8 Piranti Kanggo Riset Pemasaran Influencer Relevan Kanggo Niche Sampeyan

Alat Riset Pemasaran Influencer

Donya saya ganti lan marketing saya ganti. Kanggo pemasar, pangembangan iki minangka koin loro-lorone. Ing tangan siji, iku nyenengake kanggo terus-terusan nyekel munggah karo tren pemasaran lan teka munggah karo gagasan anyar.

Ing sisih liya, amarga luwih akeh area marketing muncul, para pemasar dadi luwih sibuk - kita kudu nangani strategi pemasaran, konten, SEO, buletin, media sosial, nggawe kampanye kreatif, lan liya-liyane. Untunge, kita duwe alat marketing kanggo mbantu, ngirit wektu, lan nganalisa data sing ora bisa ditindakake.

Pemasaran influencer dudu tren anyar - saiki, iki minangka cara sing mapan lan dipercaya kanggo ngunggahake sampeyan kesadaran merek lan nggawa pelanggan anyar.

75% merek dimaksudake kanggo nyedhiyakake anggaran kapisah kanggo marketing influencer ing 2021. Yen ana, 5 taun pungkasan nggawe marketing influencer luwih kasedhiya kanggo merek cilik, nanging ing wektu sing padha luwih rumit lan fleksibel.

Hub Marketing Influencer

Saiki, meh kabeh produk utawa layanan bisa dipromosikan kanthi marketing influencer nanging para pemasar ngadhepi tantangan anyar karo influencer. Dheweke pengin ngerti carane golek panyipta sing sampurna kanggo merek, kepiye mriksa manawa dheweke tuku pandherek lan keterlibatan, lan kepiye mesthekake yen kampanye bakal efektif. 

Untunge, ana alat marketing sing mbantu sampeyan nemokake influencer sing paling apik kanggo niche lan citra merek, ngevaluasi apa sing bisa sampeyan ngarepake saka kolaborasi karo dheweke, lan nganalisa kampanye influencer sampeyan yen wis rampung. 

Ing artikel iki, kita bakal nutupi 7 alat kanggo macem-macem anggaran lan tujuan. Sampeyan bisa milih sing paling cocog karo sampeyan lan ngirit wektu kanggo riset marketing influencer.

Awario

Awario ngidini bisnis lan pemasar nemokake pengaruh mikro lan makro ing niche sampeyan.

Awario - Temokake mikro-influencer utawa nano-influencer

Awario minangka alat sing apik kanggo nemokake kabeh jinis influencer, gedhe utawa cilik, niche utawa mainstream. Kauntungane yaiku keluwesan - sampeyan ora duwe kategori prasetel sing sampeyan telusuri kanggo influencer kaya alat marketing influencer liyane. 

Nanging, sampeyan nggawe tandha pemantauan media sosial sing ngidini sampeyan nggoleki influencer sing nyebutake tembung kunci tartamtu (utawa digunakake ing bios, etc.). Tembung kunci kasebut bisa dadi merek tartamtu ing niche sampeyan, pesaing langsung, jinis produk sing sampeyan produksi, lan istilah sing gegandhengan karo industri - watesan kasebut yaiku imajinasi sampeyan. 

setelan tandha influencer awario

Sedhela kanggo mikir babagan jenis influencer sing pengin ditemokake lan frasa apa sing bakal digunakake ing caption lan kiriman. 

Awario banjur ngumpulake obrolan online sing nyebutake tembung kunci kasebut lan nliti kanggo nggayuh, sentimen, lan akeh metrik demografi lan psikografis. Penulis sing paling akeh nggayuh kiriman ditambahake menyang laporan Influencer. 

Awario - Influencer Top

Laporan kasebut nuduhake sampeyan influencer sing dipecah dening platform (Twitter, YouTube, lan liya-liyane) kanthi jangkauane, kaping pirang-pirang dheweke nyebutake tembung kunci sampeyan, lan sentimen sing diungkapake. Sampeyan bisa njelajah dhaptar iki lan nemokake kreator sing cocog. Laporan kasebut bisa gampang dituduhake liwat awan utawa PDF karo kolega lan pemangku kepentingan.

