasi saka tautan sing sampeyan nemokake cocog ing dokumen kasebut, banjur lebokake link langsung ing ngisor data saka sumber kasebut supaya sampeyan ngerti saka endi dijupuk (iki bakal penting mengko).

3. Wektu crita!

Mangkene langkah-langkah kanggo nggawe crita kohesif:

a. Sawise rampung ing tahap riset, baleni maneh lan maca kabeh dokumen. Apa sing dibutuhake? Apa sing diarani “meh”? Mung nyakup apa sing sampeyan pikirake pancen narik kawigaten, kajaba statistik pendukung sing penting kanggo nduduhake pentinge stat tartamtu. Priksa manawa nyunting konten supaya ana ing "swara sampeyan," nanging priksa manawa isih nuduhake apa sing dicritakake stat yen ora ana kebingungan.

Tip konten: Priksa dawa dokumen. Yen luwih saka 5 kaca (kira-kira - gumantung saka grafik utawa teks sing abot), baleni maneh lan luwih akeh sing luwih akeh diwatesi.

b. Nalika dokumen dikethok, deleng urutan data. Delengen yen menehi crita utawa kohesif. Data klompok bebarengan ing bagean sing bisa dingerteni. Wenehake data sing paling apik ing sisih ngisor.

c. Kanthi konsep, ana pesen umume utawa ajakan-kanggo-tumindak. Apa informasi paling penting sing pengin dijupuk saka pamirsa? Ing sisih ngisor dokumen isi, lebokake paragraf utawa ukara cekak sing nuduhake iki. Yen sampeyan duwe pamimpin utama ing bisnis sampeyan, pikirake kalebu headshot lan judhul ing jejere kanggo nggawe personalisasi.

4. Sisih sing nyenengake: desain.

Desainer kudu duwe dokumen konten sing wis dirampungake, kanthi judhul, aliran konten, lan sumber daya. Iki bakal ngirit wektu ing tahap desain. Babagan liyane sing kudu ditularake yaiku conto infografis sing wis katon lan disenengi supaya bisa entuk warna lan font.

Elinga cathetan sing dakkandhakake babagan link link sampeyan ing sangisore konten sing sampeyan ditarik? Apa desainer nyelehake superscripts ing sisih pungkasan data (1, 2, 3) sing bakal ngrujuk link konten ing sisih ngisor infographic. Priksa metu kita infographic enablement sales kita nindakake karo TinderBox kanggo ndeleng conto.

Apa ora duwe desainer ing omah utawa duwe anggaran? Mangkene sawetara tips produksi infographic bisnis cilik.

Tips desain: Wenehi umpan balik sing jelas babagan desain. Desainer sing apik bakal menehi potongan desain sadurunge ngisi kabeh infographic supaya sampeyan bisa ngerti yen arah kasebut arah sing bener. Aja wedi ngomong "Aku seneng karo desainer ing kene nganggo infographic" utawa "ganti warna."

Timeline sakabèhé: Cathetan paling apik yaiku 3 minggu, nanging umume, kira-kira 4 - 6 minggu kanggo ngasilake infographic sing mantep. Utamane yen sampeyan nggarap klien.

Seneng-seneng karo. Siap-siyap, nanging seneng-seneng nalika numpak.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.