Yen sampeyan nggoleki influencer kanthi jangkauan tartamtu (umpamane, 100-150 ewu pengikut), sampeyan bisa nemokake ing Sebutake Feed. Ana panel filter sing trep sing ngidini sampeyan nyaring akun kanthi jumlah pengikut tartamtu. Sampeyan bisa luwih nyaring data iki miturut sentimen, negara asal, lan liya-liyane.

Perlu dikandhakake yen Awario ora mung alat marketing influencer lan menehi akeh wawasan marketing sing migunani kanggo analisis pesaing, perencanaan kampanye, lan pemantauan media sosial.

Sampeyan kudu nyoba Awario yen:

  • Sampeyan duwe syarat khusus kanggo influencer ing pikirane
  • Sampeyan pengin laser-target kampanye influencer sampeyan
  • Sampeyan butuh alat multi-tujuan sing bisa nutupi luwih saka marketing influencer

Rincian:

Awario nawakake uji coba gratis 7 dina sing sampeyan bisa nyoba Laporan influencer

Mlebu Kanggo Awario

Rega diwiwiti saka 39 $ saben wulan (24 $ yen sampeyan tuku rencana setaun) lan gumantung saka jumlah obrolan sing bisa dikumpulake lan dianalisis. 

Pengembangan

Upfluence minangka basis data influencer paling apik kanggo merek E-commerce. Umume alat marketing influencer adhedhasar database - katalog influencer yen sampeyan pengin. Upfluence minangka kemajuan alami saka konsep iki. Iki minangka basis data influencer online gedhe sing terus dianyari lan ditambahi dening algoritma sing nganalisa profil pencipta ing pirang-pirang platform media sosial. 

upfluence golek influencers e-commerce

Sepisan maneh, sampeyan nggunakake tembung kunci kanggo nggoleki pencipta, nanging wektu iki alat kasebut ora miwiti telusuran anyar saka awal. Nanging, nyisir database kanggo nemokake profil sing duwe tag sing cocog karo tembung kunci sampeyan. Apa sing misahake Upfluence saka database influencer liyane yaiku kemampuan kanggo nemtokake bobot kanggo tembung kunci sing beda. 

Contone, sampeyan nggoleki influencer gaya urip kanggo promosi piranti omah sing digawe kanthi etis. Sampeyan bisa nggawe hiasan omah lan desain interior tembung kunci utama lan pilih sopan santun, Bisnis cilik, diduweni dening wanita minangka tembung kunci sekunder. Iku bakal cocog kanggo panelusuran sampeyan, nanging ora bakal muter peran utama minangka tembung kunci utama. 

Yen platform utama sampeyan yaiku Instagram, sampeyan bakal bisa nyaring influencer adhedhasar demografi kayata umur, jender, lan lokasi (yen sing duwe pengaruh menehi wewenang akses menyang data iki).

Toko e-commerce bakal bisa entuk nilai luwih saka alat nemokake influencer ing antarane para pelanggan sing wis ana. Upfluence bisa digabungake karo CMR lan situs web sampeyan kanggo ngenali pelanggan kanthi akeh pengikut media sosial. Elinga, pelanggan sampeyan mesthi dadi pemasar sing paling apik, lan yen dheweke duwe pamirsa dhewe, mesthine ora nggatekake.

Saliyane telusuran influencer, Upfluence nyedhiyakake database sing bisa disesuaikan ing ngendi sampeyan bisa ngatur influencer sing minat. Sampeyan bisa nambah kolom lan ninggalake tag kanggo nemokake wong sing sampeyan kerja sama luwih gampang. Kajaba iku, sampeyan bisa nyambung kabeh korespondensi email antarane sampeyan lan influencer kanggo referensi gampang. Ana uga komponen manajemen siklus urip sing nuduhake kemajuan sampeyan kanggo saben influencer-sing sampeyan rembugan karo, sing sampeyan ngenteni kanggo ngrampungake konten, sing nunggu pembayaran, lan liya-liyane.

Upfluence - Lacak Influencer E-commerce

Kabeh ing kabeh, Upfluence fokus kanggo nggampangake hubungan organik jangka panjang antarane merek lan influencer, mula fokuse ora mung ing panemuan influencer nanging uga komunikasi lan sambungan. 

Sampeyan kudu nyoba Upfluence yen:

  • Bisa karo e-commerce lan toko online
  • Pengin platform marketing influencer kanggo panelusuran lan manajemen
  • Tujuane kanggo mbangun hubungan jangka panjang karo influencer

Reregan 

Upfluence minangka platform tingkat Enterprise. Iki menehi rega pas kanggo kontak sawise manajer bisa nemtokake kabutuhan sampeyan. Ana telung rencana prasetel sing beda karo jumlah pangguna lan akses menyang laporan lan integrasi.

Miwiti Kanthi Upfluence

Ana ekstensi Chrome gratis kanggo nganalisa profil influencer kanthi cepet.   

BuzzSumo

Nalika BuzzSumo dudu alat marketing influencer, ngidini pangguna nemokake konten online sing paling populer lan nganalisa penulis ing mburi. Mangkono, bisa dadi cara sing luar biasa kanggo nemokake influencer sing isine entuk akeh keterlibatan lan mulane sing duwe pamirsa sing setia lan aktif.

Analyzer Konten BuzzSumo

Panelusuran ing BuzzSumo uga adhedhasar tembung kunci. Sampeyan uga bisa milih saringan sing bakal ditrapake kanggo panelusuran sampeyan kalebu tanggal, basa, negara, lan liya-liyane. Asil bakal ditingkat kanthi jumlah keterlibatan sing digawe - seneng, nuduhake, lan komentar. Sampeyan banjur bisa riset penulis kiriman iki kanggo ngerti endi sing dadi kiriman virus saka pangguna media sosial biasa, lan sing digawe dening influencer, lan tekan sing terakhir.

Fitur Trending Now Buzsummo uga minangka alat sing migunani banget sing ngidini sampeyan tetep ing ndhuwur tren paling anyar ing industri kita. Sampeyan mung kudu nggawe topik prasetel sing njlentrehake niche sampeyan lan piranti lunak bakal nuduhake konten sing tren ing niche iki. Iki minangka fitur sing apik kanggo nemokake kreator anyar ing lapangan sampeyan.

influencer youtube buzzsumo

Platform kasebut uga nyedhiyakake telusuran Influencer sing langsung, sanajan kanthi corak cilik. Fitur Penulis Top BuzzSumo mbagi influencer menyang kategori ing ngisor iki:

  • Bloggers
  • Influencers
  • Companies
  • Wartawan
  • Wong biasa

Sampeyan bisa milih macem-macem kategori kanggo nelusuri. Panelusuran sepisan maneh gumantung marang tembung kunci sing gegandhengan karo niche sing diwenehake. Asil menehi sampeyan akeh informasi babagan penulis kalebu jumlah pandherekipun ing platform, situs web (yen padha duwe) lan wewenang domain, relevansi, lan liya-liyane.

Sampeyan kudu nyoba BuzzSumo yen:

  • Sampeyan lagi nggoleki blogger
  • Pengin platform marketing influencer kanggo panelusuran lan manajemen
  • Tujuane kanggo mbangun hubungan jangka panjang karo influencer

Reregan

Ana rencana gratis sing menehi 10 telusuran saben wulan, nanging telusuran Penulis Top ora kalebu. Sampeyan uga bisa nyoba saben rencana kanthi gratis sajrone 30 dina. 

Miwiti Uji Coba Gratis 30 Dina saka BuzzSumo

Rega diwiwiti $99 saben wulan lan beda-beda gumantung saka fitur sing kasedhiya. Fitur Penulis Top mung kasedhiya ing rencana Gedhe sing adol $299 saben wulan.

heepsy

Heepsy ngidini sampeyan nelusuri lan riset jutaan pengaruh Instagram, YouTube, TikTok, lan Twitch. Filter-filter telusuran Heepsy mbantu sampeyan nemokake persis apa sing sampeyan goleki, lan laporan influencer menehi sampeyan metrik sing dibutuhake kanggo nggawe keputusan. Platform kasebut kalebu metrik kinerja konten lan audit pengikut palsu.

heepsy

Sampeyan kudu nyoba Heepsy yen:

  • Isi sampeyan biasane visual lan sampeyan lagi nggoleki panyipta video.
  • Sampeyan pengin nglacak keterlibatan isi lan topik utama.
  • Sampeyan pengin pengaruhe para pengikut ing Instagram, YouTube, TikTok, lan Twitch.

Reregan

Rega diwiwiti $49 saben wulan kanthi kapabilitas winates. Dheweke uga nawakake paket bisnis lan emas.

Miwiti Uji Coba Gratis 30 Dina saka BuzzSumo

Hunter.io

Hunter.io nemokake alamat email kanggo sampeyan. Sampeyan bisa nindakake 100 telusuran saben wulan kanthi rencana gratis. Sampeyan ngetik jeneng domain menyang mesin telusur lan Hunter.io bakal nindakake sing paling apik kanggo nemokake alamat email sing dipasang ing domain kasebut.

Hunter - golek alamat email kanggo jangkauan influencer

Hunter.io bisa migunani banget kanggo nemokake alamat email saka wong sing bisa migunani kanggo organisasi sampeyan. Contone, minangka bagéan saka kampanye influencer sampeyan, sampeyan bisa uga pengin njaluk kiriman blogging tamu ing blog sing duwe pengaruh ing niche sampeyan. Kadhangkala angel golek alamat email sing bener nalika sampeyan kudu nyedhak karo panjaluk sampeyan. Sampeyan bisa ngetik jeneng wong lan situs web perusahaan menyang Hunter.io, lan bakal diwenehi alamat email sing disaranake.

Yen sampeyan mikir sampeyan duwe alamat email sing bener kanggo tindakake nanging ora yakin, sampeyan bisa ngetik alamat kasebut menyang Hunter.io, lan bakal nemtokake manawa alamat email kasebut bener.

Sampeyan uga bisa nggunakake Hunter.io minangka plug-in. Ing kasus iki, nalika sampeyan pindhah menyang situs web tartamtu, sampeyan bisa ngeklik lambang Hunter.io ing browser sampeyan lan bakal nemokake alamat email sing bener sing ana ing domain kasebut.

Sampeyan kudu nyoba Hunter.io yen:

  • Sampeyan wis duwe dhaptar pengikut sing pengin digayuh
  • Sampeyan lagi ing proses nggawe database pribadi influencer ing niche sampeyan

Reregan 

Versi gratis menehi 25 telusuran saben wulan.

Golek Alamat Email karo Hunter

Rencana mbayar diwiwiti saka 49 euro lan kalebu luwih akeh telusuran lan fitur Premium kayata luwih akeh analytics lan download CSV.

Sparktoro

Nalika sawetara alat ing dhaptar iki ngidini sampeyan riset pamirsa uga, Sparktoro gumantung ing riset pamirsa kanggo nemokake influencer sing relevan. Tegese, sampeyan pisanan nemokake pamirsa liwat Sparktoro banjur gunakake kanggo ngerteni carane nggayuh.

Sawise sampeyan mbukak alat kasebut, sampeyan bisa nemokake pamirsa kanthi nulis:

  • apa sing kerep diomongake; 
  • tembung apa sing digunakake ing profil;
  • situs web apa sing dibukak;
  • lan hashtag sing digunakake.

Pikirane, sampeyan mung kudu mangsuli salah sawijining pitakon kasebut kanggo nemokake pamirsa. Liyane bakal dijawab karo asil Sparktoro - bebarengan karo akun media sosial sing dituruti pamirsa.

Sparktoro - Golek Influencers

Yen sampeyan pengin nggunakake Sparktoro kanggo riset influencer, fokus utama sampeyan yaiku asil sing nuduhake apa sing ditindakake para pamirsa, ngunjungi, lan melu. Sparktoro mbagi asil kasebut dadi papat kategori:

  • Akun media sosial sing paling akeh diikuti
  • Akun sosial kanthi jangkauan sing luwih cilik nanging keterlibatan dhuwur ing antarane pamirsa
  • Situs web sing paling kerep dibukak
  • Situs web kanthi lalu lintas kurang nanging keterlibatan dhuwur

Dhaptar iki mbantu sampeyan ndeleng wong sing paling populer ing ceruk iki nanging uga sing paling melu karo wong, nuduhake sampeyan mikro-influencer kanthi pengikut sing aktif lan aktif.

sparktoro golek penet

Sparktoro uga nuduhake konten apa sing dikonsumsi pamirsa online: podcast apa sing dirungokake, akun pers apa sing dituruti, lan saluran YouTube sing ditonton.

Sampeyan kudu nyoba Sparktoro yen:

  • Sampeyan durung ngerti sapa target pamirsa utawa pengin golek sing anyar
  • Sampeyan pengin ngerti carane nggayuh pamirsa liwat konten online

Reregan

Rencana gratis nyedhiyakake limang telusuran saben wulan, nanging rencana mbayar nambah akun lan saluran sing luwih berpengaruh kanggo nggayuh target pamirsa. Rega diwiwiti saka $38.

Miwiti Uji Coba Gratis 30 Dina saka BuzzSumo

Followerwonk

Followerwonk minangka alat Twitter sing nyedhiyakake macem-macem analytics pamirsa kanggo platform kasebut. Uga nawakake fitur riset influencer kanthi logis fokus ing influencer Twitter.

Sampeyan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo nggali jero analytics Twitter sampeyan. Sampeyan bisa nelusuri bios Twitter, nyambungake karo influencer utawa penggemar, lan ngilangi kanthi lokasi, wewenang, jumlah pengikut, lan liya-liyane. Iku menehi saben pangguna Twitter pangkat sosial adhedhasar jumlah pengikut lan rasio keterlibatan. Sampeyan bisa nggunakake skor iki kanggo nemtokake carane influencer populer.

Followerwonk - Asil Bio Panelusuran Twitter

Nanging, panelusuran ora diwatesi kanggo akun tartamtu. Sampeyan bisa nggoleki tembung kunci (contone, merek sampeyan), lan Followerwonk bakal nggawe dhaptar kabeh akun Twitter kanthi istilah kasebut ing bios.

Sampeyan kudu nyoba Followerwonk yen:

  • Platform utama pamirsa target sampeyan yaiku Twitter

Ndaftar Kanggo Followerwonk Gratis

Reregan

Alat kasebut gratis. Ana versi mbayar kanthi fitur tambahan, regane diwiwiti saka $29.

NinjaOutreach

Yen sampeyan luwih seneng fokus ing platform sing luwih tradisional kanggo panyipta online, iki minangka alat kanggo sampeyan. 

NinjaOutreach - Pengaruh YouTube lan Instagram

Kanthi kemampuan kanggo nggoleki Instagram lan YouTube nganggo tembung kunci, NinjaOutreach bakal nemokake influencer kanthi klik, interaksi, lan lalu lintas paling dhuwur.

Kaya Upfluence, NinjaOutreach beroperasi utamane minangka basis data influencer YouTube lan Instagram. Iki nduwe luwih saka 78 yuta profil media sosial lan blogger sing bisa sampeyan hubungi lan mbantu ngotomatisasi jangkauan sampeyan kanggo nyepetake kolaborasi karo influencer.

Platform kasebut ndadekake proses penjangkauan luwih trep amarga nyedhiyakake kontak email kabeh influencer ing basis data lan ngidini sampeyan nggawe CRM dhewe. Sampeyan bisa nuduhake akses karo tim lan nglacak riwayat obrolan kanggo mesthekake yen kabeh wong tetep ngerti.

Sampeyan kudu nyoba NinjaOutreach yen:

  • Sampeyan butuh platform sing bakal nggampangake bagean riset lan jangkauan pemasaran influencer
  • Sampeyan lagi fokus kampanye influencer ing YouTube lan Instagram

Ndhaptar kanggo NinjaOutreach

Reregan

Ana nyoba gratis kasedhiya (informasi kertu dibutuhake). Rencana loro kasebut regane $389 lan $649 saben wulan lan beda karo jumlah email, akun tim, lan kontak sing kasedhiya.

Miwiti karo Influencer Outreach Dina iki

Nalika sampeyan ndeleng, alat marketing influencer nawakake macem-macem sing apik kanggo pemasar apa wae, ora preduli anggaran utawa tujuan sampeyan. Aku ngajak sampeyan nyoba versi gratis saka alat sing narik kawigaten lan ndeleng apa sing bisa ditindakake kanggo merek sampeyan. Paling ora, sampeyan bisa miwiti ngetutake influencer sing sampeyan temokake supaya sampeyan bisa miwiti jaringan karo wong-wong mau, ngerti niche lan fokus, lan bisa uga nyedhaki dheweke babagan promosi produk lan layanan sampeyan.

pambocoran: Martech Zone wis nambahake pranala afiliasi menyang artikel iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.